Bitcoin zakt aanvankelijk onder $ 19k door hoger dan verwachtte Amerikaanse inflatie, maar herstelt vervolgens sterk

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 19.8k op het moment van schrijven na een relatief bearish begin van de dag gisteren waarna een fors herstel volgde. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie onderging een prijscorrectie onder het al lang bestaande ondersteuningsniveau van $ 19k, aangezien Amerikaanse inflatiegegevens een somber beeld schetsten voor de toekomst. Daarna draaiden de markten echter plotseling om en eindigden zowel aandelen als crypto’s in de plus. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Amerikaanse inflatiegegevens, ook wel de consumentenprijsindex (CPI) genoemd, noteerde een ellendige 8,2%, ondanks de recente extreme maatregelen die de Amerikaanse Federal Reserve heeft genomen om de inflatie naar beneden te brengen. Naar de gegevens van september werd al lang uitgekeken in de VS, omdat velen dachten dat er enkele verbeteringen in konden worden verwacht, maar dat was dus niet het geval. Dit veroorzaakte verdere paniek op de markten waardoor forse verliezen ontstonden. Het sentiment draaide echter plotseling om, waardoor de dag eindigde met winst. Daarover later meer.

Een nieuw onderzoek van Chainalysis toont aan dat HODLers nu de voorkeur geven aan gecentraliseerde crypto-exchanges in plaats van Decentralized Finance (DeFi) vanwege betere beveiliging. Hoewel het geen verborgen feit is dat exchanges niet geweldig zijn in beveiliging. Ze hebben talloze hacks gehad en ze blijven het belangrijkste doelwit van online oplichters. Hun beveiliging wordt echter nog steeds als beter beschouwd dan die van DeFi-platforms die kredietverstrekkers in theorie in de loop van de tijd rijker kunnen maken door middel van financiële leningen. Dit toont aan dat DeFi serieuze vertrouwensproblemen heeft met gebruikers en na de ineenstorting van Centralized Finance (CeFi) bedrijven zoals Voyagers, Celsius en anderen, wordt DeFi nu ook opnieuw onder de loep genomen.

Bitcoin koers zakt onder $ 19k, maar herstelt daarna sterk

Bitcoin was vandaag getuige van een vroege prijssqueeze toen de index op een significante manier onder $ 19k dook en richting $ 18k ging. De cryptocurrency speelde al een tijdje met het $19k niveau en vandaag maakte het eindelijk een beetje een doorbraak.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19,1k. Het handelde vele uren zijwaarts tot 12.00 uur 's middags. Direct na 12.00 uur begon de koers te dalen. Eerst verloor het enige waarde tot ongeveer $ 18,6k en vervolgens verder tot $ 18,3k om 15.30 uur. Dit was de laagste waardering die de cryptocurrency de afgelopen 24 uur zou plaatsen. Kort daarna begon de koers zich daadwerkelijk te herstellen. Om 17.00 uur 's avonds begon de cryptocurrency aan een sterke herstelfase en was in een mum van tijd weer net onder de $ 19k. Daarna herstelde het zich zelfs boven $ 19k en handelt nu op $ 19,8k op het moment van schrijven.

Bitcoin bevond zich gisteren in een achtbaan. De cryptocurrency zakte plotseling onder $ 19k en probeerde toen wanhopig vast te houden aan een verdieping boven $ 18k. Het is daarin geslaagd en herstelde zich toen onmiddellijk sterk. Dit toont aan dat Bitcoin op dit moment niet alleen ruimschoots klaar is om onder de $ 19k te gaan. De wanhopige stieren slagen er op de een of andere manier in om keer op keer in beeld te komen en het digitale bezit te redden van het naar beneden tuimelen. Dit was vooral vandaag het geval, aangezien de Amerikaanse CPI-cijfers nogal deprimerend bleken te zijn, wat aantoont dat de economische crisis niet snel zal stoppen ondanks het agressieve monetaire beleid van de Federal Reserve. Dus zelfs met deze sterke bearish stimulus wist Bitcoin vast te houden. Hoewel het zeker niet betekent dat de stieren weer aan het werk zijn, laat het wel zien dat de beren nog wat terrein te winnen hebben als ze een grote stap hieronder willen maken. Dit zijn al relatief lage niveaus en het HODLing-regime van veel Bitcoin bezitters is sterk genoeg om de beren op afstand te houden, ook al is het maar voor een korte tijd.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 370 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,94%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins herstellen sterk

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten wat verliezen, vooral in het begin van de dag. De alts herstelden zich later echter sterk, net als Bitcoin. Grote bewegers waren Cardano (ADA, 6%), Solana (SOL, 5,3%), Polygon (MATIC, 9,7% ), Avalanche (AVAX, 6,9%) en Shiba Inu (SHIB, 8%) en Uniswap (UNI, 13,6%).

Uniswap koers grafiek 

In ander nieuws….

Amerikaanse CPI-gegevens schetsen deprimerend beeld

De inflatiegegevens van de VS, ook wel CPI genoemd, kwamen voor september uit op ongeveer 8,2%, wat zorgen veroorzaakte over de onmiddellijke toekomst van de economie. De inflatiecijfers zijn erg hoog en op langere termijn niet houdbaar voor de Amerikaanse economie. Daarom blijft de Amerikaanse Federal Reserve de rente verhogen. Maar zelfs dat heeft nog niet het gewenste effect gehad.

Bovendien staat de kern-CPI, een andere indicator, nu op 6,6%, ook het hoogste niveau sinds 1982. Dit zal naar verwachting gevolgen hebben voor markten over de hele wereld, inclusief de cryptomarkten.

De inflatie in de Europese Unie (EU) ligt al boven de 10% en zal daar waarschijnlijk nog wel even blijven en er mogelijk zelfs boven komen. Dit vanwege een dreigende brandstofcrisis in de winter.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram