Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel boven $ 19k terwijl netwerk-moeilijkheidsgraad naar nieuwe recordhoogte stijgt

 

De Bitcoin koers noteert momenteel rond $ 19,3k op het moment van schrijven na weer een dag van relatieve inactiviteit. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wil boven het steunniveau van $ 19k blijven, zelfs als de markt verder afkoelt. Altcoins daarentegen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: de totale netwerkmoeilijkheid van Bitcoin registreerde, volgens de laatste on-chain-analyse, een nieuwe recordhoogte van 13,5 Exa-hash per seconde. Dit is bizar, aangezien de Bitcoin koers zich nu op een dieptepunt van ongeveer 2 jaar bevindt en er geen tekenen zijn dat het in de nabije toekomst uit dit moeras onder de $ 20k zal komen. Wat zijn de redenen achter de plotselinge toename van de rekenkracht voor het BTC-netwerk? Daarover later meer.

Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft in een laatste interview op enkele fouten in de Bitcoin- en Ethereum-netwerken gewezen. Hoskinson heeft actief gewezen op de gebreken in het Ethereum-netwerk na de laatste upgrade die het volledig heeft getransformeerd in een Proof of Stake (PoS)-ecosysteem. Hoskinson is van mening dat de ETH-fondsen van gebruikers momenteel vast zitten vanwege de Beacon Chain-upgrade en dat ze er geen toegang toe hebben totdat er later een nieuwe update op het systeem wordt geplaatst.

De Chief Financial Officer (CFO) van OpenSea heeft ontslag genomen na slechts 10 maanden aan het roer. Dit duidt op de strijd waarmee de Non Fungible Token (NFT)-sector wordt geconfronteerd, die de afgelopen drie kwartalen aanzienlijk is afgekoeld. Brian Roberts, de NFT-manager in kwestie, zal nog steeds aan boord blijven en deel uitmaken van de raad van bestuur van de belangrijkste NFT-beurs, aangezien de markt waarschijnlijk zal herstellen in 2023 en 2024.

De commissie van het Europees Parlement heeft de nieuwe Markets in Crypto (MiCA) -wetgeving in de laatste stemming goedgekeurd. Leden stemden met een overweldigende meerderheid voor de MiCA-verordening, met 28 stemmen voor en slechts één tegen de wetgeving. Nu zal het wetsvoorstel worden voorgelegd aan de volledige zitting van het Europees Parlement en worden onderworpen aan een volledige stemming. De verwachting is dat het ook hier goed doorheen zal komen. De MiCA-wetgeving was over het algemeen een goede stap toen deze in 2020 werd geïntroduceerd, maar heeft een aanzienlijk aantal vertragingen opgelopen vanwege enkele van de ingewikkelde voorstellen met betrekking tot privéportefeuilles en cryptocurrency-mining.

Bitcoin koers stabiel boven $ 19k

Bitcoin verandert van eigenaar voor ongeveer $ 19,3k op het moment van schrijven. De cryptocurrency bevindt zich stabiel boven het belangrijkste niveau van $ 19k na alweer een mislukte poging om vorige week boven $ 20k te komen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19,4k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 10.00 uur 's ochtends aan een koersdaling begon. Het ging meteen naar $ 19,1k en op een gegeven moment leek het alsof het zou blijven plakken aan het steunniveau van $ 19k, maar dat gebeurde niet. De cryptocurrency herstelde zich in de daaropvolgende uren terug naar ongeveer $ 19,4k en is sindsdien zijwaarts verhandeld tussen het niveau van $ 19,2k- $ 19,4k.

Bitcoin doet nu zijn best om het niveau van $ 19k te behouden na een paar angstige momenten gisteren. Het steunniveau van de cryptocurrency op $ 19k staat nog steeds, maar gezien de enorme bearish trend, zou het in een oogwenk kunnen eindigen. Alle bewegingen onder $ 19k en boven $ 20k zijn snel geneutraliseerd door de marktkrachten, dus het kan voor hen moeilijk zijn om snel een consistente beweging te maken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 368 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,12%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Altcoins bleven grotendeels stabiel. Belangrijke prijsbewegingen waren onder meer Ripple (XRP, -2,75%), Cardano (ADA, -2%), Dogecoin (DOGE, -2,3%), Shiba Inu (SHIB, -2,5%), Uniswap (UNI, -4%) en Kosmos (ATOM, -2,3%).

Cardano koers grafiek

In ander nieuws…..

Het Bitcoin netwerk registreert nieuwe hoogste hashsnelheid aller tijden

Het Bitcoin-netwerk blijft de kansen tarten om nieuwe hoge hash-snelheden aller tijden te posten. De moeilijkheid van het grootste crypto-netwerk rond blokhoogte 758016 sprong plotseling met 13,55% tot maximaal 356 Exa Hash per seconde.

Dit is over het een bizarre gebeurtenis, aangezien de koers momenteel wegkwijnt onder het sleutelniveau van $ 20k en er geen einde zicht is op een einde aan de recente koers-ellende.

Deze mijnbouwniveaus zijn voor velen niet winstgevend en de moeilijkheidsgraad zal naar verwachting in de nabije toekomst afnemen tot meer realistische niveaus.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram