Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt voorzichtig boven $ 17k terwijl FTX-crisis verder escaleert

FTX 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 17,3k op het moment van schrijven na een achtbaanrit in de afgelopen 2 dagen waardoor het enkele uren onder $ 16k zakte, voordat de wanhopige stieren een klein herstel maakten. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie ondergaat een grote prijscorrectie na maanden van langzame handel, maar gisteren was een korte adempauze, aangezien de koers enig herstel liet zien. Altcoins daalden ook aanzienlijk tijdens het eerste deel van de dag voordat ze met hun eigen reactionaire prijsherstel kwamen. Daarover later meer.

FTX domineert momenteel het crypto-nieuws, aangezien de problemen van de beurs groot zijn. Miljoenen gebruikers over de hele wereld zitten momenteel in de problemen omdat de angst voor insolventie van de beurs de markt in zijn greep houdt en het was een van de drijvende redenen achter de laatste crypto-prijscrash. Er was echter gisteren één positieve ontwikkeling voor gebruikers die hun geld willen terugkrijgen. Deze crisis zorgde er ook voor dat USD Tether voor een korte tijd losgekoppeld werd van Bitcoin.

Bitcoin koers herstelt boven $ 17k

Bitcoin boekte gisteren enigszins een herstel toen de opwaartse krachten een soort terugkeer op het toneel maakten. Er moet echter nog heel wat gebeuren om de verliezen van de afgelopen dagen ongedaan te maken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 16,7k. Het had eergisteren ongeveer 14% van zijn waarde verloren en begon gisteren ook met een grote prijsdaling.  De koers ging voor middernacht onder $16k en boekte een 2-jarig dieptepunt van ongeveer $15,6k op sommige beurzen. Het leek erop dat we een nieuwe grote prijsdaling zouden meemaken, maar het bleef een tijdje rond die waarde en dat stelde de stieren in staat zich haastig te herstellen. Het herstelde zich gestaag gedurende de late nacht en vroege ochtend om om 20:40 uur rond de $ 16,8k te komen. De cryptocurrency zakte toen een beetje naar ongeveer $ 16,4k. Net toen het erop leek dat de zwakke stieren zo goed als klaar waren met hun prijsherstel, kwamen ze om 14.30 uur 's middags weer snel in actie en stegen binnen enkele minuten boven het $17k-niveau. Daarna bleef de belangrijkste digitale valuta prijsverhogingen boeken en bereikte een hoogtepunt van iets meer dan $ 18k afgelopen nacht. Maar de beren kwamen opnieuw in het spel en hebben de koers nu met succes teruggetrokken naar ongeveer $ 17,3k op het moment van schrijven.

Bitcoin is op dit moment stevig in handen van de kortetermijnberen en elk moment kunnen ze wraak nemen. De stieren zijn inderdaad erg wanhopig en hun eerste taak is om zo hard mogelijk te proberen de koers weer boven $ 19k te krijgen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien het momentum zeker neerwaarts is. De beren hebben ook geen haast en ze kunnen de stieren zichzelf laten uitputten voordat ze de volgende zet doen. Het digitale activum kan zich dus op korte termijn stabiliseren rond het huidige niveau.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 332 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 38%

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken herstel na initiële verliezen

Andere cryptocurrencies boekten wat prijsherstel na enorme verliezen eerder op de dag toen BTC onder $16k daalde. Ze herstelden zich echter allemaal goed in de tweede helft van de dag. Belangrijke bewegers waren Ethereum (ETH, 6,6%), Binance Coin (BNB, 4,5%), Ripple (XRP, 7%), Cardano (ADA, 4,9%), Dogecoin (DOGE, 5,5%), Polygon (MATIC, 29% ), Solana (SOL, 18,4%), Shiba Inu (SHIB, 4,2%), Avalanche (AVAX, 15%), Uniswap (UNI, 7,6%) en Litecoin (LTC, 7,9%).

MATIC koers grafiek 

In ander nieuws…..

FTX-crisis verdiept zich, maar er is positief nieuws

De crypto-exchange FTX is tegenwoordig 24/7 in het nieuws aangezien de ontwikkelingen zich op een hoog tempo voordoen. Hoewel er een hele reeks slecht nieuws over deze kwestie is, is een enigszins positief nieuwsbericht dat de exchange enkele opnames van het platform heeft toegestaan.

Veel gebruikers zullen waarschijnlijk van de gelegenheid gebruik maken en hun reserves laten uitbetalen, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat de exchange in staat zal zijn om ze allemaal uit te betalen. De beurs is momenteel krap bij kas vanwege het enorme financiële wanbeheer en de slechte schulden. Die constante onbezonnen advertenties op sociale media en YouTube zouden zichzelf niet terugbetalen.

De CEO, Sam Bankman-Fried, heeft zich al meerdere keren verontschuldigd voor zijn fouten en heeft regelgevers verteld dat het platform maar liefst $ 8 miljard nodig heeft om een ​​superzwaar gat in zijn boeken te vullen. De overnameovereenkomst van Binance lijkt ook dood te zijn. Alle FTX-gebruikers moeten onmiddellijk proberen zoveel mogelijk geld terug te vorderen, want dit gaat veel tijd kosten en FTX  overleeft dit misschien niet eens.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram