Skip to main content

Bitcoin nieuws

Staat de Bitcoin koers op het punt te stijgen? Het stock to flow model zegt van wel

bitcoin koers gaat stijgen volgens STF-model 

Afbeelding van Nattanan Kanchanaprat via Pixabay

De Bitcoin koers staat altijd in het middelpunt van de aandacht van beleggers in cryptocurrency. Zelfs mensen die meer geïnteresseerd zijn in altcoins dan BTC, moeten speciale interesse hebben in de prijs van Bitcoin, aangezien elke keer dat de BTC koers beweegt, dit grote invloed heeft op het hele crypto-ecosysteem. Dus staat de Bitcoin koers op het punt te stijgen? Een van de meest gerespecteerde analisten in de cryptogemeenschap denkt van wel.

PlanB 

PlanB is een van de meest bekende kwantitatieve analisten in de cryptogemeenschap. Met meer dan 133.000 volgers op Twitter wordt hij beschouwd als een betekenisvolle stem, aangezien zijn prijsvoorspellingen altijd gebaseerd zijn op solide, diepgaande analyses. In een tweet op 14 september heeft PlanB verklaard dat de prijs van Bitcoin op het punt staat te stijgen met een orde van grootte van X maal de huidige koers. Volgens PlanB zou dit betekenen dat de prijs van BTC het komende jaar omhoogschiet naar $ 100.000, met de mogelijkheid om te stijgen tot $ 288.000 in 2024. 

Stock to flow model

De voorspellingen van PlanB zijn gebaseerd op een stock-to-flow (S2F) -model, dat historische BTC-gegevens extrapoleert van het begin van de cryptocurrency in 2009 tot vandaag de dag. Tot dusver heeft de grafiek met succes de prijsactiviteit van Bitcoin voorspeld sinds de laatste halvering, en een nadere beschouwing suggereert dat de situatie op dit moment lijkt op 2016: net voordat Bitcoin explodeerde in prijs en groeide van minder dan $ 1000 tot ongeveer $ 20.000 in minder dan een jaar tijd.

 

 

Waar komt de nieuwe inflow vandaan? 

Dergelijke optimistische prijsvoorspellingen brengen hen vaak onder de loep van sceptici en critici. De meest gestelde vraag heeft betrekking op de mogelijke kapitaalbronnen van zo'n enorme bull run. Simpel gezegd, momenteel lijkt de marktkapitalisatie van het blockchain-ecosysteem een ​​snelle stijging tot $ 100.000 onwaarschijnlijk te maken. PlanB heeft daar een antwoord op: hij voorspelt dat mogelijke financieringsbronnen kunnen bestaan ​​uit 'zilver, goud, landen met een negatieve rente (...), landen met roofzuchtige regeringen (...), miljardairs en miljonairs die zich indekken tegen kwantitatieve versoepeling ( QE), en institutionele beleggers. "

Met andere woorden, PlanB lijkt de mening van de meeste Bitcoin-experts te delen dat de BTC koers zal stijgen als reactie op economische onzekerheid en verhoogde inflatieverwachting. Als we de prijsvoorspelling op basis van de S2F-grafiek vergelijken met de fundamentele analyse die wijst op het voor de hand liggende feit dat de coronaviruspandemie kan leiden tot een economische stagnatie en stijgende inflatie, dan lijken optimistische voorspellingen dat de Bitcoin-prijs omhoogschiet tot boven $ 100.000, realistischer.

De toekomst 

Is PlanB echt correct en staan ​​we op het punt getuige te zijn van een enorme bull-run die veel Bitcoin-hodlers rijk zal maken? Alles lijkt af te hangen van het feit of Bitcoin zich in de hoofden van investeerders als een veilige haven zal kunnen vestigen.

Niemand twijfelt eraan dat mensen, geconfronteerd met het perspectief van een economische crisis en de dollar die snel aan waarde verliest, zullen zoeken naar veilige investeringen om hun spaargeld in op te slaan. Maar zullen mensen zich echt tot Bitcoin wenden, of zullen ze kiezen voor een meer traditionele inflatie-hedge zoals goud? Alleen de tijd zal het leren, maar het valt niet te ontkennen dat de huidige situatie zeker een reden is voor Bitcoin-bezitters en voor mensen die zich bezig houden met Bitcoin trading, om optimistisch te zijn over de toekomst.