De Amerikaanse belastingdienst IRS looft officieel een beloning van $ 625.000 uit aan degenen die Monero kunnen hacken

Amerikaanse belastingdienst IRS 

Afbeeldingsbron: gotcredit.com

De Amerikaanse belastingdienst Internal Revenue Service (IRS) biedt een enorme beloning van $ 625.000 (~ 525.000 EUR) aan hackers en andere ontwikkelaars die kunnen helpen bij het ontrafelen van de privacyfuncties van Monero- en Lightning-cryptocurrencies. Deze zet is het eerste officiële aanbod van een overheidsinstantie van een land om een ​​groot blockchain-netwerk te helpen ondermijnen.

Wat is Monero?

Monero (XMR) is een van de eerste cryptocurrency-projecten ter wereld en behoort momenteel tot de top 20 van cryptocurrencies ter wereld met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 1,5 miljard (1,27 miljard EUR). De cryptocurrency staat samen met andere netwerken zoals DASH en Lightning bekend om hun privacyverbeterende functies. Dit betekent dat, in tegenstelling tot Bitcoin en Ethereum, de details van de transactie zelf niet voor iedereen zichtbaar zijn. Simpel gezegd, als een persoon A wat Monero naar een andere persoon B stuurt, is er geen directe record beschikbaar binnen de blockchain voor de transactie zelf, waardoor gebruikers privé geld van het ene adres naar het andere kunnen sturen.

Verschillen tussen Monero en Bitcoin

Bitcoin daarentegen gebruikt openbare adressen voor geldtransactiedoeleinden en dus is elke transactie zichtbaar die laat zien hoeveel geld er van het ene adres naar het andere is overgemaakt. Als een overheidsinstantie zoals de IRS een van de openbare adressen van een transactie kan identificeren, kunnen ze mogelijk de hele keten identificeren via hun onderzoeksprocedure. Monero daarentegen koppelt de leden van een transactie niet rechtstreeks en dus is elke link in het grootboek een andere hindernis voor hen.

Cryptocurrency-puristen geloven dat Monero, Dash en andere privacymunten de toekomst van cryptocurrencies zijn, omdat de heiligheid van anonieme transacties er enigszins in bewaard is gebleven. Dit is de reden waarom ze een kleinere, maar zeer loyale groep supporters hebben en op grote schaal worden gebruikt voor actieve transacties, maar niet veel voor het langdurig bewaren van vermogen, wat betekent dat hun waarde niet zo veel stijgt.

De zorgen van de IRS m.b.t. Monero

De IRS heeft uitgebreid aangedrongen op het verbieden van deze op privacy gerichte cryptocurrencies in de VS, maar heeft zelf geen wetgevende bevoegdheid. Hoewel de rest van de cryptocurrencies ook niet goed te boek staan bij de Amerikaanse belastingdienst, ​​vanwege het gebruik bij uitgebreide belastingontduiking, probeert de IRS vooral het Monero-netwerk te ondermijnen omdat het gelooft dat dit de cryptocurrency is bij uitstek voor gebruik bij illegale activiteiten.

Het gebruikt nu zijn reputatie als openbare belastingdienst om de zwakke punten van Monero te helpen opsporen, zodat de privacymogelijkheden naar believen kunnen worden ontgrendeld. Voor dit doel heeft de IRS een programma opgezet om de fundamentele werking van Monero uit te dagen. Met het bieden van de beloning geven ze een enorme stimulans aan geïnteresseerden om de privacy functies van Monero te kraken.

Volgens de officiële advertentie van IRS:

"IRS-CI zoekt een oplossing met een of meer aannemers om innovatieve oplossingen te bieden voor het traceren en toekennen van privacymunten, zoals tools van experts, gegevens, broncode, algoritmen en diensten voor softwareontwikkeling."

Om deze stap, om een ​​openbaar blockchain-systeem te ondermijnen, te rechtvaardigen, beweert de IRS dat Monero wereldwijd op grote schaal wordt gebruikt voor illegale financiering van drugshandel, wapens en software-hackers die een soort van ransomware-aanvallen gebruikten om netwerken in verschillende organisaties uit te schakelen.

De IRS kan meerdere bedrijven in overweging nemen en na een eerste werkend prototype zullen ze elk het aanzienlijke bedrag van $ 500.000 ontvangen voor de verdere ontwikkeling van de applicatie. De laatste tranche van $ 125.000 zal worden uitgekeerd na een volwaardig werkende demo van het platform. Het gerucht ging eerder dat een CipherTrace-bedrijf de ontwikkeling van een dergelijk systeem had aangekondigd om Monero te ondermijnen, maar dat is nog niet bewezen. De IRS is specifiek op zoek om het Monero-netwerk te omzeilen zonder het te hoeven beëindigen met een 51% -aanval, aangezien dat op zijn zachtst gezegd lastig te bereiken zal zijn.

Cryptocurrencies bieden nieuwe uitdagingen voor overheidsinstanties

Het probleem met de IRS toont aan dat de vooruitgang van cryptocurrencies, overheidsinstanties met tientallen miljarden dollars aan lopende budgetten, zoals IRS, verontrust. Net als elke ontwrichtende technologie, hebben cryptocurrencies een potentieel voor zowel voordelen als schade voor de maatschappij, maar hetzelfde kan worden gezegd van de Amerikaanse dollar zelf. Aangezien verreweg de meeste van de illegale handel wordt uitgevoerd via de Amerikaanse valuta zelf. We zien echter geen IRS, of andere instantie, die deze munteenheid wil omverhalen.

Deze actie van de IRS tegen Monero zou kunnen worden verklaard als een uiting van onzekerheid van overheidsinstanties die momenteel graag ongestraft naar monetaire gegevens kijken. Met Monero en andere privacymunten kunnen ze dat simpelweg niet gemakkelijk doen en dat creëert een gevoel van onveiligheid. En laten we eerlijk zijn, geen enkele organisatie wil de controle opgeven als ze die eenmaal hebben.

 

 

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

dinsdag, 16 april 2024 10:25

  De crypto koersen begonnen de sessie van maandag hoger, maar sloten net als aandelen de Amerikaanse handelssessie onder water af. Alle belangrijke indices daalden maandag doordat de Amerikaanse...

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

dinsdag, 09 april 2024 10:12

Bitcoin begon de tweede week van april bullish toen de koers tijdens de Aziatische handelssessie gisteren door de $71.000 steeg. Het is de eerste keer dat de Bitcoin koers erin slaagt dat...

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

maandag, 08 april 2024 16:31

Het Cardano (ADA) netwerk is niet meer onderdeel van het Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fonds. Dat kondigde de grote asset manager aan op social media platform X als onderdeel van een periodieke...