Skip to main content

Bitcoin nieuws

De meeste institutionele beleggers zijn van plan zijn om cryptocurrencies te kopen blijkt uit onderzoek

 

De Bitcoin koers staat momenteel rond $ 19,1k op het moment van schrijven na een trage, bearish dag gisteren. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie is terug rond de bekende $ 19k-steun na weer een mislukte zet om erbovenuit te gaan. Altcoins daarentegen waren aan het eind van de dag grotendeels stabiel, min of meer hetzelfde als Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws: een nieuw onderzoek toont aan dat de meeste institutionele spelers al crypto bezitten of van plan zijn deze in de nabije toekomst te kopen. Dit ondanks een van de ergste bearmarkten die de sector de afgelopen jaren heeft getroffen. Daarover later meer.

De Duitse cryptobank Nuri heeft met haar 500.000-klanten gecommuniceerd en hen gevraagd hun geld op te nemen voorafgaand aan een sluiting. Het is nog onduidelijk met welke financiële druk Nuri op dit moment wordt geconfronteerd, maar het lijkt er in ieder geval op dat het bedrijf op dit moment niet failliet gaat. Het heeft voldoende middelen om zijn balansen met zijn klanten in der minne af te wikkelen. Maar het is zorgwekkend om te zien hoe weer een Centralized Finance (CeFi) crypto-startup in het stof bijt, vooral een bedrijf van dit niveau. Nuri volgt kredietverstrekkers zoals Voyager, Celsius en anderen bij het sluiten van hun bedrijf.

Bitcoin koers zakt iets naar $ 19,1k

Bitcoin verandert momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 19,1k op het moment van schrijven. De cryptocurrency staat enigszins onder druk doordat het de weg naar boven maar niet kan vinden.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19,4k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 20.30 uur 's avonds een prijsdaling liet zien. Het zakte snel tot ongeveer $ 19,15k, maar de neerwaartse prijsbeweging kon zichzelf deze keer niet consolideren en de cryptocurrency kaatste binnen het volgende uur terug naar ongeveer $ 19,4k. De rest van de dag handelde Bitcoin lichtjes naar beneden en is op het moment van schrijven weer rond de $ 19,15k.

Terwijl Bitcoin gisteren wat waarde verloor, is de algehele impact op de prijsontwikkeling zeer minimaal. De koers staat nog steeds geparkeerd boven de $ 19k en zowel de stieren als de beren hebben moeilte om de status-quo rond dit niveau te veranderen. Het is dus aan hen om te presteren en voor nu heeft Bitcoin een koers vastgesteld waar het zich prettig bij voelt. De stieren zullen opnieuw teleurgesteld zijn omdat ze geen doorbraak van meer dan $ 20k hebben bereikt, maar dat is inmiddels niets nieuws meer. De consolidatie van Bitcoin rond het niveau van $ 19k wordt verder gesterkt door deze mislukte bewegingen, zowel erboven als eronder. Hoewel de algemene trend nog steeds neerwaarts is, slagen de beren er niet in om de korte termijn te dicteren en dat zou hen een beetje kunnen frustreren, zo ook de stieren, die de afgelopen maanden helemaal niets hebben kunnen bereiken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 368 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,81%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Altcoins bleven aan het einde van de afgelopen 36 uur grotendeels stabiel. De enige grote koersbewegingen kwamen van Cardano (ADA, -2,4%), Uniswap (UNI, 3%), Avalanche (AVAX, -2,7%) en Chainlink (LINK, -2,5%).

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws…..

Enquête toont grote interesse in crypto-sector van institutionele spelers

Een nieuw onderzoek van Cointelegraph Research onder 84 institutionele beleggers, die gezamenlijk $ 316 miljard (ongeveer 80% van de totale waarde van Bitcoin) aan investeringen beheren, laat zien dat ze sterk gericht zijn op de crypto-sector, met name Bitcoin.

Momenteel wordt door hen slechts $ 10,42 miljard geïnvesteerd in crypto (3,3% van hun totale beheerde activa), maar dat cijfer groeit zeker. Maar liefst 43% van deze investeringsmanagers heeft al geïnvesteerd in de digitale valutasector, wat een aanzienlijk aantal is gezien het conservatieve karakter van de investeringssector.

Wat nog belangrijker is, is dat de enorme institutionele investeerders de cryptosector in de nabije toekomst waarschijnlijk steeds meer zullen vertrouwen. Hoewel er nog steeds enige bezorgdheid over bestaat als het gaat om het risico, maar zoals je zelf kunt zien, wordt de cryptosector in de loop van de tijd volwassener en neemt de volatiliteit steeds meer af. Het zal dus slechts een kwestie van tijd zijn voordat er een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal in de sector wordt gepompt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram