Bitcoin zakt opnieuw onder $ 21k en cryptograaf zegt dat conventioneel bankieren 56x meer energie verbruiken dan BTC

  

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond de $ 20,7k, na een grotendeels bearish dag. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bevindt zich na een licht bullish weekend weer onder de belangrijke weerstand. Altcoins waren ook bearish en boekten verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: een cryptograaf heeft zijn beweringen herhaald dat de banksector 56x meer energie verbruikte dan het Bitcoin-netwerk en daarom een ​​veel grotere vervuiler van het milieu is. In een recent interview heeft hij deze statistieken uitgebreid besproken. Daarover later meer.

Amerikaanse autoriteiten hebben eindelijk de veroordeling van een beroemde Bitcoin-hack in 2012 van het Silk Road-platform aangekondigd. Het ministerie van Justitie heeft aangekondigd dat hoofdverdachte James Zhong schuldig heeft gepleit voor het stelen van meer dan 50.000 BTC van het platform. Het Amerikaanse agentschap heeft naar verluidt de gestolen crypto vorig jaar teruggevonden in de woning van Zhong. Het valt nog te bezien hoe de getroffenen zullen worden gecompenseerd, aangezien Bitcoin sinds 2012 meer dan 50X is gestegen.

Bitcoin koers zakt onder $ 21k

Bitcoin daalde eerder op de dag opnieuw onder $ 21k toen de beren in actie kwamen. De cryptocurrency staat nu voor de zware taak om te proberen de eerdere rally nieuw leven in te blazen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 21,3k. Het was het weekend op een relatief hoog niveau geëindigd en leek helemaal klaar om de aan het einde van de week geboekte winsten uit te breiden, of in ieder geval vast te houden. De koers begon echter licht te dalen in de aanloop naar 12 uur 's nachts en was op dat moment rond de $ 21,1k. Zodra de klok 12 sloeg, begon de cryptocurrency wat waarde te verliezen. Het ging onmiddellijk onder de $ 21k en vond steun bij $ 20,9k. Het handelde een paar uur zijwaarts rond $ 20,9k voordat het een halfslachtig herstel boekte naar $ 21k om 3 uur 's nachts. Het herstel bleek van korte duur en al snel stond de koers weer rond de $20,9k. Het handelde een paar uur zijwaarts op dit niveau voordat het om 07:20 uur 's ochtends aan een prijsdaling begon. Het daalde gestaag in waarde en vond steun op $ 20.65k. Sindsdien handelt het zijwaarts rond dit niveau.

De prijsdaling van Bitcoin onder $ 21k koud water gestort op onmiddellijke bullish aspiraties. Hoewel de daling in dollars over het algemeen niet zo groot was (-4%), maar het deed wat het moest doen en nu zullen de stieren in de loop van de week psychologische druk gaan ervaren. Het is nu de vierde keer in de afgelopen weken dat de digitale valuta niet boven $ 21k is gekomen en is teruggekeerd. De stieren moeten een prijsverhoging doorvoeren en dat blijven doen tot ze boven de $ 25k zijn. Anders zal het gebrek aan vooruitgang de bearish trend op de lange termijn alleen maar nieuw leven inblazen en zou de cryptocurrency terug onder de $ 20k kunnen komen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 397 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,43%.

Bitcoin koers  

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten in de loop van de dag ook enkele verliezen, afgezien van een paar uitzonderingen. Grote verliezers waren Ripple (XRP, -2,5%), Dogecoin (DOGE, -6,9%), Cardano (ADA, -3,25%), Solana (SOL, -6,7%), Shiba Inu (SHIB, -5,9%), Tron (TRX, -2,5%), Avalanche (AVAX, -3,2%), Uniswap (UNI, -3,3%) en Cosmos (ATOM, -3%). Polygon (MATIC, 8%) maakt zich op om de top 10 cryptocurrencies te betreden op basis van marktkapitalisatie.

MATIC koers grafiek 

In ander nieuws…..

Cryptograaf herhaalt beweringen dat de banksector 56 keer meer energie verbruikt dan Bitcoin

Michel Khazzaka, een cryptograaf en cybersecurity-ingenieur, blijft bij zijn standpunt als het gaat om het energieverbruik van Bitcoin in vergelijking met de conventionele banksector.

Hoewel het algemeen bekend is dat de banksector een grote milieuvervuiler is en vaak is bekritiseerd vanwege het gebrek aan vooruitgang op dit gebied, is er geen eenduidige manier om te weten hoeveel energie het verbruikt. Er zijn alleen schattingen en die lopen erg uiteen. Hetzelfde is het geval met Bitcoin, aangezien sommige schattingen het energieverbruik een stuk hoger stellen, terwijl anderen het op een veel lagere basis plaatsen.

De mening dat de banksector 56x meer energie verbruikt, is waarschijnlijk onjuist, ook al veroorzaakte het bericht een hoop ophef in de zomer toen het voor het eerst uitkwam. De aard van het Bitcoin-netwerk is dynamisch met de constante evolutie van geavanceerde mijnwerkers die minder energie verbruiken, terwijl de algehele hash-snelheid blijft stijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram