Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin raakt opnieuw $ 20k voor een korte tijd terwijl de Amsterdam Crypto Conference ten einde loopt

Bitcoin in kleuren van Nederlandse vlag 

Bitcoin ging gisteren licht in het offensief, toen de BTC koers de weerstand van $ 20k kuste voordat hij terugviel tot net boven $ 19k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie herstelde zich goed van een prijsdip onder $ 19k eergisteren en zette de opmars gisteren voort. Aan het eind van de dag bleek de koersstijging echter van korte duur te zijn. Altcoins  waren aan het einde van de afgelopen 36 uur grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat de Bitcoin Amsterdam-conferentie ten einde loopt na een week van aanzienlijke activiteit in de hoofdstad. De grootste Nederlandse cryptoconferentie ooit werd opgeluisterd door een aantal topvernieuwers en overheidspersoonlijkheden. Zij gaven hun visie op de toekomst van de cryptocurrency economie in Nederland en daarbuiten. Daarover later meer.

De International Organization of Securities Commissions (IOSCO) heeft gewaarschuwd voor de opkomst van fintech-influencers die digitale valuta en platforms promoten. De commissie wil nieuwe regels voorstellen om de digitale marketingsector in te dammen en de risico's ervan in de loop van de tijd te verminderen.

Bitcoin koers beweegt iets boven $ 19k

Bitcoin verandert van eigenaar voor ongeveer $ 19.2k op het moment van schrijven, ondanks dat het gisteren een goed herstel liet zien. De cryptocurrency was aan het eind van de dag terug rond het bekende nerveuze prijspunt van $ 19k.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 19,4k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het gisteren om 03.30 uur 's ochtends begon te stijgen. De koers was al hersteld van $ 18,3k eergisteren en toonde zijn herstelpotentieel in de vroege ochtend door pijnlijk dicht in de buurt te komen van de $ 20k steun/weerstand. De rally bereikte echter een maximum van ongeveer $ 19,9k in sommige beurzen. De index handelde een groot deel van de rest van de dag zijwaarts tussen $ 19.5k en $ 19.8k voordat het begon aan een prijsdaling om 16.00 uur 's middags. Het fluctueerde aanzienlijk tijdens het proces, maar uiteindelijk dwongen de beren de koers terug naar ongeveer $ 19.2k. De trend is nu weer licht neerwaarts en bulls moeten misschien hun inzet opvoeren om een ​​nieuwe grote prijsdip onder $ 19k te voorkomen.

Bitcoin bevindt zich nu weer op bekende niveaus nadat een kortdurend prijsgevecht tussen de stieren en de beren geen winnaars opleverde. De prijs van de top digitale valuta zakte eerder gisteren en bereikte een dieptepunt van $ 18,3k, voordat hij zich sterk herstelde naar $ 19,9k eerder op de dag en uiteindelijk rond de waardering van $ 19,2k aan het eind van de dag genoegen nam. Dus de vergelijking is aan het eind van de dag hetzelfde als twee dagen geleden: de beren moeten een beweging maken onder $ 19k om een ​​verandering in de status-quo te maken en de stieren moeten een beweging boven $ 20k voor elkaar krijgen. Wat de afgelopen twee dagen ons hebben laten zien, is dat zowel de stieren als de beren zich ongemakkelijk voelen boven en onder de steun van $ 19k en geen grote bewegingen konden volhouden. De beren domineren de langetermijn- en kortetermijntrend, dus het kan zijn dat ze de tijd nemen voordat ze een nieuwe zet doen. De stieren zitten al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen en zullen extra hun best moeten doen om het initiatief weer naar zich toe te trekken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 368 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,70%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins stabiel 

Altcoins waren aan het einde van de afgelopen 36 uur grotendeels stabiel nadat ze de sterke show eerder op de dag niet konden volhouden. Belangrijke bewegers waren Cardano (ADA, -2,3%), Tron (TRX, 4,3%), Shiba Inu (SHIB, -3%), Uniswap (UNI, 2,8%) en Unus Sed (LEO, 6%).

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws….

Sluiting Bitcoin Amsterdam-conferentie

De Bitcoin Amsterdam-conferentie sluit na enkele dagen van bruisende activiteit. De conferentie schetste een duurzame, positieve toekomst voor de cryptosector, ondanks de aanhoudende prijsdruk op de markten.

Hedge Fund-manager Greg Foss en prins Philip van Servië gaven interessante inzichten tijdens een paneldiscussie op het evenement. Foss verklaarde een grote noodzaak om de monetaire inflatie over de hele wereld aan te pakken. Hij gelooft dat Bitcoin de belangrijkste technologische en financiële oplossing is voor de dreigende schuldencrisis die de wereldeconomieën verlamt. Prins Philip raakte ook aan dit idee en verklaarde dat het stoppen van hyperinflatie een grote uitdaging zou kunnen zijn, zowel in binnen- als buitenland. De vrouw van Julian Assange, de beruchte klokkenluider die momenteel in Amerika wordt beschuldigd van ernstige misdaden, sprak ook tijdens het evenement. Ze zei:

“Bitcoin en zijn technologie proberen censuur te bestrijden op een vergelijkbare manier als Wikileaks censuur heeft bestreden met behulp van cryptografie. Julian begon Wikileaks met ongelooflijke innovatie, hij is een pionier die de manier waarop journalistiek wordt gedaan heeft veranderd.”

Al met al was het een van de belangrijkste crypto-evenementen van de afgelopen maanden en een doorslaand succes.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram