Europese Unie op weg naar regulering van de milieueffecten van crypto

 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 19,2k na een rustige handelsdag gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie deed zijn best om een ​​stap hoger te zetten, maar kon aan het eind van de dag slechts kleine verliezen boeken. Altcoins waren daarentegen grotendeels stabiel en er werden in deze periode geen grote prijsbewegingen gerapporteerd. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Europese Unie (EU) is in beweging om te proberen enkele van de waargenomen milieueffecten van de cryptocurrency-sector te verzachten. Hoewel een algemeen verbod op cryptocurrency-mining, vooral dat van de energie-intensieve Bitcoin-mining, voorlopig is uitgesloten, is er nog steeds veel dat de economische unie op dit gebied wil doen. Dit ondanks het feit dat er geen concrete studies zijn over de impact van crypto op het klimaat. Daarover later meer.

Internationale politie-eenheid Interpol heeft naar verluidt een speciale eenheid opgericht om financiële misdaden te helpen bestrijden, inclusief die met betrekking tot de crypto-sector. Hiervoor heeft de organisatie een speciale unit in Singapore ingericht.

Bitcoin koers stabiel op $ 19,2k

Bitcoin verandert van eigenaar voor $ 19,2k op het moment van schrijven na een relatief trage handelssessie eerder op de dag. De cryptocurrency steeg gisteren, maar kon daar eerder vandaag niet mee doorgaan.

De laatste 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $19.5k. Het handelde lange tijd zijwaarts, gedurende bijna de hele lengte van de dag. Het kwam boven $ 19,6k en probeerde verschillende halfslachtige pogingen om verdere winsten te boeken, maar kwam niet eens voorbij het cijfer van $ 19,7k. Dus, nadat het er niet in was geslaagd om een ​​stap hoger te zetten, begon Bitcoin later op de dag wat verkoopdruk te ondergaan. Om 15.35 uur begon de koers plotseling te dalen. Het vond echter enige steun op $ 19,4k en heeft zich rond dat niveau gestabiliseerd.

Bitcoin beweegt nu iets boven het belangrijkste steunniveau van $ 19k, wat een enigszins goed teken is voor de stieren, omdat dit hen wat ruimte geeft om mee te werken. De stieren bevinden zich echter nog steeds niet in een positie om de kortetermijntrend terug te winnen. Daarvoor moeten ze een stap boven de $ 20k zetten en daarna doorpakken op de weg omhoog. De beren loeren op de achtergrond en zullen waarschijnlijk zelf een zet doen als verdere prijsstijgingen in de nabije toekomst opnieuw te moeilijk blijken te zijn voor Bitcoin. Ze kunnen de koers in de nabije toekomst gemakkelijk terugtrekken naar ongeveer $ 19k als een beweging boven $ 20k er niet overtuigend genoeg uit ziet.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 372 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,81%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven gisteren grotendeels stabiel. Belangrijke prijsbewegingen waren Ethereum (ETH, -1,9%), Cardano (ADA, -2,7%), Solana (SOL, -2,4%), Shiba Inu (SHIB, -2,6%), Avalanche (AVAX, -4,5%) en Unus Sed (LEO, -2,4%).

AVAX koers grafiek 

In ander nieuws…..

EU zet stappen om de milieu-impact van de cryptocurrency-sector te verminderen

De EU heeft een reeks documenten vrijgegeven die als leidraad zullen dienen voor de uitvoering van het REPowerEU-plan van de Europese Green Deal. De maatregel is gericht op het verbeteren van de energie-efficiëntie in de economische unie.

De EU is van mening dat de Russische invasie van Oekraïne grote problemen heeft veroorzaakt voor de energiesector, maar het biedt hen de mogelijkheid om de zaken te helpen stroomlijnen.

Voor de EU is het beheersen van het energieverbruik van de ICT-sector erg belangrijk om energiebesparingen te helpen realiseren. Het EU-document merkt ook op dat de continentale unie ongeveer 10% van 's werelds cryptominingkracht heeft. Een algemeen verbod wordt echter niet voorgesteld of overwogen in het document. Crypto-mining kan in de nabije toekomst echter een grotere verantwoordingsplicht voor koolstofemissies opleveren.

Dit ondanks het feit dat uit het laatste onderzoek blijkt dat de cryptosector verantwoordelijk is voor slechts 0,1% van de totale wereldwijde uitstoot. Europa moet zijn begrip van de sector verbeteren en eerlijk onderzoek doen dat de impact van deze sector op het milieu laat zien.

De EU moet wel meer z’n best gaan doen als het gaat om goedkeuring van de regelgevende instanties en transparantie rond de cryptocurrency-industrie. Mairead McGuinness, commissaris voor financiële diensten van de Europese Commissie, benadrukte dat dit proces moet worden versneld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram