Skip to main content

Bitcoin nieuws

Jim Cramer vreest inflatie en kiest voortaan ook voor Bitcoin

CNBC's Jim Cramer over Bitcoin 

Jim Cramer, de presentator van de televisieshow Mad Money, die te zien is op de Amerikaanse zender CNBC, heeft gezegd dat hij van plan is om ook in crypto te beleggen. Dit heeft hij gezegd in zijn podcast toen hij Anthony Pompliano te gast had. Anthony Pompliano is medeoprichter en partner bij Morgan Creek Digital, een hedgefonds dat gespecialiseerd is in blockchain-technologie en digitale activa, die wordt ondersteund door investeringsbeheerder Morgan Creek Capital.

Maak kennis met Mad Money

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van Jim Cramer. Cramer is de presentator van Mad Money op CNBC. Daarnaast is hij voormalige hedge fund manager en medeoprichter van Thestreet.com. Dit is een site die met name bericht over het financiële nieuws in de wereld. Tijdens een podcast interview met Anthony Pompliano stelde Cramer veel vragen over cryptocurrency. Hij had met name interesse in Bitcoin. Cramer zei zei dat hij de beurshandelaar Dave Portnoy op de voet heeft gevolgd. Portnoy kocht onlangs Bitcoin, maar verliet de crypto-markt binnen een week nadat er een andere crypto-munt die hij bezat, Chainlink, was gaan dalen.

De beleggingen van Cramer

Cramer vertelde op dit moment erg veel in goud te beleggen en hij noemde zichzelf een echte “goldbug”. Hij maakt zich zorgen over hoe zich te beschermen tegen inflatie en over het opbouwen van een mooie erfenis voor zijn kinderen. De voormalige hedgefondsmanager legde uit dat hij, om zich in te dekken tegen inflatie, op zoek is naar alternatieve investeringen. Hoewel hij belegt in goud, kunst, vastgoed en andere waardevolle zaken, denkt hij er over na om ook in crypto te beleggen. Hij zei in de podcast het volgende: "Ik heb het gevoel dat ik crypto heb gemist." Pomp maakte duidelijk aan Cramer dat het super belangrijk is om onderscheid te maken tussen bitcoin en cryptocurrencies.

"Als je er met je kinderen over praat, moet je er zeker van zijn dat het Bitcoin is en niet alleen crypto in het algemeen”.

Hij doelt hier met name op het feit dat Bitcoin bestand is tegen inflatie en de andere munten wat minder.

Blik op de toekomst

Cramer was vrij duidelijk in zijn keuze voor crypto:

“Mijn kinderen zullen als ze mijn erfenis krijgen zich niet echt prettig voelen met goud. Dit is anders bij crypto”.

 "Ik heb iets nodig dat mijn kinderen zullen begrijpen. Goud zullen ze nooit echt begrijpen. De reden dat ze goud nooit zullen begrijpen is dat ze denken dat goud gevaarlijk is. Het is gevaarlijk omdat het gestolen kan worden. Het is gevaarlijk omdat ze het niet uit de bank willen halen”.

Dit is een visie die ontzettend veel beleggers delen en is dan ook een van de redenen dat zoveel mensen kiezen voor het beleggen in cryptovaluta.

Cramer gaf toe dat hij vroeger niet echt voorstander was van Bitcoin, maar daar is nu dus echt verandering in gekomen. Hij was het eens met Pompliano dat het potentiële rendement op Bitcoin veel groter is dan op goud.

Dit is een goede ontwikkeling, het laat namelijk zien dat mensen echt steeds meer het belang van Bitcoin in beginnen te zien. Hoewel deze draai van Jim Cramer niet zal zorgen voor een directe stijging van de Bitcoin koers zorgt het wel voor meer bekendheid en zal het op termijn meer mensen over de streep helpen.