Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Zijn Casper Network (CSPR) en Toncoin (TON) de nieuwe sterren aan het firmament?

Cryptocurrency nieuws 

Hoewel de Bitcoin koers nog steeds onder het niveau van $ 20.000 blijft, begint de situatie op de altcoin-markt er nogal optimistisch uit te zien. Als het gaat om de meest populaire munten uit de lijst van top 100 van grootste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie, zijn de winsten van de meeste altcoins nog steeds klein. Sommige van de minder populaire altcoins zijn er echter in geslaagd om aanzienlijk in prijs te stijgen. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar een greep uit het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen!

XRP Rally neemt even een pauze, ondanks bullish nieuws

De afgelopen weken behoorde XRP tot de best presterende altcoins en boekte het, ondanks zware omstandigheden, consequent winst. Nu lijkt het erop dat de Ripple-bulls eindelijk een beetje uitgeput zijn - de afgelopen week is de Ripple koers met meer dan 5% gedaald.

Deze ommekeer lijkt alleen te worden gemotiveerd door marktgerelateerde factoren - na vele opeenvolgende weken van winst is het niet meer dan normaal dat de koers iets daalt. Als het gaat om de fundamentele redenen voor de recente winsten van XRP, is er niets veranderd. Er is zelfs nog wat extra bullish Ripple-nieuws vrijgegeven.

Het lijkt erop dat de langverwachte doorbraak in de voortdurende strijd tegen de SEC er eindelijk zou kunnen zijn. Na 18 maanden en 6 gerechtelijke bevelen hebben advocaten die Ripple Labs vertegenwoordigen toegang gekregen tot de controversiële "Hinman-documenten".

De documenten bevatten interne SEC-communicatie met betrekking tot XRP en andere cryptocurrencies zoals Ethereum. Volgens Ripple-woordvoerders bevatten deze documenten bewijs dat SEC-medewerkers bevooroordeeld waren tegen cryptocurrencies in het algemeen en Ripple in het bijzonder.

Helaas, hoewel de advocaten van Ripple Labs nu toegang hebben tot de Hinman-documenten, zullen we er geen specifieke details in vernemen. Voorlopig blijft de inhoud van de documenten vertrouwelijk en kan deze niet aan het grote publiek worden onthuld.

Ripple koers grafiek 

Telegram kondigt een nieuwe toepassing voor Toncoin aan

De populariteit van Telegram blijft toenemen, omdat veel mensen deze messenger-app beschouwen als een goed alternatief voor de censuur die op de meeste sociale-mediaplatforms heerst. Desondanks kreeg Telegram's native cryptocurrency Toncoin (TON) tot nu toe weinig aandacht, deels omdat Telegram en TON officieel van elkaar moesten worden losgekoppeld vanwege de druk van de SEC.

Het lijkt er echter op dat Toncoin toch een nieuwe use-case krijgt in het Telegram-ecosysteem. Volgens Pavel Durov, de oprichter van Telegram, zullen Telegram-gebruikers binnenkort TON kunnen gebruiken om unieke gebruikersnamen te kopen en verkopen. De gebruikersnamen worden op dezelfde manier als NFT's op de TON-blockchain opgeslagen.

Als het idee om gebruikersnamen te kopen en verkopen populair wordt, is Telegram van plan om zijn veilingplatform uit te breiden en ook het verhandelen van emoji's, stickers en hele kanalen mogelijk te maken. Tot nu toe is de marktreactie op het nieuws zeer positief. De TON koers is de afgelopen 7 dagen met bijna 15% gestegen en Tonchain zou zeer binnenkort een van de 30 grootste cryptocurrencies ter wereld kunnen worden. 

De CSPR koers stijgt, maar kan het Casper-netwerk echt concurreren met Ethereum?

De best presterende grote altcoin van de afgelopen 7 dagen kan voor veel crypto-investeerders een verrassing zijn. Een relatief weinig bekende munt genaamd Casper Network (CSPR) is met bijna 22% in prijs gestegen en werd de 76e meest waardevolle cryptocurrency op de markt.

Het Casper Network Proof-of-Stake (PoS) is een blockchain- en smart contracts-platform gericht op bruikbaarheid en efficiëntie. Het belangrijkste doel van het Casper Network is om de meest geavanceerde smart contracts-platforms ter wereld te worden, waardoor opwaardeerbare smart contracts en eenvoudig inzetbare dApps (Decentralized Applications) en NFT's mogelijk worden.

De huidige CSPR-rally wordt voornamelijk gemotiveerd door het feit dat het Casper Network zojuist zijn eigen NFT-standaard heeft gelanceerd, CEP-78 genaamd, die veel nieuwe gebruikers naar het CSPR-ecosysteem zou kunnen aantrekken. Hoewel er native Casper Network NFT-collecties zoals CasperPunks bestaan, zijn ze tot nu toe niet erg populair geworden.

Veel analisten zijn echter vanwege de plannen voor de komende maanden erg optimistisch over het toekomstige potentieel van het Casper Network. Het belangrijkste is dat blockchain-investeerders enthousiast zijn over Casper 2.0, een upgrade die het Casper-netwerk kan veranderen in een van de meest serieuze concurrenten van Ethereum.

Casper 2.0 is bedoeld om het consensusprotocol van het Casper Network massaal bij te werken, waardoor het veel sneller en efficiënter wordt. De upgrade zal het netwerk ook meer gedecentraliseerd en democratischer maken, waardoor meer mensen validators kunnen worden. Helaas duurt het nog maanden voordat Casper 2.0 uitkomt, aangezien er geen plannen zijn om de upgrade voor het eerste kwartaal van 2023 te lanceren.

CSPR koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram