Bitcoin stabiel boven $ 20k en Dogecoin stijgt 40% nu Twitter-overname door Elon Musk nadert

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel gestaag boven $ 20k op het moment van schrijven, na een rustige laatste 36 uur. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wil wat winst maken boven $ 20k, maar vooruitgang in de buurt van $ 21k blijkt opnieuw een moeilijke taak te zijn. Altcoins waren grotendeels stabiel op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

Ander nieuws: een van de weinige cryptocurrencies die de trend van vandaag doorbreekt is Dogecoin, die de afgelopen dagen aanzienlijk is gestegen. De meme-munt profiteert van de overname van Twitter door de hele Elon Musk. Doge-memes zijn weer cool. Daarover later meer.

Netto 55.000 BTC (~ $ 1,1 miljard) is de afgelopen twee dagen uit Binance teruggetrokken. Dit betekent dat de opnames vanaf de grote crypto-beurs toenemen, terwijl de stortingen afnemen. Dit is over het algemeen een teken van accumulatie op de lange termijn, aangezien crypto's over het algemeen van beurzen worden afgehaald en in (privé-)cold wallets worden gestopt voor HODLing op de lange termijn.

Bitcoin koers stabiel boven $ 20,5k

Bitcoin handelde het grootste deel van de dag boven de steun van $ 20,5k. De cryptocurrency was op zoek naar een opening om een ​​stap hoger te zetten, maar een dergelijke kans kwam niet en het is nu terug rond de $ 20,5k.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 20,7k. Het handelde lange tijd zijwaarts en probeerde halfhartig om dichter bij $ 21k te komen. De maximale waarde die het bereikte was $ 20,85k gisteren rond 07:50 uur in de ochtend. Het handelde de uren daarna zijwaarts tussen $ 20,7k- $ 20,8k. Rond 11.00 uur begon de belangrijkste digitale valuta te dalen. De daling zelf was echter over het algemeen klein, aangezien de crypto steun boven $ 20,5k vond. Het onderging zelfs een korte termijn herstel tot ongeveer $ 20,7k tegen 15.30 uur, maar dat was te veel gevraagd voor de stieren. Dus de Bitcoin koers begon opnieuw in waarde te dalen en handelt nu rond de $ 20,2k op het moment van schrijven.

Bitcoin staat nu op iets meer dan $ 20k en dat plaatst de stieren in een moeilijke positie. Natuurlijk verloor de digitale valuta eerder slechts minder dan 1% van zijn waarde en was over het algemeen vrij stabiel, maar de tijd dringt voor de stieren. Ze moeten in de nabije toekomst een stap boven de $ 21k zetten. Het hoeft geen grote stap te zijn, maar dat is wat ze nodig hebben. Dit komt omdat verschillende bewegingen boven $ 20k de afgelopen weken door de beren zijn geannuleerd en er zijn zorgen dat dit deze keer niet anders zal zijn. Ook al is het digitale activum deze keer veel consistenter en stabieler en is het al die tijd boven de $ 20k gebleven. Dus de stieren moeten een zet boven de $21k doen en daar niet te lang mee wachten. Anders lopen ze het risico de beren weer in beeld te brengen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 395 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 41,38%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Altcoins waren aan het einde van de afgelopen 36 uur grotendeels stabiel, afgezien van enkele uitzonderingen, waaronder één grote. Opvallende bewegers waren Shiba Inu (SHIB, 3,8%), Uniswap (UNI, 4,8%) en Cosmos (ATOM, 5,5%). Afgezien van deze drie zette Dogecoin zijn enorme prijsstijging voort (DOGE, 13,5%).

Dogecoin koers grafiek 

DOGE is nu in korte tijd met 40% gestegen

Meme-munt DOGE is de afgelopen dagen met meer dan 40% gestegen nu Twitter-overname door Elon Musk dichterbij komt. Eerder werd gevreesd dat de deal van tafel was omdat Musk het sociale mediaplatform had aangevallen vanwege vermeende tolerantie voor bots en spam. Maar nu gaat de deal eindelijk door, nu een door de rechtbank opgelegde deadline nadert.

Er gaan geruchten dat de overname van Musk zal resulteren in verschillende positieve stappen voor de cryptosector, met name voor Dogecoin. Er gaan al geruchten over een officiële Twitter-wallet voor Dogecoin en andere digitale valuta. Dit zijn sterke geruchten, aangezien Musk een bekende crypto-fan is en door de jaren heen rechtstreeks in Bitcoin en Dogecoin heeft geïnvesteerd. De ontwikkeling zal echter tijd vergen.

Voor nu is het weer game-on voor Dogecoin-fans die het fantastisch vinden terwijl Musk Twitter overneemt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram