Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers boven $ 20,5k en beroemde econoom waarschuwt voor een aandelenmarkt en vastgoed-crash

 

Bitcoin handelt rond de $ 20,6k op het moment van schrijven na een relatief trage handelsdag gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeert verder omhoog te gaan richting $ 21k en verder, maar wordt steeds teruggestuurd. Altcoins daarentegen waren eerder vandaag enigszins bearish. Daarover later meer.

Ander nieuws: de beroemde econoom en auteur Robert Kiyosaki heeft alarm geslagen over de toestand van de Amerikaanse economie. Volgens hem zijn de huidige rentetarieven van de Federal Reserve (Fed) onhoudbaar en zal de bank zeker moeten kantelen. Hij voorspelde zelfs een enorme beurs- en vastgoedcrash in de nabije toekomst, vergelijkbaar met die tijdens de financiële crisis van 2008. Daarover later meer.

Strategen van de Bank of America zijn van mening dat de toenemende correlatie tussen Bitcoin en goud betekent dat beleggers de digitale valuta als een alternatieve veilige haven zien. Alkesh Shah en Andrew Moss, de twee marktstrategen in kwestie, schreven dat Bitcoin in deze periode veel minder volatiel was dan goud en de langetermijnstatus van het gele metaal zou kunnen uitdagen.

Bitcoin stabiel boven $ 20,5k

Bitcoin handelt gestaag boven de nieuwe steun van $ 20k. De cryptocurrency handelde aan het begin van de afgelopen 36 uur iets hoger, maar verloor aan het einde van de dag ongeveer 1% van zijn waarde.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $20,85k. Het handelde vele uren tussen $ 20,7k en $ 20,8k. Om 7 uur 's ochtends begon de digitale valuta op te lopen. De koers kon echter maar oplopen tot $ 20,94k en het kon zich daar niet eens handhaven. Het zakte onmiddellijk terug tot onder de $ 20,8k. Rond 11.15 uur begon de cryptocurrency verder te dalen. Het viel net onder de $ 20,7k en bleef daar tot het bijna tijd was om te drukken. De beren slaagden er echter in om de koers verder naar beneden te trekken tot ongeveer $ 20.65k. Dit was de totale prijsactie van de afgelopen 24 uur.

Voor de toekomst is er niet veel verandering in de status-quo van vandaag. De stieren doen hun best om de weerstand van $ 21k te overwinnen, maar ze falen. Hoewel de recente prijsactie boven de $ 20k betekent dat de stieren enige bescherming hebben tegen een nieuwe bearish aanval, is het niet veel en zullen ze snel nerveus worden. De stieren moeten een zet boven de $21k doen en dat snel doen. Anders zou Bitcoin eerder vroeger dan later de terugkeer van de beren kunnen ervaren. De beren zouden de koers graag terugtrekken naar de $ 19k-steun en zouden graag een stap verder naar beneden willen vanwege de druk van nog een mislukte bullish beweging.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 397 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,75%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken over het algemeen gemengde verliezen

Altcoins waren meestal aan de verliezende hand. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -2,55%), Dogecoin (DOGE, -11,5%), Cardano (ADA, -3,8%), Polygon (MATIC, -2,6%), Shiba Inu (SHIB, -10,9%), Cosmos (ATOM, 3,2%) en Binance Coin (BNB, 3,6%) boekten kleine winsten.

Dogecoin boekt nu wat verliezen na een geweldige vorige week waarin de koers op een gegeven moment met meer dan 110% steeg. Shiba Inu boekte ook verliezen, maar de winst van vorige week verbleekt in vergelijking met die van Dogecoin. Echter, naarmate Musk's Twitter-overnamesaga afkoelt, kan men verwachten dat de voortgang van Dogecoin zal vertragen, zelfs als het manieren vindt om verder omhoog te gaan in de huidige bearmarkt.

SHIB koers grafiek 

In ander nieuws…..

Robert Kiyosaki voorspelt enorme beurs- en vastgoedcrash

De beroemde auteur en econoom Robert Kiyosaki heeft opnieuw een grimmig beeld geschetst van de nabije toekomst, vooral m.b.t. de Amerikaanse aandelenmarkt en de snelgroeiende vastgoedsectoren. Kiyosaki is van mening dat gebruikers in Bitcoin moeten investeren voordat de Fed wordt gedwongen de rente te verlagen onder druk van de economie.

Kiyosaki is heel duidelijk over het onderwerp en gelooft dat de economie zal worden geruïneerd door de huidige rentetarieven. Hij is dus van mening dat crypto-investeerders meer crypto in handen moeten krijgen, want zodra de Fed haar beslissing terugdraait, zullen de markten reageren en kunnen de prijzen voor velen minder aantrekkelijk worden.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram