Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 19,3k terwijl de netwerkmoeilijkheidsgraad van Bitcoin opnieuw een record neerzet

 

Bitcoin is momenteel stabiel op ongeveer $ 19,3k op het moment van schrijven, na een langzame laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie consolideert boven het prijsniveau van $ 19k na een patstelling-achtige situatie tussen de stieren en de beren. Altcoins waren aan het eind van de dag ook grotendeels onveranderd, op één uitzondering na. Daarover later meer.

Ander nieuws: de moeilijkheidsgraad van het Bitcoin-netwerk is met meer dan 3,44% gestegen en staat op het hoogste niveau ooit. Dit is met name vreemd omdat de cryptocurrency zich midden in een grote bearmarkt bevindt en miners worden geconfronteerd met record-lage inkomsten uit de sector. De totale dedicated rekenkracht blijft echter toenemen. Daarover later meer.

Invesco-strateeg Kristina Hooper is van mening dat de Amerikaanse Federal Reserve een gevaarlijk spel speelt door de rente te blijven verhogen. De econoom is van mening dat doorgaan niet houdbaar is en kan leiden tot een aanzienlijke recessie in zowel de VS als de wereld. Ze bekritiseerde ook het besluit van de Fed om het te verhogen in stappen van 0,75%, wat relatief groot is. Eerder had de Fed de rente in stappen van 0,25% verhoogd en dat was veel duurzamer, stelt Hooper. De komende recessie zal naar verwachting vrij lang duren, aangezien de rentetarieven vrij hoog zijn en economisch herstel moeilijk te realiseren zal zijn. Elon Musk denkt dat het tot medio 2024 zal duren.

Bitcoin koers stabiel op $ 19,3k

Bitcoin verandert gestaag van eigenaar boven het bekende steunniveau van $ 19k na weer een trage dag bovenaan de hitlijsten. De cryptocurrency toont geen wens om blijvende verandering door te voeren, dus heeft het besloten om in plaats daarvan zijwaarts te blijven handelen.

De afgelopen 24 uur begonnen met BTC koers rond de $ 19,45k. Het begon kort daarna een beetje op te waarderen en was in staat om een ​​48-uurs hoogtepunt van ongeveer $ 19.65k neer te zetten. Maar zoals verwacht ging Bitcoin niet door met de rally en bracht het in plaats daarvan het grootste deel van de dag door met zichzelf te verdedigen tegen de beren die weer in actie kwamen. Het daalde eerst tot ongeveer $ 19,4k en bleef daar een lange tijd. Daarna daalde de digitale valuta verder tot ongeveer $ 19.27k om 17.30 gisteren en is daar sindsdien grotendeels gebleven.

Bitcoin probeert nu zijn consolidatiefase verder brengen dan het steunniveau van $ 19k. De koers wacht misschien op een groot signaal om een ​​significante beweging boven of hoogstwaarschijnlijk onder de belangrijkste steun te maken. De stap van de Amerikaanse Federal Reserve om de rente opnieuw met 75 basispunten (0,75%) te verhogen, kan de markten over de hele wereld doen rammelen en de cryptosector kan ook onder druk komen te staan. Maar dat wordt pas in november verwacht en de cryptocurrency kan tot die tijd zijwaarts blijven handelen boven het $ 19k-niveau.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 370 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,8%.

 

Altcoins blijven stabiel

Altcoins bleven aan het eind van de dag grotendeels stabiel. Alleen Polygon (MATIC, 6%) boekte een significante verandering en boekte een maandelijks hoogtepunt in het proces. Andere significante bewegingen kwamen van Ripple (XRP, -1,7%), Avalanche (AVAX, -1,8%) en Unus Sed (LEO, -1,9%).

 

In ander nieuws….

Moeilijkheidsgraad Bitcoin-netwerk plaatst nieuw record

Het Bitcoin-netwerk plaatst de ene na de andere anomalie als het gaat om de algehele moeilijkheidsgraad van het netwerk. De algehele moeilijkheidsgraad steeg met nog eens 3,44% bij bloknummer 760.032 om 36,84 biljoen te bereiken.

Het BTC-netwerk zal naar verwachting in de loop van de tijd steeds veiliger zal worden dankzij het ingenieuze stimuleringsprogramma dat door het systeem wordt aangeboden. Met de bearmarkt wordt echter verwacht dat het netwerk wat waarde verliest, omdat het niet winstgevend is voor miners om in het spel te blijven en te veel verliezen te lijden. Hetzelfde werd deze keer ook verwacht, maar de miners hebben de verwachtingen overtroffen en blijven steeds meer mijnbouwhardware voor dit doel inzetten.

De verwachting is echter dat dit niet lang stand kan houden. De hash-snelheid kan na deze groeispurt weer wat dalen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram