Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 19,5k en BTC presteerde in september beter dan Nasdaq en S&P 500

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $19.5k op het moment van schrijven na weer een dag van relatieve inactiviteit. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie consolideert rond de huidige niveaus na de mislukte stap om te herstellen boven $ 20k. Altcoins waren daarentegen grotendeels stabiel zonder grote prijsveranderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: een nieuw onderzoek van Cryptocompare laat zien dat Bitcoin de afgelopen maand beter heeft gepresteerd dan zowel S&P 500 als Nasdaq. Dit ondanks het feit dat de digitale valuta over het algemeen een moeilijke tijd doormaakt, waarbij de investeringen opdrogen als gevolg van de aanhoudende monetaire krapte. Daarover later meer.

De regering van Noorwegen wil de verlagingen van de elektriciteitsbelasting voor Bitcoin-miners in het land ongedaan maken. Door deze stap konden de miners profiteren van goedkopere elektriciteit, maar helaas zal de regering naar verwachting snel een einde maken aan de belastingverlagingen. Deze beslissing zal ook gevolgen hebben voor datacenters in het land die zijn opgezet door de grootste technologiebedrijven ter wereld zoals Google en Amazon. Crypto-mining zal worden stopgezet, ondanks dat het een geweldige verwarmingsbron blijkt te zijn voor wooneenheden eromheen, wat in de winter gunstig kan zijn voor de samenleving.

Bitcoin koers stabiel op $19.5k

Bitcoin verandert momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 19,5k op het moment van schrijven, na weer een flauwe laatste 24 uur. De cryptocurrency is terug onder $ 20k na een mislukte poging om de koers erboven te brengen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19,4k. Het bleef binnen $ 200 van deze prijs tot het moment van schrijven, en vertoonde in het algemeen aanzienlijk minder volatiliteit. De index probeerde laat in de nacht terug te keren naar $ 20k en noteerde tegen middernacht een relatief hoogtepunt van $ 19,62k. Er kwam echter geen verdere vooruitgang en het stortte terug naar $ 19,5k in meerdere fasen tot 07.00 uur 's ochtends. Voor de rest van de dag boekte de cryptocurrency nog minder verandering en werd voornamelijk zijwaarts verhandeld rond het niveau van $ 19.5k.

Bitcoin zit nu vast tussen twee belangrijke steunniveaus van $ 19k en $ 20k. De eerste is op dit moment de meest geschikte steun voor de cryptocurrency, aangezien positieve prijsactie nergens te vinden is. Eerdere pogingen om de koers boven $ 20k te laten blijven, zijn elke keer mislukt en nu gaan we langzaam terug naar de $ 19k-steun. Afgezien daarvan consolideert Bitcoin rond de huidige niveaus en vertoont het over het algemeen minder volatiliteit, wat goed is om te zien, zelfs nu markten over de hele wereld nog steeds worden geteisterd door de angst voor een vroege recessie en het verkrapping van het monetaire beleid door de hoge rentetarieven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 374 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,25%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Altcoins bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel en vertoonden weinig of geen prijsbewegingen. Grote bewegers waren onder meer Ripple (XRP, 1%), Dogecoin (DOGE, 1,2%), Uniswap (UNI, -2,3%), Litecoin (LTC, 1,5%) en Cosmos (ATOM, 2,6%).

Uniswap koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bitcoin presteert beter dan S&P500 en Nasdaq in september

Ondanks een slecht resultaat in september in het algemeen, slaagde Bitcoin er nog steeds in om beter te presteren dan grote indices zoals S&P 500 en Nasdaq. Dit kan voor veel crypto-investeerders een schok zijn, maar de waarheid is dat de markten het over het algemeen niet zo goed doen en dat de cryptosector het in ieder geval beter doet op het moment.

Volgens het rapport van Cryptocompare daalde Bitcoin in september in totaal ongeveer 3,11% in waarde. Dat is geen reden voor een feestje, maar de S&P 500 en Nasdaq rapporteerden geaccumuleerde verliezen van respectievelijk 9,34% en 10,5%. Goud (+2,8%) bleef het enige grote activum dat in deze periode iets beter presteerde dan Bitcoin.

September is echter bijna altijd bearish voor Bitcoin en nu het voorbij is, kan een lichte stijging niet worden uitgesloten wanneer de marktomstandigheden dit toelaten. Over het algemeen zit BTC nog steeds onder de $ 20k en bevindt het zich in een neerwaartse curve die het op de lange termijn niet heeft kunnen afschudden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

\