Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin blijft relatief stabiel terwijl Fiat-valuta's blijven verzwakken tegenover de dollar

  

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $ 19,1k op het moment van schrijven, na weer een dag van relatieve inactiviteit. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie stabiliseert zich boven het belangrijkste niveau van $ 19k, aangezien de recente strijd tussen de beren en de stieren een perfecte patstelling veroorzaakte. Altcoins waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: veel andere fiat-valuta's over de hele wereld blijven worstelen met de Amerikaanse dollar. De Japanse yen, die normaal gesproken een sterke valuta is, is nu gedaald naar een nieuw dieptepunt in 32 jaar ten opzichte van de greenback. Daarover later meer.

De Bank of America heeft een nieuw onderzoek uitgevoerd naar crypto-eigendom onder de rijken in het land. Volgens het onderzoek heeft de jongere generatie 7,5 keer meer kans om crypto te bezitten dan hun oudere tegenhangers. De enquête had niet alleen betrekking op gebruikers van Bank of America en werd over de hele linie uitgevoerd. De leeftijdsgroep van 21-42 jaar is sterk geïnvesteerd in cryptocurrencies en hun eigendom zal naar verwachting in de loop van de tijd alleen maar groeien, aangezien zij in de nabije toekomst de dominante leeftijdsgroep met kapitaalbezit worden, aangezien de oudere generatie met pensioen gaat.

Bitcoin koers stabiel boven $ 19k

Bitcoin wordt momenteel gewaardeerd net boven het belangrijke steunniveau van $ 19k. De prijsaccumulatie van de cryptocurrency rond deze waarde gaat stevig door.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19.15k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het net na middernacht begon te dalen. De daling zelf bleek echter oppervlakkig te zijn, aangezien de koers niet eens onder de $ 19k steun kwam en terugkaatste van een 24-uurs dieptepunt van $ 19.05k. Daarna herstelde de cryptocurrency zich weer tot $ 19,5k en bleef daar de rest van de dag. Over het algemeen had de dag een extreem lage volatiliteit van minder dan 1%.

De huidige consolidatie van Bitcoin net boven de $ 19k steun is zeer in lijn met de verwachte prijstrend. De beren deden hun best om de koers onder $ 19k te krijgen en faalden onder $ 18,3k. Dit leidde tot een reactie van de stieren die de koers herstelden tot net onder $ 20k. Verdere vooruitgang op dat front koelde echter ook af en nu zijn de beren erin geslaagd om de koers terug te trekken tot net boven het belangrijkste steunniveau van $ 19k. De cryptocurrency is de afgelopen 4 dagen rond dit niveau gebleven. Dus, vanwege de voortdurende consolidatie, blijft de situatie hetzelfde voor zowel stieren als beren. De beren moeten op zijn minst een beweging maken naar $ 18k, terwijl de stieren zich moeten richten op de weerstand van $ 20k. Beide marktkrachten zijn momenteel niet sterk genoeg, dus we kunnen de komende dagen veel zijwaartse actie zien.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 367 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,77%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto's, ook wel altcoins genoemd, bleven aan het einde van de afgelopen 24 uur stabiel. De grootste uitslagen kwamen van Ripple (XRP, -1,9%), Tron (TRX, -1,6%) en Chainlink (LINK, 1,9%).

LINK koers grafiek

In ander nieuws…..

Grote Fiat-valuta's blijven verliezen ten opzichte van de USD

Veel belangrijke fiat-valuta's bleven verliezen boeken ten opzichte van de dollar, waardoor veel centrale banken ingrepen en hun voorraad dollars vrijgaven om de verliezen te helpen beperken.

Vooral de Japanse yen daalde naar een laagste punt in 32 jaar ten opzichte van de USD @ 147,66 JPY/USD. De recente renteverhogingen in de VS hebben de beleidsrente op 3,5% gebracht, een van de hoogste in 15 jaar. Hoewel de Amerikaanse Federal Reserve geloofde dat dit de inflatie zou helpen verminderen, wat tegenviel gezien de recente inflatiecijfers uit de VS, maakte het ook de dollar veel waardevoller ten opzichte van andere fiat-valuta's.

De euro, het Britse pond, de Chinese yuan en de Japanse yen hebben de afgelopen tijd allemaal dieptepunten van meerdere decennia gerapporteerd ten opzichte van de greenback. De euro handelt nu op 0,97 USD, net boven het 20-jarige dieptepunt van 0,96 dat vorige maand werd vastgesteld.

De euro zal naar verwachting in de nabije toekomst onder druk blijven staan ​​als gevolg van de aanhoudende energiecrisis, de Russische invasie van Oekraïne en de overloopeffecten van Covid-19-stimulansen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram