Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt abrupt tot boven $ 20k en Britse miljardair beweert dat het VK mogelijk bij het IMF moet aankloppen voor een ​​reddingsoperatie

 

De Bitcoin koers steeg gisteren sterk en kwam boven $20k uit. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie handelde al een tijdje zijwaarts rond het steunniveau van $ 19k, maar de stieren proberen hun stempel op de koers te drukken en op korte termijn wat controle van de beren terug te krijgen. Altcoins stegen ook sterk met deze plotselinge toename van Bitcoin en veel van hen presteerden daarbij beter dan de belangrijkste cryptocurrency, vooral Ethereum. Daarover later meer.

Ander nieuws: de verslechterende economische situatie van het Verenigd Koninkrijk kan mogelijk leiden tot een financieel probleem voor de parlementaire monarchie. De Britse miljardair-investeerder Guy Hands gelooft dat het land uiteindelijk twee opties zal hebben; aankloppen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) of onderhandelen over de Brexit-deal, die beide moeilijk te verteren zijn voor de Britten. Daarover later meer.

Bitcoin-walvissen verzamelen steeds meer Bitcoin, blijkt uit onderzoek. Uit andere gegevens blijkt een ongelooflijke correlatie met de goudprijs. Uit deze gegevens blijkt de toepassing van Bitcoin als waardeopslag of een afdekking tegen inflatie/veilige haven. Hoewel de prijzen van cryptocurrency en edelmetaal meestal geen correlatie vertonen, doen ze het wanneer de markt zich richt op accumulatie op de lange termijn en niet op prijsspeculatie op korte termijn.

De Bitcoin koers stijgt plotseling en gaat boven $ 20k

Bitcoin handelt nu rond de $ 20,3k op het moment van schrijven na een late show van de bulls gisteren. De cryptocurrency staat nu voor een mogelijke prijsuitbraak op korte termijn, maar er blijven nog verschillende obstakels op de weg.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19,3k. Het handelde lange tijd zijwaarts rond deze waarde. Om 14.30 uur in de middag begon de cryptocurrency te stijgen. Het bereikte een waarde van $ 19.45k in de uren daarna en bleef daar een tijdje voordat het verder steeg tot ongeveer $ 19.75k om 18:15 uur. Dit viel allemaal binnen de grenzen van het prijsniveau van minder dan $ 20k en het leek erop dat Bitcoin opnieuw zou falen bij deze hindernis. Echter, de stieren snoven en puften en brachten de digitale valuta in het volgende uur abrupt boven $ 20k, uiteindelijk rond het bedrag van $ 20,3k.

Bitcoin heeft nu een beweging gemaakt boven $ 20k, maar het langetermijneffect van deze bullish piek is nog onzeker omdat de cryptocurrency zijn winst niet heeft geconsolideerd. Driemaal in de afgelopen weken zijn de bulls erin geslaagd soortgelijke bewegingen te maken, maar waren niet in staat om ze vast te houden, waardoor de beren weer werden uitgenodigd in het spel en de koers werd terugbracht naar het steunniveau van $ 19k. Dus het valt nog te bezien in de komende 24-48 uur of de stieren genoeg kracht hebben om dit niveau vast te houden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 389 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,17%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Altcoins boekten over het algemeen een aantal gemengde winsten toen ze BTC volgden in z’n bullish move. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 12,5%), Binance Coin (BNB, 5,5%), Ripple (XRP, 2,8%), Cardano (ADA, 13,5%), Solana (SOL, 11,5%), Dogecoin (DOGE, 7% ), Polygon (MATIC, 4,5%), Polkadot (DOT, 11%), Shiba Inu (SHIB, 4%), Uniswap (UNI, 9%), Avalanche (AVAX, 6,7%) en Litecoin (LTC, 7% ).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws…..

Engelse miljardair: Groot-Brittannië moet mogelijk opnieuw onderhandelen over de Brexit of naar het IMF gaan

Groot-Brittannië wordt geconfronteerd met een economische ramp die veel erger is dan waarmee andere ontwikkelde landen over de hele wereld worden geconfronteerd. Het land kampt met een begrotingstekort van meer dan 60 miljard GB pond en ook de Britse pond heeft een enorme klap gekregen.

De nieuw aantredende premier van het land, Rishi Sunak, zal forse bezuinigingen moeten doorvoeren om de economie weer op de rails te krijgen en dat zal o.a. ten koste gaan van de gezondheidszorg en andere welzijnsbudgetten.

Volgens miljardair-investeerder Guy Hands zal de eilandnatie echter ofwel moeten onderhandelen over de Brexit, een ontmoedigende taak, om het vertrouwen van de markten te winnen, ofwel zelfs bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aankloppen voor hulp, een primeur in de geschiedenis van het land. Hij noemde Groot Brittannië zelfs de zieke oude man van Europa, een term die ooit, voor het begin van de Eerste Wereldoorlog, aan Oostenrijk-Hongarije en Turkije was voorbehouden vanwege hun grote financiële en politieke problemen. Hoe dan ook, het zal moeilijk zijn voor het Britse publiek om deze zware pil te slikken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram