Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder druk en Celsius-gebruikers krijgen deadline voor proof of claim van Amerikaanse rechtbank

 

Bitcoin handelt momenteel rond de kritieke $15,7k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is niet in staat gebleken om het niveau van $ 16k te behouden, iets wat door veel analisten was voorspeld. Altcoins daalden ook in de afgelopen 24 uur, met veel verliezen die zwaarder waren dan die van Bitcoin. Daarover later meer.

Slachtoffers van Celsius hebben een ultimatum gekregen van een Amerikaanse rechtbank om een ​​bewijs van claim met betrekking tot hun geld op het platform in te dienen. Het bedrijf Centralized Finance (CeFi) heeft faillissement aangevraagd en wacht een langdurige juridische strijd in de VS. Schuldeisers moeten zich binnen deze termijn melden, anders lopen ze het risico elke kans op compensatie te verliezen door een mogelijke gerechtelijke schikking. Daarover later meer.

Ripple, het bedrijf achter de XRP-cryptocurrency, heeft aangegeven de activa van de FTX-cryptocurrency-exchange over te willen nemen. De laatste zit in grote problemen omdat het meer dan $ 8 miljard aan schulden heeft. Tienduizenden gebruikers wachten op mogelijke compensatie. Een overname door Ripple zou hun kansen op een vroege compensatie alleen maar kunnen verbeteren, maar dit zou gemakkelijk een bluf van Ripple kunnen zijn, aangezien het in de krantenkoppen lijkt te blijven. Het bedrijf zelf zit in een langslepende rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het heeft dus misschien niet genoeg geld om dit plan uit te voeren, aangezien de Ripple koers de afgelopen weken met meer dan 25% is gedaald.

Bitcoin zakt onder de $16k

Bitcoin voelt enige verkoopdruk, aangezien de koers tijdens de handelssessie gisteren opnieuw onder de $16.000 is gezakt. De cryptocurrency bevindt zich momenteel rond $15,7, maar zou een verdere prijsdaling kunnen ondergaan naarmate het bearish sentiment groeit.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $16,5k. Het digitale activum begon onmiddellijk wat verliezen te boeken. De koers begon zondagavond verder onder druk te komen en daalde tot ongeveer $16,5k. Het handelde zijwaarts op dit niveau voordat het om 05.00 uur 's ochtends verder begon te dalen. Het grootste deel van de dag handelde de digitale valuta zijwaarts tussen $ 16.000 en $ 16.200. Rond 17:15 uur 's avonds zakte de koers verder onder de $16k en tikte op een gegeven moment $15.5k aan, waarna het weer wat herstelde gedurende de nacht.

De Bitcoin koers staat nu onder aanzienlijke druk van de beren, aangezien de recente prijsactie voor zich spreekt. Hoewel de stieren in staat zijn om opnieuw een wanhopig herstel te boeken naar $17k, is het sentiment over het algemeen behoorlijk bearish. Sommige analisten voorspellen al een prijsdaling tot ongeveer $14k in de nabije toekomst. Ze zijn het echter niet eens over wanneer het daadwerkelijk zal gebeuren. Voorspellingen variëren van binnen één dag tot wel een maand. Maar we zijn er eigenlijk nog niet, aangezien de koers zich de afgelopen weken verschillende keren met succes heeft hersteld van dieptepunten onder $ 16.000. Het valt nog te bezien of het de beren in de nabije toekomst zal lukken om de koers daar substantieel onder te krijgen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer 336 miljard dollar en het aandeel in de cryprtomarkt was 41%. De dominantie neemt toe naarmate alts nog erger bloeden dan BTC zelf.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten gisteren hun eigen verliezen, vaak hoger dan die van Bitcoin. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -6,4%), Binance Coin (BNB, -5,7%), Ripple (XRP, -5%), Cardano (ADA, -5,2%), Dogecoin (DOGE, -8,4%), Polygon (MATIC, -5,7%), Polkadot (DOT, -5,1%), Shiba Inu (SHIB, -5,9%), Solana (SOL, 8,9%), Uniswap (UNI, -6,4%), Unus Sed (LEO, - 9,8%) en Avalanche (AVAX, -6%).

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

Slachtoffers van Celsius krijgen de deadline van 3 januari 2023 van de rechtbank

Belangrijk nieuws voor alle ongelukkige Celsius-gebruikers die er zijn, aangezien een Amerikaanse rechtbank 3 januari 2023 als deadline heeft gesteld als mogelijk laatste kans om een ​​bewijs van claim in te dienen. Als gebruikers dit bewijs niet overleggen, kan hun deel van de vergoeding in gevaar komen.

Hoewel de rechtbank een eventuele termijn voor het indienen van bewijsstukken heeft vastgesteld, kan de zaak zelf lang aanslepen. Een snelle vergoeding is dus misschien niet mogelijk. Het bedrijf heeft een gat van meerdere miljarden dollars in zijn financiën als gevolg van het in gebreke blijven van een van zijn belangrijkste leners, 3 Arrows Capital (3AC). Hetzelfde was het verhaal van verschillende andere cryptogeldschieters zoals Voyager en Genesis, die beiden ook enkele miljarden dollars tekort komen en ook faillissement hebben aangevraagd. Voeg daarbij het verhaal van de FTX-exchange en we staan ​​voor een langdurige en gecompliceerde juridische strijd die gebruikers waarschijnlijk zal frustreren, dus ze moeten zich schrap zetten.

Deze saga zal waarschijnlijk het zelfbezit van crypto bevorderen, zelfs nu exchanges zoals Binance en Coinbase een missie beginnen om de transparantie te verbeteren door middel van een rigoureus proof-of-reserves-plan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram