Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt van $ 18,7k en financiële markten schudden angst voor nieuwe renteverhoging van zich af

 

De Bitcoin koers staat op ongeveer $ 19,2k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie was aan het eind van de dag relatief stabiel. Toch kreeg het te maken met een korte periode waarin het onder het belangrijkste niveau van $ 19k zakte naar wekelijkse dieptepunten van $ 18,7k. Altcoins daarentegen waren aan het eind van de dag ook grotendeels stabiel en vertoonden geen opmerkelijke eigen koersbewegingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: De verwachting over nog een mogelijke renteverhoging door de Federal Reserve groeit. De Amerikaanse Fed heeft de rente de afgelopen maanden in drie stappen verhoogd tot 3,5% om de wijdverbreide inflatie onder controle te krijgen, maar met beperkt succes. Een nieuwe renteverhoging zal waarschijnlijk verwoestend zijn voor de markten wereldwijd, misschien zelfs voor crypto, maar ondanks dat eindigden de markten in het groen. Daarover later meer.

Tesla-CEO Elon Musk probeert opnieuw de mainstream crypto-discussie te betreden. De excentrieke miljardair verklaarde dat hij verwachtte dat de huidige financiële recessie zou duren tot de Bitcoin-halvering in 2024, wat ongeveer 1,5 jaar verwijderd is. Hij klaagde dat de wereld met het ene na het andere grote wereldwijde probleem werd geconfronteerd en zei dat het leuk zou zijn om eindelijk een volledig jaar te hebben zonder een vreselijke wereldwijde gebeurtenis. 2024 is het doelwit voor veel beleggers in de crypto-sector, vooral vanwege de halveringscyclus.

Bitcoin zakt tijdelijk onder $ 19k voordat het herstelt

Bitcoin verandert van eigenaar voor ongeveer $ 19,2k op het moment van schrijven, na een dag doorgebracht te hebben met het verdedigen van het steunniveau van $ 19k. De cryptocurrency ging naar beneden, maar slechts voor een moment. Dus nogmaals, de wanhopige stieren bespaarden verdere prijsactie naar beneden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19,1k. Het daalde onmiddellijk naar $ 19k en bracht een groot deel van de rest van de dag door met het verdedigen van de $ 19k-steun. De koers bleef zijwaarts boven deze steun handelen tot 13:40 uur toen deze begon te dalen. De cryptocurrency daalde vervolgens relatief steil om in het volgende uur of zo een dieptepunt in meerdere weken van ongeveer $ 18,7k te noteren. Dit bleek echter slechts een flash-drop van korte duur te zijn en de Bitcoin koers was binnen het volgende uur weer boven de $ 19k. Het bleef uiteindelijk boven $ 19k stijgen en handelt nu rond de $ 19,2k. Dit toont aan dat de beren nog niet klaar zijn om een ​​stap verder naar beneden te forceren.

Bitcoin verdedigt nu opnieuw de $ 19k-steun en doet het goed. Zowel de beren als de stieren hebben de afgelopen weken mislukte bewegingen onder en boven deze belangrijke steun gehad. Daarom is het consolidatieproces rond dit niveau aan de gang en geen marktmacht kan het verslaan. Tegelijkertijd moet echter worden erkend dat de beren de controle hebben over de lange termijnv trend en dat ze een stap verder naar beneden kunnen forceren als ze de juiste soort stimulans krijgen. Als de Fed bijvoorbeeld een nieuwe renteverhoging aankondigt, kan men verwachten dat de beren deze kans ten volle benutten. Het valt nog te bezien wat er daadwerkelijk zal gebeuren, maar er kunnen enige prijsverliezen worden verwacht, althans op korte termijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 367 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,99%.

Bitcoin koers 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Ethereum (ETH, 1,6%), Ripple (XRP, 3%), Polkadot (DOT, 1,4%) en Uniswap (UNI, -2,2%) zagen in deze periode belangrijke prijsbewegingen. Dit wijst op een aanzienlijk consolidatieproces rond dit niveau.

XRP koers grafiek 

In ander nieuws…..

De angst voor een nieuwe renteverhoging door de Federal Reserve houdt de markten in z’n greep

Bitcoin stond gisteren wat onder druk, vooral de eerste helft van de dag. Toen deden er sterke geruchten in de markt de ronde over een mogelijke renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank, ook bekend als de Federal Reserve.

De Federal Reserve zal naar verwachting de rente met nog eens 0,75% verhogen tot ongeveer 4,25%. Dit zou opnieuw de investeringen in de markten kunnen beperken en de markten kunnen doen kelderen, net als de vorige keer.

De cryptomarkt wist de laatste renteverhoging echter ternauwernood te overleven. Het valt nog te bezien of het de kracht heeft om weerstand te bieden aan veranderingen als gevolg van het aanhoudende monetaire verkrappingsbeleid van de Fed.

Later op de dag stegen de markten fors en wisten de rente-angst van zich af te werpen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram