Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin lijkt vastgeplakt aan $ 19k en Goldman Sachs ziet een goede kans op een recessie

 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 19k op het moment van schrijven na weer een inspiratieloze handelsdag gisteren. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie ziet er stabiel uit rond de bekende $ 19k na mislukte bewegingen erboven en eronder. Altcoins daarentegen waren over het algemeen gemengd en sommigen van hen boekten een paar verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws, de grote investeringsbank Goldman Sachs heeft verklaard dat er een aanzienlijke kans is op een economische recessie in de nabije toekomst. De CEO van het bedrijf, David Solomon, verklaarde dat er een goede kans was op een recessie vanwege de monetaire verkrapping in verschillende economieën over de hele wereld. Daarover later meer.

Tesla heeft zijn resterende Bitcoin-reserves behouden, ondanks dat de koers sinds de gerapporteerde aankoop met een aanzienlijke 33% is gedaald. Volgens de laatste indiening van het bedrijf bij de Securities and Exchange Commission (SEC), blijven de Bitcoin-reserves ongewijzigd op ongeveer 9720 BTC met een waarde van ongeveer $ 218 miljoen op dit moment. Het bedrijf heeft ongeveer $ 400 miljoen verloren door te investeren in de cryptocurrency, aangezien het voor ongeveer $ 30k per BTC kocht, voordat het de koers naar $ 69k zag springen en vervolgens een grote daling onderging tot ongeveer $ 19k. Het is dus goed HODLing-gedrag van het bedrijf om zijn resterende digitale valutareserves vast te houden, maar hoe lang duurt het voordat Elon Musk de zaak omdraait en besluit te verkopen?

Uit een recent onderzoek van een universiteit blijkt dat ongeveer 77,1% van de El Salvadorezen van mening is dat de regering moet stoppen met het uitgeven van belastinggeld van de overheid aan Bitcoin. Dit is een reactie op de aankoop en HODLing van BTC door de overheid in het afgelopen jaar, zelfs aan het begin van de huidige bearmarkt. De regering zal deze situatie zorgvuldig opnieuw moeten beoordelen en een conflict met een duidelijke meerderheid van het publiek moeten vermijden.

Crypto-geldschieter Voyager is bereid zijn gebruikers een nieuwe herstelovereenkomst te geven waarmee ze tot 72% van hun cryptogeld op kunnen nemen. De deal maakt deel uit van een gerapporteerde overnameovereenkomst door FTX USA. Dit is een vreemde ontwikkeling aangezien Voyager naar verluidt failliet is en FTX USA geld naar een zinkend schip gooit, wat ongebruikelijk is.

Bitcoin koers stabiel op $ 19k

Bitcoin verandert van eigenaar voor $ 19k op het moment van schrijven na een langzame, enigszins bearish dag. De cryptocurrency wordt momenteel geconfronteerd met hernieuwde, maar tandeloze druk van de beren.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19,2k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 2.30 uur 's ochtends begon te dalen. Het vond een prijsbodem rond de $ 19k en ging tijdelijk zelfs nog lager naar $ 18,95k. Maar de beren verloren stoom rond dat punt en de koers herstelde zich weer boven $ 19k en is daar sindsdien gebleven. De cryptocurrency zette zijn herstel voort en bereikte om 17.00 uur 's avonds ongeveer $ 19,3k. Op het moment van schrijven is de koers weer op $ 19k aanbeland.

Bitcoin beweegt weer zijwaarts rond het steunniveau van $ 19k. De cryptocurrency heeft de afgelopen 30 dagen grotendeels rond dit niveau gebivakkeerd zonder noemenswaardige verandering in de status-quo. Er is dus een stevige consolidatie aan de gang rond dit niveau.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 366 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins

Andere cryptocurrencies hebben aan het einde van de afgelopen 236 uur een aantal gemengde veranderingen doorgevoerd. Velen van hen boekten enkele verliezen, waaronder Cardano (ADA, -3,3%), Solana (SOL, -3,7%), Polygon (MATIC, -6,2%), Polkadot (DOT, -4,2%), Uniswap (UNI, -8% ), Unus Sed (LEO, -2,3%), Chainlink (LINK, -3,3%) en Cosmos (ATOM, -6%). Gedurende deze tijd werden geen winsten gemeld, wat een aanzienlijk bearish omgeving voor veel crypto's laat zien.

MATIC koers grafiek 

In ander nieuws…..

Goldman Sachs ziet een goede kans op recessie in de nabije toekomst

David Solomon, de CEO van Goldman Sachs, gelooft dat er een goede kans is dat een recessie de VS in de nabije toekomst zal treffen. Hij voorspelde ook donkere wolken rond de wereldwijde politieke atmosfeer.

Solomon verklaarde in een recent CNBC-interview:

"Ik denk dat het een tijd is om voorzichtig te zijn, en ik denk dat als je een op risico gebaseerd bedrijf runt, het een tijd is om voorzichtiger na te denken over je risicobox, je risicobereidheid"

De Amerikaanse economie is de afgelopen twee kwartalen al gekrompen. Technisch gezien is de VS al in een economische recessie beland en stevent het af op een financiële krimp. De effecten van deze recessie zullen over de hele wereld worden gevoeld, waardoor verschillende problemen waarmee de wereld momenteel wordt geconfronteerd, worden gecompliceerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram