Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel boven $ 19k en de Amerikaanse schatkist beschuldigt Bittrex van overtredingen van sanctiewet

  

Bitcoin handelt momenteel rond $ 19k op het moment van schrijven. Er is momenteel erg weinig beweging in de markt en de Bitcoin koers lijkt rond $19k vastgeplakt te zitten. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, met slechts kleine prijsbewegingen die de afgelopen 24 uur werden gerapporteerd. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft de crypto-exchange Bittrex aangeklaagd voor het overtreden van zijn uitgebreide sanctieregime tussen 2014 en 2017. De exchange handelde naar verluidt ook transacties af in de door Rusland geannexeerde Krim, Cuba, Iran, Soedan en Syrië. De exchange heeft ten minste een deel van de aanklachten tegen haar aanvaard en zoekt naar een schikking met de Amerikaanse autoriteiten om de zaak recht te zetten. Daarover later meer.

Prinses Charlene van Monaco is voorstander van Web 3 en heeft verklaard dat het vermogen van de sector om activa te creëren die het waard zijn om te verzamelen, verbazingwekkend is. De prinses maakte deze opmerkingen tijdens een recente lancering van een NFT-collectie van 15 digitale creaties. Het doel van deze NFT-verkoop is om behoeftige kinderen in Afrika te helpen voeden. NFT-donaties worden een belangrijke bron van donaties voor liefdadigheidsinstellingen over de hele wereld. De sector wordt echter geconfronteerd met een vertraging door verslechterende marktomstandigheden. De verwachting is dat de NFT-markt op de lange termijn zal blijven bestaan.

Bitcoin stabiel boven $ 19k

Bitcoin verandert momenteel van eigenaar tegen een waardering van ongeveer $ 19k. Er is vrijwel geen verandering in de waarde van het digitale activum en dat wijst op toenemende inspanningen om te consolideren rond dit belangrijke niveau.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19,1k. Het begon onmiddellijk een prijsdaling te boeken en noteerde een 24-uurs dieptepunt van $ 18.95k in het proces. De cryptocurrency herstelde zich echter van dit relatieve dieptepunt en bereikte rond het middaguur $ 19,2k. In dollar uitgedrukt was dit geen aanzienlijke prijsstijging, d.w.z. minder dan 2%, maar toch toonde het aan dat wanhopige stieren niet gemakkelijk de controle onder het niveau van $ 19k zullen opgeven. De koers daalde vervolgens licht en handelt op het moment van schrijven rond de $ 19k.

Bitcoin consolideert momenteel rond de belangrijke $ 19k-ondersteuning. Psychologisch gezien ligt dit niveau precies onder de $ 20k-steun die weerstand is geworden. De beren hebben alles nog goed onder controle en ze breken langzaam maar zeker de wanhopige bullish pogingen om de koers boven $ 19k te houden. Je kunt groot vuurwerk van de beren verwachten als de huidige steunniveaus overtuigend worden gebroken. De volgende steun ligt rond de $ 18k en het valt nog te bezien wanneer het in de nabije toekomst opnieuw zal worden uitgedaagd.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 366 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,5%.

Bitcoin koers 

Altcoins blijven stabiel

Altcoins bleven grotendeels stabiel. De meest in het oog springende bewegingen kwamen van Cardano (ADA, -2,5%), Solana (SOL, -1,6%), Polygon (MATIC, -1,5%), Shiba Inu (SHIB, -1,6%) en Cosmos (ATOM, -4,6%).

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws…..

US Treasury klaagt Bittrex aan voor overtreding sanctiewet

Het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) van de Amerikaanse schatkist en het Office of Foreign Assets Control (OFAC) hebben formeel aanklachten aangekondigd tegen crypto-exchange Bittrex. De beurs zou tussen 2014 en 2017 transacties hebben afgehandeld uit gesanctioneerde regio's. Interessant is dat de zaak niets te maken heeft met de laatste sancties die tegen Rusland zijn ingesteld na de Oekraïense invasie.

Bittrex heeft net als andere beurzen de afgelopen tien jaar lakse controles gehad en nu kijken de autoriteiten terug. De toezichthouder verklaarde:

“Bittrex heeft ermee ingestemd om $ 29.280.829,20 terug te betalen voor zijn opzettelijke schendingen van het AML-programma van de BSA en de SAR-vereisten. FinCEN zal hiervan $24.280.829,20 crediteren als onderdeel van de overeenkomst van Bittrex om zijn potentiële aansprakelijkheid met OFAC af te wikkelen,”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram