Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin op $ 19,5k en Paypal kan gebruikers beboeten voor het verspreiden van verkeerde informatie

 

Bitcoin handelt momenteel rond $19.5k op het moment van schrijven na een dag van relatieve inactiviteit. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zweeft tussen twee belangrijke steunniveaus van $ 19k en $ 20k naarmate de marktactie verder vertraagt. Altcoins waren daarentegen grotendeels stabiel en het einde van de week nadert. Daarover later meer.

Ander nieuws: een nieuwe sectie Servicevoorwaarden van Paypal wordt door gebruikers over de hele linie bekritiseerd vanwege het draconische karakter ervan. Het nieuwe gebruikersbeleid stelt het bedrijf in staat om boetes tot 2500 dollar op te leggen als de gebruiker schuldig wordt bevonden aan het verspreiden van verkeerde informatie. Deze eenzijdige maatregel om de stroom van vermeende verkeerde informatie te beheersen en te bestraffen, wordt niet lichtvaardig opgevat door gebruikers en ze protesteren er massaal tegen. Daarover later meer.

Brazilië is getuige van een soort massale adoptie van cryptovaluta op institutioneel niveau. Het Zuid-Amerikaanse land was in augustus getuige van het hoogste aantal particuliere bedrijven en instellingen die crypto-eigendom verklaarden. De Braziliaanse Belastingdienst (RFB) laat zien dat deze organisaties steeds meer geïnteresseerd zijn in het bezitten van crypto en de USD Tether hebben gebruikt om aankopen te doen in de cryptosector.

Bitcoin koers zit vast op $ 19,5k

Bitcoin blijft van eigenaar wisselen met een waardering van $ 19,5k, waarbij de koers in de afgelopen 36 uur in het algemeen vrijwel niet is veranderd.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19,45k. Het handelde een tijdje zijwaarts rond dit niveau voordat het een korte flitsdaling optekende tot $ 19,3k net voor middernacht. Gelukkig voor de bulls bleek de daling echter van korte duur te zijn en stond de koers in een mum van tijd weer boven de $ 19,4k. Daarna hing en pufte de cryptocurrency en kwam boven de $ 19,5k en bleef daar gisteren tot het einde van de dag.

De prijsactie van vandaag was opnieuw te miniem en de koers bleef de hele dag binnen $ 200 van de startwaardering, met een volatiliteit van minder dan 2% voor de derde dag op rij. Bitcoin zit dus nog steeds vast tussen de steunniveaus van $ 19k en $ 20k en vertoont geen tekenen om dichter bij een van deze twee te komen. De vergelijking blijft daarom hetzelfde voor het digitale activum. De beren moeten de koers onder de $ 19k brengen en vervolgens naar het steunniveau van $ 18k werken, terwijl de stieren een beweging boven $ 20k moeten maken, alleen maar om de beren op afstand te houden. Over het algemeen hebben de beren op de lange termijn veel controle over de markt en staan ​​de stieren onder druk om te presteren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 374 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,23%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven aan het einde van de afgelopen 24 uur stabiel. Grote bewegers waren Ripple (XRP, 1,2%), Polkadot (DOT, 2,2%) en Chainlink (LINK, 1,2%). Dit toont aan dat de markt erg rustig was en de week waarschijnlijk rustig zal eindigen.

LINK koers grafiek 

In ander nieuws…..

Paypal krijgt kritiek voor nieuw gebruikersbeleid waarmee het gebruikers tot $ 2500 kan boeten

Het grote betalingsbedrijf Paypal heeft een nieuw gebruikersbeleid aangekondigd waarmee het bedrijf gebruikers zware boetes kan opleggen. Volgens het nieuwe gebruikersbeleid zal het bedrijf na 3 november van dit jaar zijn gebruikers kunnen boeten tot $ 2500 voor het verspreiden van "verkeerde informatie".

De bijgewerkte fijne functie van de gebruikersovereenkomst werd voor het eerst ontdekt door The Daily Wire. Het is begrijpelijk dat de Paypal-gebruikers niet blij waren met de nieuwe zet en het nieuwe desinformatiebeleid een gruwel noemden.

Deze ontwikkeling is vooral belachelijk omdat Paypal niet eens een berichtenbedrijf is, maar een betalingsbedrijf is dat door honderden miljoenen gebruikers over de hele wereld wordt gebruikt. Een gebruiker verklaarde dat de klanten van het bedrijf het zouden moeten verlaten omdat hun subjectieve opvattingen over verkeerde informatie hen geen recht geven om illegaal het geld van hun gebruikers in beslag te nemen.

Cryptocurrencies zoals Bitcoin en hun portefeuilles zijn een alternatief voor overdreven gecentraliseerde regimes zoals Paypal die theoretisch de toegang tot uw geld kunnen verminderen wanneer ze maar willen. Wanneer u een privé-cryptoportemonnee exploiteert, kan geen enkele macht ter wereld uw transacties en crypto-eigendom daar censureren.

Op het moment van schrijven is het blijkbaar duidelijk geworden dat Paypal deze stap heeft teruggedraaid. Ze zeiden het volgende:

“Paypal beboet mensen niet voor verkeerde informatie en deze taal was nooit bedoeld om in ons beleid te worden opgenomen. Onze teams werken eraan om onze beleidspagina's te corrigeren. Het spijt ons voor de verwarring die dit heeft veroorzaakt."

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram