Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt gestaag tot $ 20,9k en nieuwe Britse premier wil Groot-Brittannië veranderen in een wereldwijde cryptohub

 

De Bitcoin koers beweegt rond de $ 20,8k op het moment van schrijven na een licht positieve dag gisteren. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie ziet er de afgelopen 48 uur enigszins bullish uit, met een scherpe stijging tot net onder de $21k vannacht. Altcoins boekten over het algemeen ook enkele kleine, gemengde winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de nieuwe Britse premier Rishi Sunak heeft eerder verklaard dat hij van Groot-Brittannië een wereldwijde crypto-hub wil maken. Dit ondanks dat het land te maken heeft met een diepe economische crisis met een gat in de begroting van ongeveer 70 miljard GBP dat moet worden opgevuld. Daarover later meer.

De Joe Biden-administratie in de VS heeft rapporten over nationale veiligheidsbriefings m.b.t. Elon Musk ontkend. De relatie tussen de Amerikaanse overheid en de rijkste man ter wereld wordt vijandig, aangezien de laatste het microblogging-sociale-medianetwerk Twitter wil overnemen en daarmee grote meningsverschillen kunnen ontstaan. Ten eerste heeft Musk naar verluidt verklaard dat hij het account van Donald Trump erop zal herstellen. Trump werd van Twitter gegooid na de rellen in het Capitool van 6 januari in Washington D.C. waarbij meer dan zes mensen om het leven kwamen. Musk steunt echter wel de Oekraïense zaak tegen Russische agressie en heeft Starlink in het land opengesteld, iets waar Biden dankbaar voor kan zijn. Musk is ook een groot voorstander van de cryptosector en heeft naar verluidt grote investeringen gedaan in Dogecoin en Bitcoin.

Bitcoin koers stijgt gestaag tot dicht bij $ 21k

Bitcoin verandert van eigenaar vlak onder $ 21k op het moment van schrijven na een licht bullish dag gisteren. De cryptocurrency probeerde wel een beweging naar $ 21k te maken, maar werd voorlopig gestopt.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 20,3k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 22.00 uur 's nachts begon te dalen. De beren konden echter niet veel controle terugkrijgen omdat de cryptocurrency steun vond op $ 20k en daar enkele uren bleef, afwisselend tussen $ 20k en $ 20,2k. Om 9 uur 's ochtends begon de digitale valuta opnieuw te stijgen. Het steeg onmiddellijk boven $ 19.5k en begon zijwaarts te handelen rond dit niveau tot rond 14.30 uur, toen het een tijdje iets onder $ 20.5k zakte. Dit bleek echter inderdaad een prijsdaling van korte duur te zijn, aangezien de cryptocurrency een uur later opnieuw begon te stijgen. Het slaagde erin zichzelf sterk voort te stuwen en kwam een ​​tijdje boven de $ 20,9k, voordat het iets terugviel tot $ 20,8k op het moment van schrijven.

Het ziet er naar uit dat Bitcoin in de nabije toekomst een stap boven $ 21k kan maken, maar een trendverandering is nog steeds niet voltooid. Dit is al twee keer eerder gebeurd toen het digitale activum niet boven de weerstand van $ 21k uit kon stijgen, waardoor beren de ruimte kregen om een ​​comeback te maken. Hoewel de comeback nog steeds niet heeft plaatsgevonden en de beren nog steeds op de loer liggen, is de opkomst deze keer veel consistenter dan de afgelopen twee keer en lijken de stieren hoopvol op blijvende winst.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 398 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,7%.

Bitcoin koers 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur enkele gemengde winsten, na de plotselinge koersstijging van BTC. Dit is het gevolg van grote prijsstijgingen gisteren. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 4,8%), Dogecoin (DOGE, 21,5%), Shiba Inu (SHIB, 2,5%), en Unus Sed (LEO, 5,5%). Er werden geen noemenswaardige verliezen gemeld bij de top-altcoins.

 

In ander nieuws….

Nieuwe Britse premier wil het VK veranderen in een wereldwijde cryptohub

De nieuwe Britse premier Rishi Sunak wordt herinnerd aan zijn uitspraken van slechts een paar maanden geleden, toen hij zei dat hij wil dat zijn land het centrum van crypto-innovatie wordt. Hij zei toen:

"Het is mijn ambitie om van het VK een wereldwijde hub voor cryptoasset-technologie te maken, en de maatregelen die we vandaag hebben geschetst, zullen ervoor zorgen dat bedrijven kunnen investeren, innoveren en opschalen in dit land"

Sunak staat ook bekend om deze steun voor de stablecoin-sector en kan de Britse inspanningen om deze op de juiste manier te reguleren, versnellen. Sunak's achtergrond ligt in het beheer van hedgefondsen en dit laat zien hoe snel de beleggingssector opwarmt voor de cryptosector. We hebben al eerder gemeld dat een meerderheid van de grote fondsbeheerders ofwel geïnteresseerd is in het investeren van grote bedragen in crypto ofwel het al heeft gedaan.

Hoewel Sunak misschien hoopt de cryptosector aan te pakken en te helpen bij de uitbreiding ervan, zal zijn onmiddellijke focus ergens anders liggen. Het land staat voor een enorme economische recessie vanwege de belastingverlagingen van de voorganger van Sunak. Mogelijk moet het VK hiervoor zelfs bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aankloppen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram