Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Ethereum en ERC-20 tokens doen het goed

 

Het sentiment op de cryptomarkt wordt steeds meer bullish. De Bitcoin (BTC) koers stijgt en experts voorspellen dat het overschrijden van $ 21.000 het mogelijk zal maken om binnenkort naar veel hogere niveaus te stijgen. Zoals vaak het geval is, volgen altcoins de koers van Bitcoin. Na de fusie maken vooral op Ethereum (ETH) gebaseerde tokens spectaculaire winsten. Laten we zonder verder uitstel eens kijken naar een selectie van het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen! 

Ethereum-tokens schieten omhoog

De langverwachte Merge-upgrade naar de Ethereum-blockchain die op 15 september werd gelanceerd, heeft het ETH-netwerk een tweede leven gegeven. Deze week hebben zowel Ethereum zelf als de meeste ERC-20-tokens aanzienlijke koersstijgingen doorgemaakt.

De ETH koers is de afgelopen 7 dagen met bijna 5% gestegen. Deze bescheiden groei lijkt echter niets vergeleken met de enorme winsten van sommige op Ethereum gebaseerde tokens.

Van alle ETH-gerelateerde tokens is Loopring (LRC) degene die het meest in prijs is gestegen. De afgelopen week is de LRC koers met meer dan 51% gestegen.

Andere op Ethereum gebaseerde tokens die spectaculaire winsten boekten, zijn Chainlink (LINK), Fantom (FTM) en Uniswap (UNI). LINK heeft meer dan 16% gewonnen, FTM meer dan 19% en UNI bijna 10%.

Een ander ERC-20-token dat het momenteel geweldig doet, is OKB, dat de afgelopen 7 dagen met bijna 30% is gestegen. Andere beursgerelateerde tokens, zelfs tokens die niet op Ethereum zijn gebouwd, presteren ook uitstekend - de BNB koers is bijvoorbeeld met bijna 19% gestegen.

Natuurlijk doen niet alle ERC-20-projecten het zo goed. De meeste Ethereum-tokens hebben kleinere winsten gemaakt, meestal van 1% tot 5%. Deskundigen zijn er echter van overtuigd dat wat we nu zien nog maar het begin is van een enorme ERC-20 bull-markt, en dat de koersen van op Ethereum gebaseerde activa zullen blijven stijgen.

Ethereum koers grafiek 

Chiliz koers stijgt door de FIFA World Cup

Voor miljarden toegewijde voetbalfans over de hele wereld is de FIFA World Cup, die elke 4 jaar plaatsvindt, verreweg het belangrijkste sportevenement. Dit jaar wordt de World Cup georganiseerd door Qatar van november tot december, en de anticipatie op dit evenement heeft al effect op de altcoin-markt.

Het token dat het meest wordt beïnvloed door het WK in Qatar is Chiliz (CHZ). Chiliz is een ERC-20-token dat speciaal is ontworpen voor sportfans. Het Chiliz-ecosysteem stelt sportteams in staat om hun supporters te betrekken door officieel gelicentieerde fantokens te lanceren. Officiële partners van Chiliz zijn onder meer AS Roma, FC Barcelona, ​​AC Milan, Manchester City, Paris Saint Germain, Juventus, Atletico Madrid en vele andere voetbalclubs.

Natuurlijk zijn het vlak voor het WK niet de club-tokens die de grootste winst maken. In plaats daarvan zijn fans vooral geïnteresseerd in de officiële tokens van nationale teams.

Wat voor veel voetballiefhebbers het meest opwindend lijkt, is de laatste grote confrontatie tussen twee van de grote legendes van de sport - Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. De langverwachte confrontatie tussen deze twee heeft ertoe geleid dat de tokens van het Argentijnse (ARG) en Portugese (POR) nationale team in prijs zijn gestegen met respectievelijk 38% en 32%.

De FIFA World Cup 2022 begint op 20 november, dus er is nog wat tijd om te investeren in de tokens van nationale voetbalteams. Aangezien de opwinding van de supporters zal toenemen in afwachting van het evenement, voorspellen experts dat de prijzen van fantokens de komende weken zullen blijven stijgen.

CHZ koers grafiek 

Dogecoin zet zijn enorme rally voort

Hoewel ERC-20-tokens het geweldig doen, is de best presterende altcoin van de week geen op Ethereum gebaseerde cryptocurrency. Voor de tweede week op rij heeft Dogecoin (DOGE) de concurrentie verslagen om de snelst groeiende grote alternatieve cryptocurrency te worden.

De DOGE koers is de afgelopen 7 dagen met maar liefst 42% gestegen. Dit geeft Dogecoin een kapitalisatie van $ 16,4 miljard, en betekent dat DOGE momenteel de 8e grootste cryptocurrency ter wereld is.

Dogecoin's belangrijkste concurrent Shiba Inu (SHIB) heeft ook wat winst geboekt, hoewel veel minder dan DOGE. De afgelopen week is de SHIB koers met ruim 5% gestegen.

Zoals vaak het geval is met Dogecoin, is de meme-munt in opkomst vanwege Elon Musk. Het is echter vermeldenswaard dat Musk DOGE niet één keer heeft genoemd sinds de overname van Twitter.

Dogecoin-beleggers verwachten dat Musk een belangrijke aankondiging met betrekking tot DOGE en Twitter aan het voorbereiden is. Als Dogecoin-betalingen daadwerkelijk worden geïmplementeerd op het sociale-mediaplatform van Musk, zal de DOGE koers zeker met veel meer dan slechts 42% stijgen

Dogecoin koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram