Bitcoin-community viert de eerste verschijning van de Bitcoin-whitepaper

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 20,5k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie slaagde er opnieuw niet in om een beweging boven $ 21k te noteren en als gevolg daarvan zouden de beren kunnen proberen weer in beeld te komen. Altcoins waren grotendeels stabiel, afgezien van een paar die gemengde winsten boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Bitcoin-gemeenschap viert de eerste bekende e-mail van Satoshi Nakamoto die hij deelde met de Cypherpunk-e-maillijst die de originele whitepaper bevatte. Cypherpunks waren eigenlijk internetactivisten en een op privacy gerichte, losjes beproefde groep die beroemd werd nadat ze hadden geholpen de enorme online spionageprogramma's van het Amerikaanse bureau NSA bloot te leggen. Daarover later meer.

De in de VS gevestigde Blockchain Group heeft haar gewicht achter Ripple geworpen in haar lopende zaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). De ooit op een na grootste cryptocurrency (XRP) ter wereld wordt nu de afgelopen 2 jaar geconfronteerd met juridische procedures in de rechtbank. De zaak heeft echter wisselende resultaten en verschillende ernstig schadelijke incidenten voor de SEC gezien. Sommigen geloven dat Ripple misschien gewoon een overwinning boekt en zijn derde positie op de crypto-ranglijst terugkrijgt. Andere analisten zijn echter van mening dat SEC misschien wel een voorbeeld zou kunnen maken van Ripple om daarmee de sector te kunnen overreguleren.

Bitcoin koers daalt onder $ 20,5k

Bitcoin daalde eerder op de dag onder $ 20,5k toen de beren de druk opvoerden om de koers te verlagen. De cryptocurrency voelt de druk omdat het er niet in slaagde om de weerstand van $ 21k opnieuw te overwinnen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 20,6k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het aan een geleidelijke prijsdaling begon. De belangrijkste digitale valuta verloor wat waarde om 3 uur 's nachts voordat het steun vond rond het niveau van $ 20,5k. De cryptocurrency werd vervolgens een tijdje zijwaarts verhandeld voordat het om 10:30 uur ’s ochtends weer begon te stijgen. De stieren hoopten gisteren op een beslissende doorbraak, maar dat gebeurde niet. Bitcoin piekte binnen een paar uur op ongeveer $ 20,75k en kon geen verdere winst boeken. Zoals we eerder hebben opgemerkt, moet Bitcoin een beweging boven $21k maken. Anders geeft het alleen ruimte voor de beren om terug te slaan. Dat deden ze later. De koers daalde in een flits tot $ 20,4k en verder daaronder. Op het moment van schrijven handelt het rond het bedrag van $ 20,4k, lager dan de steun op $ 20,5k, wat een teken is van ongerustheid onder de stieren.

Bitcoin kijkt nu recht naar beneden naar een nieuwe neerwaartse prijsdaling. De cryptocurrency is er de afgelopen 4 dagen niet in geslaagd om naar $ 21k te gaan. Als gevolg hiervan zijn de beren nu weer in actie en ze zouden graag een beweging forceren onder de belangrijkste psychologische steun van $ 20k. Hun uiteindelijke doel is om deze zeldzame prijsuitbraak van meer dan $ 20k teniet te doen en de koers terug te brengen rond de bekende $ 19k-steun die de afgelopen 40 dagen of zo heeft bestaan. De beren zelf maken echter ook geen beslissende bewegingen, dus het kan enige tijd duren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 393 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,4%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies waren gisteren aan het eind van de dag grotendeels stabiel, afgezien van een paar grote uitzonderingen. Dogecoin (DOGE, 11%) is weer in beweging. Gesteund door de overname van Twitter door Elon Musk, is de meme-munt nu met 115% gestegen ten opzichte van de afgelopen 7 dagen. Evenzo boekten Shiba Inu (SHIB, 3,15%), Binance Coin (BNB, 4%), Avalanche (AVAX, 4%) en Chainlink (LINK, 3,5%) allemaal wat winst.

In ander nieuws…..

Bitcoin Whitepaper publicatie was vandaag 14 jaar geleden

 

De originele Bitcoin-e-mail

De cryptogemeenschap viert de eerste verschijning van de Bitcoin whitepaper. Satoshi Nakamoto stuurde het naar de Cypherpunks-mailinglijst. Het heette aanvankelijk "Bitcoin P2P e-Cash paper" en wekte veel belangstelling van de cypherpunks. Dit was op het hoogtepunt van de populariteit van de beweging toen Wikileaks de ene na de andere onthullingen online plaatste en de regering liet zoeken naar verklaringen.

Hoewel de Cypherpunks hielpen de cryptocurrency populair te maken, identificeerde Nakamoto zich niet volledig met de doelen van de organisatie. Toen de groep in 2011 de cryptovaluta wilde gebruiken om de regering uit te dagen, waarschuwde Nakamoto daartegen omdat het te vroeg was om dat te doen en de cryptovaluta niet de kracht had om de aanval te ondersteunen. Nu is het echter merkwaardig om te denken dat Nakamoto dat zou zeggen, aangezien Bitcoin het sterkste netwerk ter wereld is en door velen als onhackbaar wordt geacht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram