Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Dogecoin stijgt meer dan 100% in een week

Cryptocurrency nieuws 

Het lijkt erop dat deze keer de crypto-winter misschien echt voorbij is. Bitcoin begon langzaam te herstellen en veel populaire altcoins boeken geweldige winsten. Naast prijsverhogingen stond de afgelopen week ook vol met interessante ontwikkelingen en aankondigingen. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar het belangrijkste altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen! 

Dogecoin stijgt meer dan 100% in slechts een week

De grootste winnaar van de week is ongetwijfeld Dogecoin (DOGE). De meest populaire meme-cryptocurrency ter wereld is in de afgelopen 7 dagen met maar liefst 104% in prijs gestegen. Momenteel is 1 DOGE meer dan $ 0,12 waard en door de plotselinge prijsstijging staat Dogecoin op de 8e plaats in de lijst van de grootste cryptocurrencies ter wereld, gemeten naar marktkapitalisatie.

Zoals vaak het geval is met Dogecoin, was de belangrijkste reden voor de prijsstijging Elon Musk. Maar deze keer hoefde Musk DOGE niet eens te noemen - het enige wat hij hoefde te doen was $ 44 miljard uitgeven aan de aankoop van Twitter.

 

Hoewel niemand zeker weet of Musk zijn nieuwe social media-acquisitie zal gebruiken om zijn favoriete meme-munt te promoten, zijn Dogecoin-fans extreem optimistisch over de mogelijkheid om DOGE op de een of andere manier in Twitter te implementeren. Het is echter vermeldenswaard dat ondanks het feit dat de DOGE koers in slechts een week is verdubbeld, Dogecoin nog steeds meer dan 83% is gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit van $ 0,73 dat in mei 2021 werd bereikt.

Ondertussen doet Dogecoin's belangrijkste concurrent Shiba Inu (SHIB) het ook redelijk goed. In de afgelopen 7 dagen is de SHIB koers met bijna 23% gestegen.

Dogecoin koers grafiek 

Ethereum wordt de eerste cryptovaluta die door Google wordt ondersteund

De overname van Twitter door Elon Musk heeft een ander belangrijk nieuws overschaduwd, dat op de lange termijn misschien nog belangrijker is. Google, een van de grootste technologiebedrijven ter wereld, heeft zijn Blockchain Node Engine gelanceerd die "volledig beheerde node-hostingservice" zal bieden voor ontwikkelaars van cryptocurrency.

De eerste en voorlopig enige cryptocurrency die door Google wordt ondersteund, is Ethereum (ETH). Uiteraard heeft de Ethereum koers zeer positief gereageerd op dit nieuws en is ETH de afgelopen 7 dagen met meer dan 20% gestegen.

Blockchain Node Engine is ontworpen om het draaien van cryptocurrency-knooppunten eenvoudiger dan ooit te maken. Nodes die door Google worden gehost, zijn volledig flexibel en beheersbaar, maar het instellen ervan wordt gestroomlijnd tot een eenvoudig proces dat voor iedereen toegankelijk is.

De lancering van de Blockchain Node Engine is Google's meest serieuze onderneming in de wereld van blockchain-technologie en laat zien hoe serieus de techgigant is over cryptocurrencies. Onlangs heeft Google een samenwerking aangekondigd met Coinbase die bedoeld is om cryptocurrency-betalingen voor Google Cloud Services mogelijk te maken, en het ziet er absoluut naar uit dat het bedrijf ambitieuze plannen heeft om een ​​van de leiders van de bloeiende Web3-industrie te worden.

Ethereum koers grafiek 

FTX kondigt plannen aan voor het lanceren van een Stablecoin

FTX, de grootste cryptocurrency-derivatenbeurs ter wereld, heeft zojuist plannen aangekondigd om in de toekomst een stablecoin te lanceren. Volgens Sam Bankman-Fried, CEO van FTX, is het "zeer waarschijnlijk" dat FTX binnenkort zijn eigen stabiele cryptocurrency gekoppeld aan de Amerikaanse dollar zal hebben.

Helaas heeft Bankman-Fried, behalve het onthullen van zijn bedoelingen, geen details over de nieuwe stablecoin genoemd, zoals de naam of lanceringsdatum. Het lijkt erop dat de stablecoin van FTX zich momenteel in een zeer vroeg stadium van de initiële planning bevindt en dat de exchange naar verluidt op zoek is naar technologische partners voor de ontwikkeling van de munt. 

HUSD stort in na verwijdering van Huobi

Na de ondergang van Terra USD (UST) maakten veel experts zich zorgen over de geloofwaardigheid van stablecoins. Nu lijkt het erop dat een andere stablecoin op de rand van de afgrond staat. HUSD heeft zijn koppeling met de dollar volledig verloren en wordt nu verhandeld op ongeveer $ 0,30.

De ineenstorting van HUSD werd veroorzaakt door de schrapping van de stablecoin op Huobi Global. Huobi creëerde HUSD in 2018, maar nam later afstand van het token, dat momenteel wordt uitgegeven door Stable Universal. Hoewel officieel HUSD alleen tijdelijke "liquiditeitsproblemen" doormaakt, is het verwijderen van het token van Huobi Global erg slecht nieuws voor HUSD-bezitters.

Eerder had HUSD problemen om stabiel te blijven in augustus, toen de prijs kort daalde tot $ 0,88. Deze keer is de situatie echter veel erger en het is onwaarschijnlijk dat HUSD ooit weer in de buurt van $ 1 zal komen.

HUSD koersgrafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram