Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin breidt winst uit boven $ 21k en cryptosector minder volatiel dan S&P 500 en Nasdaq

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 21,4k op het moment van schrijven, nadat de bulls voorbij het niveau van $ 21k waren gekomen en de winst vasthielden. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie beleeft een bullish groeispurt en kijkt de laatste dagen naar boven. Altcoins boekten de afgelopen 24 uur ook wat winst. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoin is nu, in het laatste kwartaal, minder volatiel dan de belangrijke S&P 500- en Nasdaq-beursindices. De huidige bearish trend kan worden waargenomen in markten over de hele wereld, maar zelfs in deze sombere atmosfeer is het Bitcoin die over het algemeen vrij stabiel bleef, hoewel een te grote volatiliteit het belangrijkste argument is dat zijn tegenstanders gebruiken. Daarover later meer.

Ondanks de verslechterende economische situatie en de voorspellingen van een grote economische recessie, verzekerde de Amerikaanse stafchef van het Witte Huis, Ron Klain, dat het presidentschap zich helemaal niet op een recessie voorbereidde. Hij verklaarde dat de Amerikaanse economie groeide en dat de banengegevens een verbetering lieten zien. Dit zou een wanhopige stap kunnen zijn om mensen gerust te stellen in de aanloop naar cruciale tussentijdse verkiezingen in het land. Het land bevindt zich al in een technische recessie, aangezien het twee opeenvolgende kwartalen met een negatieve groei noteerde. De rentetarieven staan ​​nu op het hoogste punt in 14 jaar en de inflatie is nog steeds erg hoog.

Bitcoin breidt winst uit boven $ 21k

Bitcoin ging gisteren boven de $ 21k-grens en deze keer kwam het er niet onder terug. De cryptocurrency flirte het grootste deel van de afgelopen week al met een beweging boven de belangrijke weerstand, maar het was pas gisteren dat het gebeurde.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 20,9k. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat het een prijsverhoging begon te posten. Het vloog voorbij de weerstand van $ 21k en tegen middernacht veranderde de digitale valuta van eigenaar op $ 21,2k en zag er zelfverzekerd uit. Om 01.40 uur begon de digitale valuta weer te stijgen. Deze keer steeg het tot ongeveer $ 21,4k en bleef daar een paar uur. Om 9 uur 's ochtends begon het wat waarde te verliezen, maar vond een bodem boven $ 21,3k. Daarna handelde Bitcoin de rest van de dag zijwaarts tussen het niveau van $ 21,2k- $ 21,3k. Het lijkt erop dat het zijn winst consolideert en wellicht de komende week verder kan gaan met zijn beweging omhoog, maar voor vandaag nu zijn winsten klein, maar significant voor de stieren.

Bitcoin bevindt zich nu in een goede positie om de basis te leggen voor een stevige bullish move. De digitale valuta bevondt zich het grootste deel van de laatste 2 kwartalen in de hoek waar de klappen vielen. Zijn pogingen om uit dit bearish moeras te komen zijn steeds weer teniet gedaan. Het is dus verfrissend om te zien hoe de stieren terugvechten om te proberen de beren onder controle te krijgen. De trend is echter nog steeds sterk in het voordeel van de neerwaartse krachten. Als gevolg hiervan moeten de stieren hun beweging omhoog voortzetten. Ze hebben nog het een en ander te bewijzen. Alleen een beweging boven $ 24k kan het begin zijn van een bullish trend op de langere termijn. Dat is zeker een zware opgave voor de opwaartse krachten, maar ze zullen hun kansen moeten benutten wanneer ze worden gepresenteerd.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 408 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies boekten over het algemeen ook een aantal gemengde winsten, aangezien de alt-markt reageerde op de kleine winst in de Bitcoin koers. Grote winnaars waren Solana (SOL, 9%), Polygon (MATIC, 3,2%), Avalanche (AVAX, 3,8%) en Cosmos (ATOM, 5,8%).

Solana koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bitcoin is nu minder volatiel dan S&P 500 en Nasdaq

Bitcoin, een digitale valuta die vaak wordt bekritiseerd vanwege zijn risicovolle en volatiele karakter, is nu ironisch genoeg minder volatiel dan de grote Amerikaanse beurzen S&P 500 en Nasdaq. Dit is vooral belangrijk om op te merken, aangezien zowel de laatstgenoemde conventionele indices als de cryptomarkt zich midden in een bearmarkt bevinden en normaal gesproken worden volatiele activa alleen maar volatieler.

Maar Bitcoin deed het veel beter dan de geaggregeerde resultaten van deze enorme indices die elk tientallen biljoenen dollars waard zijn. Ze zijn de financiële bestemming van de wereld en hebben een enorme hoeveelheid macht. Zelfs met al dat geld en die invloed was BTC nog steeds minder volatiel dan zij.

Sommige analisten zijn van mening dat een langdurige periode van lage volatiliteit in Bitcoin eindigt met een grote prijsbeweging. Dit is waar, maar in welke richting zal deze prijsbeweging plaatsvinden?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram