Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op ongeveer $ 20,5k en centrale banken kochten record hoeveelheid goud in het afgelopen kwartaal

 

Bitcoin verandert momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 20,3k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie stabiliseert boven de $ 20k steun, aangezien de pogingen van de bulls om naar $ 21k te gaan worden verijdeld. Altcoins waren grotendeels stabiel, afgezien van een paar uitschieters. Daarover later meer.

Ander nieuws: de World Gold Council (WGC) heeft haar driemaandelijkse rapport uitgebracht over de wereldwijde aan- en verkoop van goud. Volgens het rapport steeg de wereldwijde vraag in het 3e kwartaal van 2022 met meer dan 28%, waarbij grote spelers zoals de centrale banken hun aankopen opvoerden. Daarover later meer.

In een verrassende stap heeft de grote crypto-exchange Coinbase een motie ingediend bij de rechtbank, de Amicus Brief genaamd, om Ripple te ondersteunen in zijn lopende zaak tegen de Amerikaanse SEC. Dit is een zeldzame zet, aangezien de zaak over het algemeen als nogal controversieel wordt beschouwd. Coinbase stelt dat bij gebrek aan enig wettelijk kader, Ripple, net als andere cryptoprojecten, moet worden toegestaan.

Bitcoin koers stabiel rond $ 20,3k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 20,3k op het moment van schrijven. De cryptocurrency was gisteren grootste deel van de dag stabiel net onder de $ 20,5k, voordat het er het er gisteravond onder dook.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 20,43k. Het handelde zijwaarts rond $ 20,4k en deed zijn best om erboven te gaan, maar een dergelijke beweging kwam maar niet. Om 8.15 uur 's ochtends begon het digitale activum wat waarde te verliezen. Het ging korte tijd onder de $ 20,4k en herstelde zich er vervolgens weer boven. Dezelfde beweging herhaalde zich in de uren daarna grotendeels tot ongeveer 17:50 uur. De Bitcoin koers begon toen een stijging te boeken. In een snelle beweging was het hersteld tot $ 20.73k en leek het er helemaal klaar voor om een ​​grote groene candle op de grafiek te plaatsen. Bitcoin kon deze stijging echter niet voortzetten en testte in de loop van de nacht zelfs even de $ 20k steun. Nu handelt het rond $ 20,3k op het moment van schrijven.

Bitcoin vindt nu enige steun rond het niveau van $ 20k. De koers is de afgelopen dagen stabiel gebleven rond het niveau van $ 20,5k, maar kon dit niet volhouden. De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) heeft gisteravond aangegeven de rente opnieuw te willen verhogen en dat kan de markten, inclusief de cryptomarkten, verder onder druk zetten. De Amerikaanse centrale bank zal naar verwachting deze stap in de nabije toekomst aankondigen en daarom worden de markten nerveus en gebeurt er niet veel, vooral in de cryptosector. De Bitcoin koers reageert nu dus vooral op de Fed. Wanneer in de toekomst de renteverhoging wordt uitgesteld of helemaal geannuleerd vanwege de aanhoudende economische krapte, kan de cryptocurrency er vertrouwen uit putten en verder omhoog gaan.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 388 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,6%.\

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Altcoins hebben de afgelopen 36 uur weinig veranderingen doorgemaakt, afgezien van een handvol uitzonderingen. Belangrijke bewegingen kwamen van Dogecoin (DOGE, -4,75%), Polygon (MATIC, -11,3%), Uniswap (UNI, 4,3%), Avalanche (AVAX, 2,5%) en Litecoin (LTC, 12%).

MATIC koers grafiek 

In ander nieuws…..

World Gold Council: Goudaankopen door centrale banken bereiken nieuwe recordhoogtes

Volgens de WGC is de vraag naar goud omhooggeschoten in het 3e kwartaal van 2022. Het edelmetaal ondervindt aanzienlijke inkoopactiviteit, vooral van centrale banken. Dit komt doordat bijna alle landen over de hele wereld hoge inflatiecijfers ervaren die resulteren in een dalende waarde van nationale fiat-valuta's. De centrale banken zijn van mening dat het vergroten van de goudvoorraad kan helpen om de lokale valuta te ondersteunen.

Het kopen van goud door consumenten neemt echter ook sterk toe, omdat mensen geneigd zijn naar activa die hun waarde goed behouden. Hoewel goud de afgelopen maanden wat waarde heeft verloren, kan deze toegenomen koopactiviteit de goudprijs in de komende maanden stimuleren. Turkije was de grootste koper van goud tijdens het derde kwartaal. Ook Qatar en Oezbekistan deden grote aankopen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram