Skip to main content

Bitcoin nieuws

Is Binance van plan de grootste speler op de DeFi-markt te worden? Nieuwe gegevens suggereren van wel

Binance belangrijke speler op DeFi-markt 

Er kan absoluut geen twijfel over bestaan ​​wat op dit moment het populairste onderwerp in de cryptocommunity is. DeFi - een afkorting van Decentralized Finance - heeft de cryptocurrency-wereld stormenderhand veroverd. De meeste nieuwe projecten lijken DeFi-gerelateerd te zijn, en zelfs de projecten die voorheen niet als zodanig bekend stonden, willen zichzelf opnieuw uitvinden en adverteren als DeFi. De huidige gedecentraliseerde financiële opwinding werd nog eens extra duidelijk toen CoinMarketCap besloot om een ​​aparte lijst met exclusief DeFi topmunten te maken.

De grootste namen in het blockchain-ecosysteem willen deze kans ook niet missen. Nieuwe gegevens suggereren dat Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, al op weg is om een ​​van de belangrijkste spelers op de DeFi-markt te worden.

Binance stablecoin (BUSD)

De nieuwe gegevens zijn afkomstig van een blockchain-analysebedrijf CryptoQuant, en laten zien dat de afgelopen week een recordaantal van $ 113.000.000 aan Binance USD (BUSD) stablecoin is overgedragen aan Binance. Het is enorm nieuws, omdat het betekent dat BUSD in marktkapitalisatie is gegroeid en de op één na grootste stablecoin op de markt is geworden, alleen overtroffen door Tether (USDT).

Hoewel Decentralized Finance veel potentiële innovatieve toepassingen heeft, zijn stablecoins op dit moment verreweg het meest populaire aspect waarin DeFi-oplossingen daadwerkelijk worden gebruikt binnen het crypto-ecosysteem. Maar hoewel het lanceren van een al immens succesvolle stablecoin tot nu toe de grootste stap van Binance op de DeFi-markt is, is het niet de enige gedecentraliseerde financiële investering van de blockchain-gigant.

Binance Smart Chain

Een andere belangrijke ontwikkeling die van Binance kwam, was de lancering van de Binance Smart Chain die plaatsvond op 1 september. De nieuwe blockchain is een netwerk waarmee DeFi-protocollen kunnen worden uitgevoerd met lagere kosten dan de concurrerende Ethereum-blockchain, en waarmee ook Binance Coin (BNB) kan worden uitgezet.

Launchpool

Het meest recente DeFi-project dat door Binance werd aangekondigd, was Launchpool: een platform dat zich toelegt op het uitzetten (staking) van Binance's eigen munten Binance Coin (BNB) en Binance USD, en in de toekomst ook andere tokens. Het is vermeldenswaard dat het eerste project dat Launchpool gebruikte het Bella-protocol was: een enorme DeFi-startup ondersteund door een indrukwekkende lijst van cryptowalvissen, die zijn gebruikers uitgebreide gedecentraliseerde financiële functies biedt, zoals staking, stemmen, gedecentraliseerd bestuur en het bieden van beloningen.

De toekomst van DeFi 

Als we de recente ontwikkelingen van Binance bekijken, is het vrij duidelijk dat de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld ook van plan is het grootste gedecentraliseerde financieringsplatform te worden. Met BUSD, Binance Smart Chain en Launchpool breidt het bedrijf zijn positie op de DeFi-markt met een indrukwekkende snelheid uit, en het is waarschijnlijk dat Binance in de toekomst meer DeFi-gerelateerde projecten zal aankondigen.

Hoewel sommige liefhebbers van cryptocurrency nog steeds sceptisch zijn over DeFi en het beschouwen als een “overhyped buble” die binnenkort tot een einde zal komen, kan een enorme investering in het gedecentraliseerde ecosysteem van een gigant als Binance niet worden genegeerd. Het is een duidelijk teken voor investeerders dat de DeFi-rush misschien pas begint, en dat andere grote blockchain-bedrijven het voorbeeld van Binance waarschijnlijk zullen volgen en de DeFi-markt zullen betreden.