Skip to main content

Bitcoin nieuws

Ethereum-gaskosten stijgen met 80% ondanks recente fusie en Bitcoin blijft stabiel boven $ 19k

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $ 19,1k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie blijft boven het belangrijkste steunniveau van $ 19k handelen. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, afgezien van een paar verliezers. Daarover later meer.

Ander nieuws: de netwerkkosten van Ethereum, ook wel gaskosten genoemd, zijn met meer dan 80% gestegen tot iets minder dan $ 5 per overdracht. Deze plotselinge verhoging van de vergoedingen heeft crypto-gebruikers in verwarring gebracht, aangezien het netwerk nu is verschoven naar een Proof of Stake (PoS)-miningproces, dat veel minder energie-intensief is dan het vorige systeem. Daarover later meer.

De beroemde hedgefondsmanager Paul Tudor is van mening dat cryptocurrencies, vooral Bitcoin en Ethereum, in de toekomst veel meer waard zullen zijn dan ze nu zijn. Tudor bevestigde ook investeringen in Bitcoin en verklaarde dat in een tijd met te veel geld in omloop, beperkte activa zoals Bitcoin heel logisch zijn.

Ondanks de recente terugval in de installatie van crypto-geldautomaten, wil het Spaanse bedrijf Bitbase zijn activiteiten op Europese en Zuid-Amerikaanse markten uitbreiden. Het bedrijf wil de uitbreiding in ieder geval tot 2023 voortzetten. Bitbase wil uitbreiden naar Nederland, Duitsland, Engeland en Italië.

Bitcoin koers stabiel boven $ 19k

Bitcoin overleefde gisteren een kleine schrik en bleef stevig boven het steunniveau van $ 19k. De cryptocurrency wordt in toenemende mate geconfronteerd met bearish angsten nu positieve prijsactie opdroogt te midden van de aanhoudende economische malaise en verkrapping van het monetaire beleid over de hele wereld.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19,2k. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts rond deze waarde voordat het rond middernacht een prijsdaling liet zien. Het digitale activum daalde licht tot het niveau van $ 19k en heeft sindsdien hard geprobeerd om uit deze bearish situatie te komen. De rest van de dag handelde de koers rond het niveau van $ 19k en ging er rond 16.00 uur 's middags ongeveer een uur onder. De wanhopige stieren slaagden er echter in om te hulp te schieten en trokken het onmiddellijk terug naar ongeveer $ 19,1k en sindsdien is het rond die waarde gebleven.

Bitcoin bevindt zich nu precies rond de waarde die de beren willen dat het is, worstelend en onder de $ 20k. Hoewel het steunniveau voor de lange termijn is vastgesteld op $ 19k en de koers momenteel geen tekenen vertoont om eronder te gaan, is de algehele sfeer eromheen inderdaad erg bearish. De beren hebben de afgelopen weken verschillende keren met succes een beweging boven $ 20k gestopt en zijn er iedere keer weer in geslaagd om de koers naar het $ 19k-niveau te trekken. Nu moeten ze de volgende grote stap maken en de cryptocurrency onder het niveau van $ 19k dwingen. Maar ze hebben niet echt haast om dit te laten gebeuren, omdat ze de tijd aan hun kant hebben en de stieren aan de andere kant zwak en besluiteloos zijn. Ze reageren alleen op grote dips en dat is altijd een teken van afnemende controle over de markt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 367 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,33%.

Bitcoin koers 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Grote prijsbewegingen waren onder meer Ripple (XRP, -5%), Cardano (ADA, -3,7%), Solana (SOL, -2,2%), Polygon (MATIC, -4,1%), Tron (TRX, -2,6%), Shiba Inu (SHIB, -3,8%), Avalanche (AVAX, -2,9%), Uniswap (UNI, -3%) en Chainlink (LINK, -2,7%).

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws……

Ethereum-gaskosten stijgen plotseling met 80%

Ethereum, 's werelds op een na grootste cryptocurrency-netwerk, komt vers van een grote update, Bellatrix genaamd, die heeft geleid tot de gedecentraliseerde platformovergang naar een Proof of Stake (PoS)-consensusalgoritme.

Ondanks de laatste update zijn de gastarieven echter plotseling gestegen tot ongeveer $ 4,75 per transactie, wat aanzienlijk hoog is en een anomalie gezien dat het netwerk is verschoven naar een veel minder energie-intensief systeem.

De merkbare stijging van de transactiekosten deed zich voor in de afgelopen twee dagen. Om de zaken in perspectief te plaatsen: de ETH-gastarieven zijn sinds augustus dit jaar niet hoger dan $ 4 geweest. De bloktijden waren sneller na de samenvoeging, d.w.z. ongeveer 17% sneller, maar de hoge prijs baart gebruikers zorgen.

De Ethereum Foundation verklaarde dat de samenvoeging geen invloed zou hebben op de gastarieven en -doorvoer. Het valt nog te bezien hoe lang de ETH-gastarieven deze keer hoog blijven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram