Bitcoin koers stijgt tot bijna $ 21k en Costa Rica zou het tweede land kunnen worden dat Bitcoin tot wettig betaalmiddel verklaart

 

Bitcoin handelt rond de $ 20,8k op het moment van schrijven na een licht bullish dag gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie kijkt omhoog na het succesvol verdedigen van het steunniveau van $ 20k gisteren. Altcoins gaven daarentegen een aantal gemengde prestaties met meme-munten DOGE en SHIB die spectaculair stegen dankzij Elon Musk's overname van sociale-mediagigant Twitter. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat het kleine Caribische land Costa Rica misschien wel het tweede land ter wereld wordt dat Bitcoin tot wettig betaalmiddel verklaart. De eerste die deze revolutionaire stap nam, was EL Salvador in Midden-Amerika, wat gemengde resultaten opleverde. Daarover later meer.

Het Oost-Europese land Moldavië heeft cryptocurrency-mining in het land verboden vanwege de aanhoudende energiecrisis die verergerd is door de Russische invasie van Oekraïne. Deze stap maakt deel uit van noodmaatregelen om de invoer van energie te helpen verminderen, maar het is nog onduidelijk hoeveel effect het zal hebben. Andere Europese landen kunnen volgen.

Bitcoin sluit op weerstand van $ 21k

Bitcoin probeert te herstellen van zijn recente dieptepunten door het weerstandsniveau van $ 21k uit te dagen. De cryptocurrency heeft goed verdedigd, maar het gebrek aan vooruitgang rond het niveau van $ 21k is een reden tot bezorgdheid.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 20,6k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 4 uur 's ochtends begon te stijgen. Het belangrijkste digitale activum steeg boven $ 20,7k en werd vervolgens enige tijd zijwaarts rond dat niveau verhandeld. De koers registreerde vervolgens de grootste prijsstijging van de dag, aangezien deze pijnlijk dicht bij $ 21k kwam door zelfs $ 20,98k te bereiken. De weerstand bleef echter bestaan ​​en de koers kwam net onder de $ 20,8k terug. Het is nu hersteld tot ongeveer $ 20,9k op het moment van schrijven.

Bitcoin probeert wat te winst boeken terwijl de cryptocurrency zichzelf verdedigt tegen de aanmatigende beren. Hoewel het de steun van $ 20.000 heeft weten te verdedigen, heeft het nog veel werk te doen als het de huidige kortetermijntrend wil veranderen. Het moet boven de $21k gaan en dan blijven stijgen tot $25k en hoger. De stieren lijken daar echter op dit moment nog niet klaar voor op basis van de huidige prijsbewegingen, aangezien ze de afgelopen weken meerdere keren rond de weerstand van $ 21k zijn gestopt. Ze moeten nu handelen en dat snel doen. Als ze dit niet doen, kunnen de beren worden aangemoedigd om zelf een zet te doen om te proberen de koers weer onder $ 20k terug te trekken naar de lange termijn steun van $ 19k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 400 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,7%.

Bitcoin koers  

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies lieten de hele dag door gemengde prijsbewegingen zien, waarvan de meeste positief. Het grootste verhaal was de sterke opkomst van Dogecoin (DOGE, 58%) en in mindere mate Shiba Inu (SHIB, 14%) die enorm stijgen in het licht van de overname van Twitter door Elon Musk. Musk is een bekende bewonderaar van Dogecoin en houdt zich regelmatig bezig met online geklets door memes op Twitter te plaatsen en hilarische reacties te geven. Dogecoin is de afgelopen week al meer dan 100% gestegen als gevolg van het overname nieuws. Afgezien daarvan werden er geen explosieve winsten gemeld op de altcoin-markt. Andere bewegingen waren Ethereum (ETH, 4,5%) en Ethereum Classic (ETC, 3%).

Dogecoin koers grafiek 

In ander nieuws…..

Costa Rica zou Bitcoin als wettig betaalmiddel kunnen verklaren

Costa Rica zou zomaar het tweede land ter wereld kunnen worden dat BTC als een echte valuta in zijn land toestaat.

Het grootste deel van de rest van de wereld wijst cryptocurrencies aan als activa en effecten en niet als valuta terwijl ze proberen hun fiat-valuta te beschermen. Ze zijn allemaal zo, behalve El Salvador, dat als eerste ter wereld BTC als wettig betaalmiddel heeft verklaard.

Congreslid Johana Obando heeft een wetsvoorstel ingediend om BTC in Costa Rica tot wettig betaalmiddel te verklaren. Ze noemt het als onderdeel van haar inspanningen om de economie van het land te moderniseren. Costa Rica zou een veel betere testcase van Bitcoin kunnen zijn, omdat het een veel betere, stabielere economie heeft dan El Salvador.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram