Bitcoin stabiel boven $ 19k en digitale valutatransacties van de Chinese centrale bank stijgen tot 100 miljard yuan

 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 19,1k op het moment van schrijven, na een langzame handelssessie eerder vandaag. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie stabiliseert zichzelf rond de belangrijke $ 19k-steun. Altcoins daarentegen waren aan het eind van de dag grotendeels stabiel. Daarover later meer.

De Chinese centrale bank heeft aangekondigd dat haar digitale Yuan-transacties het enorme bedrag van 100 miljard Yuan (14 miljard EUR) hebben overschreden. Dit toont aan dat er een enorm potentieel is voor digitale valuta in het land. Al met al werden er ook meer dan 380 miljoen transacties afgehandeld door het digitale valutasysteem. Daarover later meer.

Crypto-hackers verdienen wereldwijd enorm veel geld. Alleen al dit jaar genereerde de illegale activiteit maar liefst $ 3 miljard in 125 grote hacks van over de hele wereld. Deze gegevens zijn verzameld door het grote crypto-analysebedrijf Chainalysis. Deze maand, oktober, is de beste maand tot nu toe voor hackers. De afgelopen 15 dagen waren goed voor maar liefst $ 700 miljoen aan gestolen crypto, volgens Chainalysis.

Bitcoin koers stabiel boven $ 19k

Bitcoin verandert momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 19k op het moment van schrijven. De cryptocurrency stabiliseert zichzelf na de achtbaanrit van de afgelopen dagen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 19,3k. Het handelde enige tijd zijwaarts rond die waarde voordat het een paar uur voor middernacht begon te dalen. De cryptocurrency daalde tot ongeveer $ 19,1 en is sindsdien zijwaarts rond deze waardering verhandeld. Er waren een paar gevallen waarin de beren probeerden een zet te doen onder de $ 19k-steun, maar dat deel eindigde voortijdig en de cryptocurrency kwam niet onder de $ 19,08k. Dit toont aan dat de prijs van de digitale valuta stabiel wordt rond de bekende $ 19k-steun en dat noch de stieren, noch de krachtige beren op dit moment een doorbraak kunnen maken.

Bitcoin handelt nu graag zijwaarts rond het niveau van $ 19k. Hoewel de beren de prijsontwikkeling op de lange termijn nog steeds grotendeels onder controle hebben, weigerde Bitcoin om structureel onder de $ 19k-steun te gaan. De stieren zitten echter in hetzelfde schuitje, omdat ook zij niet konden profiteren van deze prijsafwijzing onder $ 19k en geen beweging boven $ 20k konden maken. Ze konden dit niveau nauwelijks bereiken voordat de koers weer instortte tot ongeveer $ 19k. De beren zullen in de nabije toekomst zeker terugkomen om een ​​zet te doen, maar voor nu lijken ze gepacificeerd.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 366 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,70%.

Bitcoin koers  

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. De grootste bewegingen kwamen van Ripple (XRP, -1,6%), Solana (SOL, -1,8%), Tron (TRX, -1,7%) en Uniswap (UNI, -2,8%). Dus over het algemeen was de markt erg traag.

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws…..

Chinese Centrale Bank kondigt massale invoering van digitale valuta aan

De People's Bank of China (PBoC) heeft verklaard dat haar digitale Yuan-project in het hele land aan populariteit wint. Meer dan 100 miljard in digitale Yuan werd verhandeld onder gebruikers met minimale kosten en meer dan 5 miljoen handelaren hebben in de rij gestaan ​​om de futuristische gecentraliseerde digitale valuta te gebruiken.

Al met al werden meer dan 360 miljoen transacties afgehandeld door het inheemse Chinese CBDC en nu lijkt het erop dat het in de nabije toekomst populair zal worden als de primaire betaalmethode. China heeft echter een algemeen verbod op Bitcoin en andere "particuliere cryptocurrencies". Dat kan helpen om verdere integratie en innovatie in het land parallel aan de digitale munteenheid te voorkomen.

Het doel van CBDC's is heel anders dan cryptocurrencies zoals Bitcoin. Bitcoin is een deflatoire digitale valuta en burgers houden het vast als afdekking tegen inflatie, als hedge tegen een falend banksysteem of een al te bemoeizuchtige overheid en voor investeringsdoeleinden, zowel op korte als op lange termijn.

Het is dus in het belang van particulieren dat ze cryptocurrencies zoals Bitcoin mogen aanhouden die niet worden gecontroleerd door centrale banken. Aan de andere kant lopen veel andere landen achter in hun strijd om toegang te krijgen tot CBDC's vanwege hun lage transactiekosten en grenzeloos karakter. Vooral de EU en Amerika lopen wat dat betreft achter op met name de Chinezen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram