Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel rond $ 16,6k terwijl het Amerikaanse congres een hoorzitting houdt over het FTX-schandaal

 

De afgelopen paar dagen is het, wat koersbewegingen betreft, wat saai op de cryptomarkt. De Bitcoin koers komt nauwelijks van z’n plaats en ook de meeste andere cryptocurrencies laten maar matige koersuitslagen zien. Bitcoin beweegt momenteel rond $16.6k op het moment van schrijven en het is de vraag wanneer er weer wat meer volatiliteit in de markt komt.

Ander nieuws: het Amerikaanse congres gaat een hoorzitting houden om het FTX-schandaal te onderzoeken dat de gehele cryptomarkt in zijn greep houdt. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal deze hoorzitting houden en het is belangrijk om deze te volgen, aangezien het richtlijnen kan opstellen voor de cryptoregulering van de toekomst. Daarover later meer.

Elon Musk heeft opnieuw tweets verstuurd waarin staat dat de cryptosector zich gaat herstellen van de recente dieptepunten. Hij voorspelde dat "Bitcoin het zal halen", terwijl hij voor zijn favoriete crypto Dogecoin zei: "It will go tot he moon". Hij zei ook wat over Ethereum, maar prees het niet zo veel als de andere twee.

Bitcoin koers stabiel rond $ 16,5k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 16,5k op het moment van schrijven. De cryptocurrency had over het algemeen een voorspelbare dag gisteren doordat het erin slaagde vast te houden aan het ondersteuningsniveau rond de $ 16,5k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $16,5k. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat het net voor middernacht begon te stijgen. De stijging zelf was echter geen groot ding, aangezien het digitale activum pas om 02.20 uur kon stijgen tot ongeveer $ 16,7k. Dit bleek het hoogste niveau te zijn dat het gisteren zou bereiken. Het begon weer te dalen in de daaropvolgende uren. Het registreerde een relatief dieptepunt van ongeveer $ 16,47k om 5 uur 's ochtends. Door de plotselinge daling van de koers werd opnieuw gevreesd dat deze terug zou gaan naar $ 16.000 en mogelijk zelfs lager dan dat. Dat gebeurde echter niet, want het herstelde zich in plaats daarvan weer boven de $ 16,5k en handelde vele uren zijwaarts rond dat niveau. Om 16:15 uur begon de digitale valuta een kleine prijsstijging te vertonen. Het zweeft nu boven de $ 16,6k op het moment van schrijven. De algehele verandering in de prijs van Bitcoin is te verwaarlozen.

Bitcoin bevindt zich nu op de derde dag rond het ondersteuningsniveau van $ 16,5k. Hoewel de beren van tijd tot tijd met een nieuwe zet dreigen, doen ze dat niet met volle overtuiging. Hierdoor konden de stieren een wanhopige poging doen en steun vinden op het niveau van $ 16,5k. Hoewel de koers voorlopig stabiel is, moeten de stieren niet te vroeg juichen. De beren hebben de volledige controle en wachten waarschijnlijk op een nieuwe marktstimulans zoals het FTX-schandaal de afgelopen tijd is geweest. Er wordt verwacht dat er in de nabije toekomst een verdere prijsdaling zal plaatsvinden als de zaken niet verbeteren en we naast de FTX-ellende het ene slechte nieuws na het andere blijven horen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $320 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,63%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies lieten gisteren een groot deel van de dag onverschillige koersveranderingen zien. De enige opvallende bewegers waren Solana (SOL, -4,5%), Uniswap (UNI, -2,6%), Litecoin (LTC, 5,5%) en Unus Sed (LEO, 5,1%).

Litecoin koers grafiek 

In ander nieuws…..

US House Committee onderzoekt instorting FTX

Het House Financial Services Committee in de VS zal een formele hoorzitting houden om de ineenstorting van de FTX crypto-exchange te onderzoeken. De voorzitter van de organisatie, Maxine Waters, kondigde deze maatregel aan, aangezien het FTX-schandaal met de dag groter en groter wordt en Amerikaanse gebruikers zich verenigen in woede en ongeloof over de pure frauduleuze praktijken van de beurs.

Robert Kiyosaki, een beroemde professor economie en auteur van de bestseller Rich Dad, Poor Dad heeft de in ongenade gevallen ex-CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, de Bernie Madoff van de cryptowereld genoemd. Madoff staat bekend om de grootste piramide-zwendel in de geschiedenis ter waarde van meer dan $ 64 miljard, dat hij begin jaren 2000 uitvoerde. Terwijl de cryptosector ijzersterk is in zijn aantal, stelden mensen hun vertrouwen op een corrupte persoon en door de centralisatie van dingen verloren mensen hun geld met miljarden. Het is dus belangrijk dat exchanges transparanter zijn over de belangrijke zaken zoals gebruikersfondsen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram