Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin onder $ 17k en klokkenluider Edward Snowden gelooft dat custodial crypto-exchanges een vergissing waren

 

Bitcoin verandert momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 16,8k op het moment van schrijven, na een relatief saaie laatste 36 uur. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie staat onder enorme koersdruk, maar weerstond de drang om de 4 dagen durende beweging naar beneden voort te zetten, waardoor de strijdende stieren een adempauze konden nemen. Altcoins waren grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

De beroemde klokkenluider Edward Snowden heeft getweet dat, na het laatste fiasco van de FTX crypto-exchange, de gecentraliseerde exchanges een vergissing waren. Het hele model houdt in dat je de controle over je crypto aan een derde partij overdraagt ​​en gebruikers moeten vertrouwen op de integriteit van die partij om hun geld veilig te houden. Snowden is naast klokkenluider ook een zeer bekende privacyadvocaat en wordt in deze kringen zeer serieus genomen. Daarover later meer.

De recente FTX-sage zou kunnen resulteren in een zilveren randje voor de crypto-sector. De beurzen zijn nu op zoek naar manieren om het vertrouwen van beleggers in hun bedrijfsvoering te vergroten. Een proof-of-reserves-concept wordt aangeprezen als een manier om de integriteit van hun reserves te waarborgen. Binance en crypto.com hebben hierin al het voortouw genomen.

Bitcoin kwijnt weg onder $17k

Bitcoin had over het algemeen een zware dag, doordat de koers worstelde om uit het bearish moeras te komen waarin het zich nu bevindt. De cryptocurrency noteerde geen nieuwe koersdaling, maar dat is nauwelijks een positief aspect vanwege de enorme neerwaartse trend.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 16,85k. De koers had gisteren een pak slaag gekregen en de stieren likten hun wonden. Hoewel de neerwaartse prijsactie eerder vandaag niet doorging, slaagde Bitcoin er nog steeds niet in enige vorm van koersherstel te boeken, waardoor de bearish controle over de markt verder werd versterkt. Een groot deel van de dag handelde de koers zijwaarts, tussen $16,7k en $17k. Dit is over het algemeen een vrij lage volatiliteit voor een activum dat de afgelopen 7 dagen ongeveer 20% van zijn waarde verloor. De dag kende twee kleine incidenten toen het leek alsof de koers zich boven de huidige trend zou kunnen herstellen of verdere verliezen zou kunnen boeken. Rond 1 uur 's nachts schoot Bitcoin omhoog richting $ 17k. Maar dat bleek een zet op zeer korte termijn te zijn, aangezien de koers er nauwelijks aan kon raken voordat hij opnieuw waarde verloor. Toen, rond 05.40 uur 's ochtends, begon de digitale valuta een prijsdaling te boeken en bereikte een dieptepunt van $ 16,6k, maar slechts voor een korte tijd. Het herstelde zich er snel weer boven en parkeerde zichzelf rond de waarde van $ 16,8k waar het sindsdien grotendeels is gebleven. De netto verandering aan het einde van de afgelopen 36 uur is dus praktisch nul.

De tamme koersactie mag echter niemand voor de gek houden. Bitcoin staat nog steeds onder enorme druk van de beren en gisteren was slechts een bevestiging van dit feit. Dit komt omdat de cryptocurrency grote verliezen had geboekt en deze heeft weten vast te houden. Dit is duidelijk een bearish scenario. Als de belangrijkste cryptovaluta 20% winst had geboekt en deze de volgende dag had vastgehouden, zou het een bullish overwinning zijn geweest. Hetzelfde is hier het geval met bearish actie.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $ 323 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,11%. Het aandeel staat na een korte onderbreking eerder weer boven de 40%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, afgezien van enkele uitzonderingen. Grote verhuizers waren Ripple (XRP, -4%), Polygon (MATIC, -8,4%), Solana (SOL, -8,4%), Uniswap (UNI, -9,9%) en Avalanche (AVAX, -4,2%). Polkadot (DOT, 3%) en Dogecoin (DOGE, 7%) boekten kleine winsten. DOGE stond weer op nadat Musk weer wat tweets over de meme-munt had gepost.

Dogecoin koers grafiek 

In ander nieuws….

Edward Snowden: Custodial exchanges waren een vergissing

De beroemde klokkenluider Edward Snowden heeft (gecentraliseerde) custodial exchanges op de korrel genomen en zei dat ze misschien een vergissing waren. Snowden lekte op beroemde wijze Amerikaanse geheime gegevens naar The Guardian, waaronder informatie over marteling van vermeende terroristen, illegale detentie en het meest bekende, illegale surveillance en wettelijke mazen door de overheid om deel te nemen aan deze operaties.

Snowden is al lang voorstander van online privacy en heeft veel respect voor de cryptosector. Hij tweette beroemd een kopie van de Bitcoin-paper op zijn 14e verjaardag. Hij kwam zelfs in een Twitter-oorlog terecht met Craig Wright, de beruchte oplichter die opschept dat hij Satoshi Nakamoto is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram