Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt opnieuw onder $ 17k en JP Morgan voorspelt dat het zal dalen tot $ 13k vanwege de FTX-crisis

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond de $ 16,9k op het moment van schrijven na een mislukte poging om de $ 18k te doorbreken. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wordt geconfronteerd met enorme druk van de beren terwijl er geen duidelijke vloer is voor de digitale valuta. Altcoins boekten gisteren ook hun eigen verliezen, omdat de markt de bearish druk voelde.

In ander nieuws heeft de grote investeringsbank JP Morgan Chase in een laatste rapport verklaard dat de crisis van de FTX-beurs de cryptomarkt waarschijnlijk aanzienlijk zal treffen. Zozeer zelfs dat Bitcoin hierdoor zou kunnen dalen tot ongeveer $ 13k. Daarover later meer.

Ondanks de recente neergang op de markten, gaat een groep Amerikaanse senatoren door met een pro-crypto wetsvoorstel. Debbie Stabenow en John Boozman, de senatoren in kwestie, gaan de Digital Commodities Consumer Protection Act 2022 (DCCPA) promoten.

Bitcoin koers zakt opnieuw onder $ 17k

Bitcoin verandert momentyeel voor ongeveer $ 16,8k van eigenaar. De cryptocurrency wordt geconfronteerd met sterke verkoopdruk nu de markt weer daalt.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 17,1k. Het herstelde zich enigszins in de vroege uurtjes en kwam uit op ongeveer $ 17,4k. Het handelde daar een uur of zo zijwaarts voordat het een vroege prijsstijging onderging. De koers schoot plotseling omhoog en bereikte binnen enkele minuten een hoogte van $ 18k. Even leek het alsof de stieren erin waren geslaagd de grote verliezen van de afgelopen 72 uur ongedaan te maken, maar dat gebeurde niet. De cryptocurrency verloor wat waarde en daalde licht tot $ 17,8k, en vervolgens verder naar beneden in de uren daaropvolgend. Het vond zwakke steun rond $ 17k om 04:45 uur in de ochtend en herstelde zich licht van daar tot $ 17,4k en handelde verder zijwaarts. Om 15.00 uur begon de belangrijkste digitale valuta een prijsdaling te boeken, deze keer dieper dan voorheen. Het ging onmiddellijk onder $ 17k in een enkele handelskaars en ging zo laag als $ 16.5k. Daarna herstelde de koers zich licht tot ongeveer $ 16,8k en is sindsdien rond die waarde gebleven.

De Bitcoin koers staat nu onder enorme druk van de beren. De marktactie van de afgelopen 72 uur bewijst dit, aangezien de beren flink hebben huisgehouden, terwijl de stieren volledig overrompeld zijn. Ze probeerden grillig en wanhopig vast te houden aan alles wat ze te pakken konden krijgen, maar de markt was niet aardig voor hen. De beren zijn daarom nog steeds de favorieten en kunnen in de nabije toekomst nog grotere verliezen bewerkstelligen, zelfs als dit niet onmiddellijk is. De FTX-saga heeft de uitdagingen van de huidige bearmarkt nog vergroot en er zal zeer waarschijnlijk een nieuw dieptepunt komen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 323 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 39,75%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten aan het einde van de dag ook nettoverliezen, ondanks dat ze in de eerste helft van de dag wat herstelden. Grote bewegers waren Ripple (XRP, -3%), Cardano (ADA, -4%), Dogecoin (DOGE, -7,5%), Polygon (MATIC, -8,2%), Polkadot (DOT, -5,3%), Solana ( SOL, -5,9%, Shiba Inu (SHIB, -4,3%), Tron (TRX, -5,8%) en Avalanche (AVAX, -10,2%). Interessant is dat Litecoin (LTC, 3%) en Uniswap (UNI, 7%) uitzonderingen waren en ondanks grote winsten enige winst boekten.

Uniswap koers grafiek

In ander nieuws…..

JP Morgan Chase: Bitcoin koers kan dalen tot $ 13k

Grote investeringsbank JP Morgan is van mening dat Bitcoin te maken heeft met de gevolgen van de recente FTX-crisis en dat als gevolg daarvan de koers waarschijnlijk verder zal dalen. Er worden momenteel verschillende prijsbodems voorgesteld door analisten, maar JP Morgan gelooft dat deze waarschijnlijk zal dalen tot $13k.

Nikolaos Panigirtzoglou, de toponderzoeker en strateeg van het bedrijf, is van mening dat de FTX-sage veel schade kan toebrengen aan de cryptosector en dat zelfs de grootste spelers het bedrijf niet zullen kunnen redden. Binance, Coinbase en andere beurzen zijn weggelopen van aanbiedingen om de getroffen beurs te helpen redden.

De ellende van de FTX gaat door omdat de Bahama's hun activa hebben bevroren vanwege het lopende onderzoek en de faillissementsaanvraag die het bedrijf in de VS heeft gedaan. Het heeft faillissement aangevraagd via chapter 11. De focus zal nu liggen op het op de een of andere manier compenseren van gebruikers zo veel als ze kunnen. Het zal moeilijk te realiseren zijn voor een bedrijf dat een enorm gat van 8 miljard dollar op zijn balans heeft. De saga zal naar verwachting lang duren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram