Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel boven $ 16,5k terwijl voetbalfantokens een prijsstijging ervaren in de aanloop naar het WK in Qatar

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond het bekende cijfer van $ 16,6k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ziet er stabiel uit op dit niveau, ondanks het heersende idee dat het veel lager zou kunnen gaan als onderdeel van de huidige bear-setup. Altcoins waren ook stabiel gedurende deze tijd, met bijna geen enkele topmunt die een merkbare verandering liet zien. Daarover later meer.

Ander nieuws: er is momenteel veel vraag naar tokens voor voetbalfans nu de aftrap van de 2022 FIFA World Cup nadert. Fantokens waren een grotendeels vergeten onderdeel van de cryptosector, maar ze komen nu in een stroomversnelling vanwege de voetbalkoorts die momenteel de wereld in zijn greep houdt. Daarover later meer.

De FTX-sage dwingt gecentraliseerde exchanges om met verschillende modellen te komen om de transparantie en verantwoording te vergroten. Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) heeft aangekondigd dat de beurs kijkt naar veilige CEX (Centralized Exchange) modellen die zijn voorgesteld door Ethereum mede-oprichter en huidig ​​hoofd Vitalik Buterin. Het anti-CEX-sentiment is momenteel echter vrij sterk en kan in de nabije toekomst ertoe leiden dat het belang van CEX's afneemt.

Bitcoin koers stabiel boven $ 16,5k

Bitcoin handelde het grootste deel van de dag gestaag boven $ 16,5k. De cryptocurrency is blijkbaar op zoek naar een prijsstimulans van buitenaf, aangezien het voorlopig zijwaarts lijkt te handelen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16,6k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond 21.30 uur 's nachts een kleine prijsstijging liet zien. De koers probeerde wel op gang te komen, maar beperkte zich om 01.00 uur 's nachts tot ongeveer $16,7k. Verdere koersstijging bleek een zware opgave voor de beren, dus in plaats daarvan daalde de koers. Gisteren om 06.30 uur 's ochtends stond de cryptocurrency korte tijd onder de $ 16,6k en dreigde een beweging onder de $ 16,5k. Dat gebeurde echter niet en in plaats daarvan stabiliseerde de digitale valuta zich boven $ 16,6k en bleef daar de rest van de dag. Over het algemeen bleef de prijs binnen 2% van de startwaarde en eindigde de dag met nauwelijks netto verandering. Het is dus veilig om te zeggen dat Bitcoin probeert te stabiliseren rond de huidige niveaus.

Bitcoin bevindt zich in een fase van schadebeheersing, omdat het erop lijkt eerdere verliezen te willen minimaliseren. De cryptocurrency heeft enige ondersteuning op korte termijn gevonden rond de $ 16,5k en de stieren doen hun best om er voorlopig aan vast te houden. De beren daarentegen blijven zitten en zoeken naar een kans. Ze kunnen gemakkelijk terugslaan als er een mooie bearish externe stimulus is die de koers negatief kan beïnvloeden en daar zitten ze waarschijnlijk op te wachten. Een volgende renteverhoging door de Federal Reserve of het falen van een grote crypto-organisatie/platform kan daar een van zijn en dan zullen de beren weer in actie komen. De meeste analisten zijn dan ook van mening dat we de bodem nog niet hebben gezien.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 336 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 38,4%

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Net als Bitcoin waren ook andere cryptocurrencies in de loop van de dag stabiel. De grootste uitslagen kwamen van Cardano (ADA, 1,9%), Tron (TRX, 3,5%) en Litecoin (LTC, 1,8%).

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws…..

Er is hernieuwde vraag naar voetbalfantokens nu de voetbalkoorts de wereld in zijn greep houdt

Fantokens werden grotendeels gezien als nieuwigheden die werden ontwikkeld om voetbalfans over de hele wereld te bedienen. Ze bieden geen grote functionaliteiten, maar zelfs dan neemt hun vraag aanzienlijk toe als gevolg van de naderende FIFA Wereldbeker in Qatar.

De teams waarvan de tokens momenteel een grote toename in vraag zien, zijn onder meer Spanje, Brazilië en Portugal. Deze tokens hebben tot 170% prijswinsten opgeleverd, waardoor deze nichesector binnen de cryptosector een grote boost heeft gekregen, ondanks de enorme bearmarkt die ons al een tijdje in zijn greep houdt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram