Bitcoin stabiel op $ 20,4k en Vitalik Buterin zegt dat BTC een veel betere gok is dan "Inconvenient Gold"

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond de $ 20,4k na een langzame handelsdag gisteren. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie handelt zijwaarts, net onder de tijdelijke steun van ongeveer $ 20,5k. Altcoins waren ook stabiel, op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

Ander nieuws, mede-oprichter van Ethereum en huidig ​​hoofd van ontwikkeling, Vitalik Buterin, noemde goud ongelooflijk onhandig, en verkoos Bitcoin boven het gele edelmetaal. Hij is van mening dat goud ingewikkeld is om te gebruiken, terwijl dat bij BTC niet het geval is. Daarover later meer.

In een verrassende zet wenste Gary Gensler, hoofd van de Securities and Exchange Commission (SEC), een gelukkige verjaardag aan de Bitcoin-whitepaper. De whitepaper werd in 2008 voor het eerst naar de cypherpunk-e-maillijst gestuurd. Dit is een normaal kalenderevenement voor de crypto-sector, maar de felicitaties van het hoofd van de SEC, vooral iemand die zijn best heeft gedaan om crypto-innovatie in het land te voorkomen, is verrassend. Is dit het begin van een nieuwe SEC-houding ten opzichte van de cryptosector? Misschien of misschien niet.

Bitcoin koers stabiel op $ 20,4k

Bitcoin wordt, op het moment van schrijven, voor ongeveer $ 20,4k verhandeld. De cryptocurrency was gisterende hele dag grotendeels stabiel, terwijl de stieren en beren vochten voor een soort gelijkspel.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 20,4k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 23.00 uur 's nachts een prijsverhoging zag. De koers steeg heel licht tot $ 20,5k en handelde daar een tijdje zijwaarts. In de uren daarna bleef de digitale valuta stabiel tot ongeveer 7 uur 's ochtends. Vervolgens begon Bitcoin opnieuw te stijgen, ook al was het niet veel. Het vond weerstand net boven het niveau van $ 20,6k en kon op dat moment de beren niet verslaan. Toen het overduidelijk was dat de digitale valuta niet verder omhoog zou gaan, begon deze rond het middaguur te dalen. Het viel op dezelfde manier als het steeg, eerst naar de steun op korte termijn op $ 20,5k en vervolgens verder naar beneden tot ongeveer $ 20,4k. Het ging hier ook nog even onder, maar dat was maar voor een paar minuten.

Bitcoin stabiliseert nu rond het niveau van $ 20,5k, nadat het er niet in was geslaagd een doorbraak naar $ 21k te maken. De cryptocurrency steeg sterk tijdens het weekend, maar kon de koersstijging niet voortzetten, wat resulteerde in de huidige patstelling. We kunnen er echter zeker van zijn dat de beren terug zullen keren als de stieren deze beweging niet voortzetten boven $ 20k. De beren hebben vertrouwen in deze stap, aangezien er weer een renteverhoging van de Federal Reserve op komst is en daarmee de markten opnieuw onder druk zullen komen te staan. De stieren zijn ook op hun hoede voor deze ontwikkeling en willen zich misschien niet laten meeslepen. Ze zullen voorlopig proberen te consolideren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 392 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies bleven gisteren grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Dogecoin (DOGE, 10%), Ripple (XRP, 2,24%), Shiba Inu (SHIB, 3,72%) en Uniswap (UNI, 5,5%) boekten enige winst. DOGE is al meer dan 120% gestegen ten opzichte van de afgelopen 7 dagen. De meme-munt laat sterke winsten zien na de overname van Twitter door Elon Musk.

XRP koers grafiek 

In ander nieuws…..

Vitalik Buterin geeft de voorkeur aan Bitcoin boven goud

Ethereum-medeoprichter en grote programmeergoeroe Vitalik Buterin geeft een sterke voorkeur aan Bitcoin boven goud als waardeopslag en transactievaluta. Hij begon dit debat op Twitter en veel mensen deden mee, sommigen in de oppositie en anderen aan de kant van Buterin.

Het belangrijkste voordeel van goud is dat het al millennia bestaat en het onwaarschijnlijk is dat het zal sterven of helemaal uit de mode zal raken. Natuurlijk kan zijn aantrekkingskracht in de loop van de tijd afnemen en kan het opgeblazen worden door betere mijnbouwpraktijken, het heeft meer dan 2500 jaar overleefd als een standaard handelsvaluta. Maar als het op moderne tijden aankomt, is het inderdaad erg onhandig om te gebruiken, vooral als je het vergelijkt met een digitale valuta zoals Bitcoin. De laatste heeft een gedecentraliseerd grootboek en transacties worden op een gedecentraliseerde manier uitgevoerd zonder dat er sprake is van vertrouwen. Goud is heel moeilijk te hanteren zonder vertrouwen en dat zal altijd een groot negatief punt zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram