Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt nerveus boven $ 16.000 en rapport brengt financiële extravagantie bij top FTX aan het licht

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $16,5k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeert nerveus het prijsniveau van $ 16.000 te behouden, maar ondervindt daarbij moeilijkheden. Altcoins boekten in deze periode ook koerswinsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: een recent onderzoeksrapport toont de extravagante levensstijl en aankopen van luxe onroerend goed van topmanagers van FTX, waaronder de in ongenade gevallen CEO Sam Bankman-Fried. Verschillende van deze aankopen op de Bahama's werden onthuld. Daarover later meer.

Bitcoin koers herstelt zich boven $ 16.000

Bitcoin is weer boven de cruciale steun van $ 16.000 na een aanzienlijke tijd eronder. De cryptocurrency ziet er op dit moment nerveus uit en staat onder behoorlijk wat druk van de beren terwijl het zichzelf probeert te verdedigen tegen nieuwe meerjarige dieptepunten.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $15,8k, onder het cruciale $16k-niveau. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat het begon met een prijsdaling. Het had een flitsdaling tot ongeveer $ 15,6k om 23.00 uur 's nachts. De beren konden deze verliezen echter niet vasthouden en de koers wist zich weer te herstellen naar de startlijn. Bitcoin handelde vervolgens lange tijd zijwaarts tot ongeveer 13.30 uur overdag. Op dat moment kwamen de wanhopige stieren in actie en dwongen een beweging naar boven. Het steeg tot boven de $16k en slaagde erin zich rond het $16,5k niveau te vestigen. Het probeerde een stap boven $ 16,2k te forceren, maar faalde. Het handelt nu zijwaarts rond het niveau van $ 16,5k op het moment van schrijven.

Het hardnekkige herstel van Bitcoin boven de $16.000 laat zien hoe sterk het bearish sentiment op dit moment is. De cryptocurrency bracht gisteren en vandaag uren en uren door onder de steun van $ 16.000 en zelfs toen konden de bulls er alleen maar een halfslachtige beweging boven forceren. Laat je dus niet misleiden door het ogenschijnlijk snelle herstel boven de cruciale steun. De beren hebben veel controle en kunnen een beweging naar beneden forceren op het moment dat ze daar zin in hebben. Naar verwachting zullen ze in de nabije toekomst op jacht zijn naar een dergelijke stap. De stieren hebben een enorme zware taak voor hen. De opwaartse krachten hebben een verschrikkelijke laatste zes maanden achter de rug en ze zouden hun reeks van verliezen gewoon kunnen voortzetten. Hun enige hoop is een snel herstel tot ongeveer $ 20.000 om de recente status quo te herstellen. Het is echter een grote vraag gezien het overweldigende bearish sentiment in de markt op dit moment.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 338 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,86%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Veel altcoins wisten gisteren, in het kielzog van Bitcoin, ook mooie winsten te boeken. De belangrijkste bewegingen kwamen van Ethereum (ETH, 3,6%), Binance Coin (BNB, 4,7%), Ripple (XRP, 5,8%), Cardano (ADA, 4,3%), Dogecoin (DOGE, 7%), Polygon (MATIC, 8,8%) ), Litecoin (LTC, 14%), Shiba Inu (SHIB, 4%), Solana (SOL, 3,8%), Avalanche (AVAX, 4,2%), Chainlink (LINK, 13,8%) en Cosmos (ATOM, 5% ).

LINK koers grafiek 

In ander nieuws….

De extravagante levensstijl van FTX-management blootgelegd

Topmanagers van FTX gaven geld uit aan eigendommen over de hele wereld, waaronder grote luxe huizen op de Bahama's. Dit is vooral alarmerend gezien het feit dat de boeken van de beurs nooit in orde waren en dat de leidinggevenden in feite het geld van hun klanten over de hele wereld hebben uitgegeven.

Ongeveer 19 eigendommen ter waarde van maar liefst $ 121 miljoen werden door Reuters gerapporteerd die verbonden waren met top FTX-medewerkers. Aangezien ze deel uitmaakten van de megazwendel, is het niet meer dan rechtvaardig dat deze eigendommen in beslag worden genomen en deel uitmaken van de compensatie die aan de benadeelde klanten wordt gegeven.

De beurs heeft momenteel een enorm gat van $ 8 miljard in zijn financiën. klanten moeten mogelijk een langdurig juridisch proces doorlopen voordat ze een vergoeding kunnen ontvangen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram