Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Grote BNB hack schokt de crypto-community

Cryptocurrency nieuws 

Het lijkt erop dat het nieuws over het einde van de crypto-winter een beetje te optimistisch is geweest. Bitcoin kon niet lang boven $ 20.000 blijven en is opnieuw onder dit belangrijke psychologische niveau gedoken. Alsof dat nog niet erg genoeg was, heeft de massale BNB-hack de altcoin-markt nog meer bearish gemaakt. Kortom, bijna alle munten en tokens eindigen de week in het rood - maar zoals altijd hebben sommige winnaars, ondanks barre omstandigheden, enorme winsten weten te behalen. Laten we zonder verder oponthoud eens kijken naar het belangrijkste altcoin-nieuws van de afgelopen week!

BNB reageert op een enorme hack met een instant harde vork 

BNB, voorheen bekend als Binance Coin, werd vroeger beschouwd als een van de veiligste cryptocurrencies in het blockchain-ecosysteem. Dankzij de steun van de grootste cryptobeurs ter wereld had BNB een uitstekende staat van dienst op het gebied van beveiliging. Helaas veranderde dat allemaal op 6 oktober. 

Een exploit in een cross-chain bridge genaamd BSC Token Hub stelde een hacker in staat om meer dan twee miljoen nieuwe BNB-munten te creëren, die onmiddellijk werden geruild voor stablecoins en vervolgens werden opgenomen. Volgens schattingen kon de hacker meer dan $ 100 miljoen laten uitbetalen, terwijl nog eens $ 400 miljoen werd bevroren nadat Binance had besloten de BNB Chain uit te schakelen om de aanval af te wenden. 

Helaas zijn er tot nu toe geen details bekend over de dader van de hack. Binance heeft echter zeker snel gehandeld om te voorkomen dat er meer geld uit het netwerk wordt gehaald.

Op woensdag 12 oktober lanceerde Binance een hard fork van de BNB Chain genaamd Moran. De fork heeft de kwetsbaarheid die tot de aanval heeft geleid verholpen en BNB beweert weer veilig te zijn. 

Zoals verwacht reageerde de markt niet goed op het nieuws dat een van de belangrijkste cryptocurrency-netwerken ter wereld niet zo goed beschermd is als eerder werd aangenomen. Onmiddellijk nadat het nieuws over de hack voor het eerst werd gemeld, nam BNB een enorme duik en de koers bleef de volgende dagen dalen. De BNB koers begon zich echter te herstellen nadat de bug was verholpen, en per saldo is de koers de afgelopen week slechts met minder dan 4% gedaald.

BNB koers grafiek 

Huobi Token schiet omhoog door bullish nieuws

De afgelopen maanden hebben beursgerelateerde cryptocurrencies bewezen zeer veerkrachtig te zijn en in staat om waarde te behouden, zelfs in een bearmarkt. Deze week hebben we nog een bevestiging van deze trend - de prijs van Huobi Token (HT) is in slechts 7 dagen met bijna 75% gestegen, waardoor HT verreweg de best presterende grote altcoin van de week is.

De indrukwekkende rally van Huobi Token is veroorzaakt door een aantal zeer bullish nieuwsberichten dat deze week is vrijgegeven. Ten eerste heeft Huobi aangekondigd dat het een licentie heeft geregistreerd om op de Britse Maagdeneilanden te opereren. Hoewel dit op zich geen baanbrekende gebeurtenis is, is het een zeer belangrijk signaal dat Huobi in de nabije toekomst zou kunnen vertakken en in het Verenigd Koninkrijk zou kunnen gaan opereren. 

Ander groot nieuws voor Huobi Token is het feit dat de Huobi-exchange de oprichter van Tron, Justin Sun, heeft aangenomen als adviseur. Volgens crypto-experts is het een duidelijk signaal dat Huobi van plan is om op grote schaal wereldwijd uit te breiden en in de toekomst misschien zelfs reuzen als Binance of Coinbase te overtreffen.

Huobi token koers grafiek 

De voortvluchtige Do Kwon is nog steeds op de vlucht terwijl sommige LUNA-gerelateerde munten een laatste stuiptrekking vertonen

De criminele saga van Terraform Labs gaat verder, terwijl Do Kwon, de oprichter en CEO van het bedrijf, erin slaagt om zowel de Zuid-Koreaanse wetshandhavingsinstanties als de Interpol met succes te ontwijken. Voor de meeste mensen in het crypto-ecosysteem is LUNA een duidelijk dood project, maar een recente prijsstijging van een paar Terra-gerelateerde munten heeft ertoe geleid dat een aantal toegewijde LUNA-fanaten weer optimistisch zijn geworden.

Op 10 oktober besloot Binance om 3 miljard Terra Classic (LUNC)-munten te verbranden in een poging de prijs van de ingestorte cryptocurrency te reanimeren. Een nieuwe verbranding hielp echter niet veel en de LUNC-prijs is de afgelopen 7 dagen met nog eens 6,5% gedaald.

Ondanks het feit dat Terra Classic nog steeds in een neerwaartse trend zit, zijn sommige andere Terra-gerelateerde munten erin geslaagd om iets in waarde te stijgen. Terra (LUNA) heeft bijna 10% gewonnen, waardoor het opnieuw in de lijst van de top 100 van grootste munten op basis van marktkapitalisatie kwam. De mislukte stablecoin TerraClassicUSD (USTC) is met meer dan 50% in prijs gestegen tot een verbazingwekkende $ 0,04 - merkbaar minder dan de $ 1 die de munt waard zou zijn als Do Kwon geen oplichter was geweest.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram