Bitcoin koers stijgt licht naar $ 19,6k en Duitsland haalt de VS in op de lijst met de beste crypto-economieën

 

De Bitcoin koers staat momenteel rond $19.6k op het moment van schrijven, na een licht bullish dag gisteren. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie is nog ver verwijderd van de weerstand van $ 20k en de stieren hebben veel werk te doen als ze van de situatie willen profiteren. Altcoins waren grotendeels stabiel, afgezien van een paar die kleine winsten boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws: Duitsland heeft de VS ingehaald in de lijst van de beste crypto-economieën ter wereld. Het grootste EU-land is nu de meest crypto-vriendelijke economie ter wereld, waarbij de VS naar de 7e positie zakt. Daarover later meer.

Cryptocurrency exchange Binance heeft een ambitieus financieringsprogramma gelanceerd om miners over de hele wereld te helpen. Het platform heeft naar verluidt hiervoor maar liefst $ 500 miljoen gereserveerd en dat za alleen worden verstrekt aan top crypto-mijnbedrijven die op zoek zijn naar de broodnodige liquiditeitsinjecties om te helpen upgraden naar de nieuwste mijnsystemen in het licht van deze enorme bearmarkt. Binance zou echter veel rente kunnen vragen en dat kan een probleem zijn voor miners die al moeite hebben om winst te maken in deze bearmarkt.

Bitcoin koers stijgt licht tot $19.6k

Bitcoin verandert momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 19,6k op het moment van schrijven. De cryptocurrency ervaart enigszins bullish activiteit, maar aan het eind van de dag werd er geen grote verandering gemeld.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19,1k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 21.30 uur 's avonds begon te stijgen. De koers bereikte een waarde van $ 19,3k, maar kon geen verdere winst bieden en zakte langzaam terug naar ongeveer $ 19,2k om 6 uur 's ochtends. Maar de stieren waren nog niet klaar en al snel begonnen ze een nieuwe prijsverhoging door te voeren. Ze bouwden langzaam en gestaag momentum op en plaatsten een wekelijkse high van ongeveer $ 19.65k in het proces om 15:40 uur 's avonds. Maar nogmaals, de bulls konden geen beweging verder naar boven forceren en de koers tot ongeveer $ 19,5k. Vannochtend liep de koers weer wat op tot $19.710, waarna het weer wat terugzakte tot $19,6k.

De lichte prijsstijging van Bitcoin betekent bijna niets in het grote geheel van dingen. De stieren moeten een beweging maken boven $ 20k om enige kans te hebben om de trend hier te veranderen, maar dat was op dit moment te veel gevraagd voor hen. De beren zijn momenteel op zoek naar een opening en de prijsbeweging van vandaag was binnen hun comfortzone, dus ze hoefden niet veel te doen. Je kunt verwachten dat ze weer in actie komen zodra de prijs dichter bij het niveau van $ 20k komt. Het steunniveau op lange termijn van $ 19k is intact en de bulls hebben één oog om het te verdedigen met zoveel als ze hebben, terwijl ze het uitputtende proces opnieuw proberen om de index boven $ 20k te brengen. Dit kan vermoeidheid voor de stieren veroorzaken en de beren in staat stellen om zelf te bewegen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 374 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,76%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Altcoins waren grotendeels stabiel, afgezien van enkele die kleine winsten boekten. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 2,75%), Solana (SOL, 2,77%), Polygon (MATIC, 5%), Tron (TRX, 2%), Uniswap (UNI, 6%), Chainlink (LINK, 2%) en Kosmos (ATOM, 6,3%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws…..

Duitsland haalt de VS in als de meest gunstige cryptobestemming

De EU-krachtpatser Duitsland heeft de VS ingehaald om 's werelds meest cryptovriendelijke bestemming te worden. Volgens de door Coincub samengestelde lijst is de VS van de gezamenlijke toppositie gezakt naar de 7e plaats op de lijst.

De door Coincub gehanteerde ranglijst houdt rekening met verschillende variabelen, waaronder duidelijkheid van de regelgeving, duidelijke crypto-belastingregels en transparantie. Duitsland kreeg vooral zijn toppositie vanwege de extreme duidelijkheid van de regelgeving en enkele vriendelijke wetten die betekenen dat gebruikers niet worden belast over hun crypto-bezit dat ouder is dan een jaar. Zwitserland staat op de tweede plaats in de lijst omdat het de thuisbasis is van de meeste crypto-startups, maar zelfs dit land biedt niet zulke positieve crypto-belastingwetten als Duitsland. De volgende vier plekken zijn respectievelijk voor Australië, de Verenigde Arabische Emiraten, Singapore en Maleisië. De VS volgt met een veel slechtere uitslag, aangezien de duidelijkheid van de regelgeving nog steeds wordt onderdrukt door de acties van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het land weigert ook Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF's) toe te staan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram