Bitcoin koers stijgt boven $ 21k en bank Santander beperkt crypto-transacties

 

De koers van Bitcoin steeg gisteren tot boven de belangrijke weerstand van $ 21k. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie kwijnde aan het begin van de afgelopen 36 uur weg onder $ 20,3k, maar drukte uiteindelijk zijn stempel later op de dag. Altcoins waren ook bullish en volgden BTC op de weg omhoog. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bank Santander heeft crypto-exchange transacties van haar rekeningen in het Verenigd Koninkrijk beperkt. Hoewel het nog niet bekend is of dit zich zal uitstrekken naar andere Europese landen, kan de stap een negatieve invloed hebben op de reputatie van de bank onder miljoenen crypto-gebruikers over het hele continent. Daarover later meer.

Geld verzenden via Bitcoin, vooral grote bedragen, is nu een miljoen keer goedkoper dan via conventionele kanalen, om nog maar te zwijgen van extra veiligheid en tot op zekere hoogte privacy. Een gebruiker verplaatste onlangs ongeveer 50.560 BTC (~ $ 1 miljard) over het Bitcoin-netwerk en dat kostte hem slechts $ 0,5. Ter vergelijking: een transactie van $ 10 miljoen kost vaak maar liefst 0,3% of $ 30.000 en dat is 1/100e van het bedrag dat voor de recente grote BTC-transactie werd gerekend.

Bitcoin koers stijgt boven $ 21k

Bitcoin steeg gisteren snel toen het wederom een aanval inzette op de weerstand van $ 21k. Deze keer waren de bulls echter serieus, aangezien de cryptocurrency boven $ 21k steeg zonder grote haperingen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 20,3k. Het handelde de eerste helft van de dag zijwaarts en bleef een groot deel van de dag tussen $ 20.2k - $ 20.3k. Al snel begon de digitale valuta echter een prijsverhoging door te voeren. Om 6.30 uur 's ochtends begon Bitcoin gestaag te stijgen. Het herstelde zich onmiddellijk naar het niveau van $ 20,5k en werd daar vervolgens enkele uren zijdelings verhandeld. Op een gegeven moment leek het erop dat dit alles zou zijn wat de crypto  zou bereiken, maar om 13:40 uur begon de digitale valuta aan een stevige opmars. Het steeg sterk om tegen 16.00 uur 's middags rond de $ 21,2k te komen. Het viel daarna even terug tot onder $ 21k, maar herstelde weer en staat nu op het moment van schrijven op $ 21,3k

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $402 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,17%, het laagste in de afgelopen 7 weken.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Altcoins boekten in deze periode ook winst, maar over het algemeen op een gemengde manier. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 6,2%), Binance Coin (BNB, 6,3%), Ripple (XRP, 7,8%), Cardano (ADA, 6,3%), Solana (SOL, 6%), Polygon (MATIC, 20% ), Polkadot (DOT, 6,9%), Uniswap (UNI, 6,3%), Avalanche (AVAX, 4,2%) en Litecoin (LTC, 10%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bank Santander beperkt crypto-exchange transacties in het Verenigd Koninkrijk

De grote Europese bank Santandar heeft aangekondigd dat het limieten zal stellen aan crypto-exchange transacties via haar rekeningen. De bank heeft aanvankelijk een beperking in het VK geplaatst die dergelijke transacties beperkt tot £ 1.000 ($ 1.120) en een algemene limiet binnen 30 dagen van £ 3.000 ($ 3.360).

De reden van de bank is dat ze haar klanten wil beschermen tegen deze "risicovolle" digitale activa. De bank probeerde ook het bewustzijn over dit "probleem" te vergroten en verklaarde dat de Britse Financial Conduct Authority (FCA) ook herhaaldelijk Britse gebruikers heeft gewaarschuwd voor het risicovolle karakter van digitale activa en tot voorzichtigheid heeft geadviseerd. Gek genoeg heeft zelfs de strikte FCA geen regelgeving uitgevaardigd om crypto-exchange transacties te beperken. De bank probeert haar negatieve reactie alleen maar te rechtvaardigen door zich achter de regelgevende instantie te verschuilen.

Dit is weer een zet van de conventionele banksector om indirect enige schade aan de cryptosector toe te brengen. Bij gebrek aan regelgeving om cryptotransacties te controleren, moet de bank deze bewegingen echter mogelijk terugnemen op grond van regels voor eerlijke concurrentie. Het blijft ook onbekend of gebruikers in andere Europese landen, zoals Nederland, ook aan soortgelijke beperkingen zullen worden onderworpen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram