Skip to main content

Bitcoin nieuws

Analist voorspelt dat de Amerikaanse Federal Reserve haar renteverhogingsbeleid in december zal stoppen

Fed rate hike? 

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 19,1k op het moment van schrijven na een relatief trage dag gisteren. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie is aan het consolideren rond het huidige niveau na mislukte bewegingen boven en onder. Altcoins waren gisteren grotendeels stabiel en er werden geen significante prijsbewegingen gerapporteerd. Daarover later meer.

Ander nieuws: een analist heeft voorspeld dat de Amerikaanse Federal Reserve in de nabije toekomst gedwongen zal zijn haar beleid voor renteverhogingen terug te draaien. De analist van investing.com is van mening dat na de verwachte stijging van 75 basispunten in november (0,75%), de Federal Reserve de rente in december met slechts 25 (0,25%) basispunten kan verhogen. Maar dat kan dan de laatste renteverhoging zijn. Daarover later meer.

Een nieuw rapport stelt dat Ruja Ignatova, alias Crypto Queen, werd getipt door iemand over onderzoeken naar haar, waarna ze erin slaagde te vluchten en net op tijd ondergronds te gaan. Ignatova, een van de oprichters van het enorme Ponzi-schema Onecoin, wordt medeverdacht van een van de grootste crypto-zwendelpraktijken ter waarde van honderden miljoenen dollars en ze wordt door Amerikaanse instanties beschuldigd van oplichting ter waarde van meer dan $ 4 miljard. Ze werd voor het laatst gezien in 2017 toen ze aan boord ging van een vlucht naar Athene en sindsdien is ze nergens meer in het openbaar gezien.

Bitcoin koers stabiel op $ 19,1k

Bitcoin verandert van eigenaar voor ongeveer $ 19,1k op het moment van schrijven, na een zijwaartse handelssessie gedurende het grootste deel van de dag. De cryptocurrency consolideert rond dit specifieke niveau na mislukte bewegingen er boven en onder.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19.13k. Het handelde gisteren de hele dag zijwaarts en bleef binnen $ 100 van dit niveau. Dit toont een zeer lage volatiliteit van minder dan 1,5% gedurende de dag en voor de cryptomarkt is deze bijzonder laag. De cryptocurrency probeerde gisteravond rond 22.00 uur wat winst te boeken, maar het kon niet boven $ 19.22k komen. De digitale valuta daalde toen tot ongeveer $ 19.15k en bleef daar voor een groot deel van de rest van de dag.

De Bitcoin koers consolideert nu rond het huidige steunniveau van $ 19k, dat is zeker. Het heeft deze steun gevonden na aanzienlijke mislukte bewegingen, door zowel stieren als beren om te proberen de koers dynamisch te houden. Aangezien we ons momenteel in de bearmarkt bevinden en de markten onder druk staan ​​door de economische neergang, kan men verwachten dat de bodem voor Bitcoin nog steeds niet in zicht is. De meeste analisten geloven dit en voorspellen dat de cryptocurrency later waarschijnlijk verder zal dalen naarmate de economische situatie steeds precairder wordt. Maar de steun van $ 19k bleef sterk tijdens de laatste renteverhoging en andere negatieve economische indicatoren. Aangezien de langetermijntrend nog steeds in handen is van de beren, kunnen we hieronder nog een grote prijsbeweging zien, maar zeker is dat absoluut niet.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 368 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,85%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Altcoins waren aan het eind van de dag ook grotendeels stabiel. Grootste bewegers waren Ripple (XRP, 2,5%), Polygon (MATIC, 1,8%) en Cosmos (ATOM, 2,2%).

MATIC koers grafiek

In ander nieuws…..

Analist voorspelt einde renteverhogingen door de Fed in december

Terwijl het op financiële nieuwsplatforms gonst van geruchten over een nieuwe renteverhoging door de Amerikaanse Federal Reserve en de onmiddellijke gevolgen daarvan, gelooft een analist dat dit de laatste grote verhoging door de centrale bank zal zijn. Jed Graham van Investing.com is van mening dat de centrale bank geen agressievere stijgingen kan doorvoeren en in december waarschijnlijk zal stoppen met hooguit nog een kleine stijging.

Dit zou kunnen betekenen dat het monetaire beleid van de VS na de geplande renteverhoging in november wellicht niet verder wordt verstrakt met nog hogere rentetarieven. Hoewel de markten zich schrap zetten voor de impact van deze laatste stijging, is het duidelijk dat de economie niet goed kan functioneren als de tarieven met de tijd steeds hoger worden. De hoeveelheid schuld in de wereld is daarvoor te groot.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram