Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt opnieuw fors onder $ 16k door solvabiliteitsproblemen bij FTX Exchange

 

Bitcoin had gisteren en vandaag weer te maken met een enorme prijsdaling toen de BTC-koers onder de opeenvolgende ondersteuningsniveaus zakte en vannacht een dieptepunt van $ 15,7k neerzette. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie staat sinds de afgelopen 48 uur onder zware bearish druk, doordat een beweging boven $ 21k voor de vijfde keer niet werd gerealiseerd, waardoor de neerwaartse krachten de kans kregen om terrein te winnen. Daarover later meer.

Ander nieuws: een van de belangrijkste drijfveren achter de laatste koersdaling is de financiële problematiek waarmee de FTX-beurs wordt geconfronteerd. De fors aan advertenties spenderende exchange staat dicht bij een faillissement en grote juridische problemen vanwege de roekeloze omgang met zijn fondsen. Het FTX-token heeft ook 90% van zijn waarde verloren en dat kan veel gebruikers in de problemen brengen. Daarover later meer.

Meta en andere grote technologiebedrijven ontslaan grote aantallen werknemers. Het moederbedrijf van Facebook heeft ongeveer 11.000 werknemers of ongeveer 13% van het personeelsbestand laten gaan. De grote technologiebedrijven willen ook de aanwervingsstop van het laatste kwartaal verlengen, aangezien de economie een moeilijke fase ingaat vanwege de ongebreidelde inflatie en de daaropvolgende inspanningen om deze te beheersen.

Bitcoin koers zakt onder $ 16k

Bitcoin zag voor de derde achtereenvolgende dag een grote prijsdaling toen de markt een grote druk onderging die alle optimistische hoop deed wankelen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 18.9k. De bulls waren gisteren helemaal aan het begin van de dag van slag, maar sommige marktcommentatoren waren van mening dat ze in de daaropvolgende uren een prijsherstel boven $ 19k zouden kunnen realiseren. Dat gebeurde echter niet en de cryptocurrency registreerde om 21:40 uur 's avonds een onvoorspelbare, volatiele prijsdaling. De koers zakte in een paar minuten onder $18k tot $17.5k, voordat hij weer helemaal herstelde tot ongeveer $18,4k. Hoewel deze vroege zet van korte duur bleek te zijn, toonde het wel de bedoeling van de beren en wat er ging komen. Bitcoin begon de uren daarna langzaam maar zeker gestaag te dalen. Om 10:25 uur 's ochtends ging de digitale valuta onder de $ 18k, en deze keer voorgoed omdat het er niet meer bovenuit kon komen. Het volgde op een periode van een lange daling die er uiteindelijk toe leidde dat de digitale valuta vannacht daalde tot $15,7k waarna het weer wat herstelde. De koers beweegt nu rond de $16,8k op het moment van schrijven.

Dit was een behoorlijk heftige dag voor Bitcoin, aangezien de beren nu officieel de lange termijn berenmarkt opnieuw hebben aangewakkerd met een beweging onder $ 17k. Dit niveau was belangrijk voor de beren, aangezien de koers nu officieel op een dieptepunt in ongeveer 23 maanden staat en waarschijnlijk wordt klaargestoomd voor nog lagere niveaus. De bulls kijken nu nerveus naar steunniveaus die worden gebroken door de beren die op een missie zijn. De huidige steun is ongeveer $ 15,6k. Daarna ligt de volgende steun rond de $ 12,5k. Er worden dus meer verliezen verwacht en de sector staat in het algemeen onder grote druk. Van lange termijn beleggers wordt verwacht dat ze snel genoeg meedoen en genoeg crypto oppikken om tot een mogelijke prijsbodem te komen. De komende dagen worden hierin cruciaal.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer 323 miljard dollar en het aandeel in de cryptomarkt was 38,4%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken grote verliezen

Andere cryptocurrencies, ook bekend als altcoins, boekten gisteren enkele aanzienlijke prijsverliezen. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -11%), Binance Coin (BNB, -10,9%), Ripple (XRP, -8%), Cardano (ADA, -7%), Dogecoin (DOGE, -6%), Polygon (MATIC, -18,9%), Solana (SOL, -40%), Shiba Inu (SHIB, -5,5%), Uniswap (UNI, -13,8%), Avalanche (AVAX, -18%), Litecoin (LTC, - 7%), Unus Sed (LEO, -10%) en Chainlink (LINK, -13%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws….

FTX Exchange perikelen veroorzaken een sterke marktreactie

Grote digitale valuta-exchange FTX verkeert in grote financiële problemen en wordt geconfronteerd met mogelijke insolventierisico's. Dit is niets nieuws voor de cryptosector, aangezien grote geldschieters zoals Celsius, Voyagers en anderen ook soortgelijke insolventieproblemen hebben en faillissement hebben aangevraagd te midden van een duistere leensituatie die de woede van regelgevers heeft opgeroepen.

Voorheen waren het echter cryptogeldschieters en deze keer is FTX een grote cryptocurrency-exchange met miljoenen gebruikers. Als je sociale media gebruikt, moet je de advertenties ervan hebben gezien. Het had een zeer agressieve marketingcampagne op alle platforms en nu is het bijna failliet.

Binance heeft een aanbod gedaan om de getroffen exchange te verwerven, maar heeft dat aanbod inmiddels teruggetrokken na onderzoek van de boeken. Waarschijnlijk zal FTX worden onderzocht door grote Amerikaanse regelgevers en de CEO Sam Bankman-Fried zou wel eens kunnen worden gearresteerd. Het is afwachten wat er van de zaak wordt. Maar één ding is zeker: FTX is betrokken geweest bij duister gedrag en is zeer onverantwoordelijk met het geld van zijn klanten omgegaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram