Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - Wordt Binance de reddende engel in het FTX-debacle?

Cryptocurrency nieuws 

De situatie op de altcoin-markt ziet er nog steeds nogal bearish uit. De Bitcon koers blijft op een zeer laag niveau en het hele crypto-ecosysteem probeert de nasleep van de FTX-instorting het hoofd te bieden. Het goede nieuws is dat de crisis tot nu toe lijkt te zijn afgewend, aangezien de besmetting zich niet heeft verspreid naar andere grote blockchain-bedrijven. Bovendien geven enkele grote technologische ontwikkelingen ons redenen om te hopen dat de altcoin-markt snel weer op gang komt. Laten we zonder verder oponthoud eens kijken naar een selectie uit het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week! 

Binance loopt voorop bij het opnieuw opbouwen van het ecosysteem na de ineenstorting van FTX 

Tot nu toe is het besmettingseffect waar experts voor waarschuwen niet gebeurd. Binance, het grootste cryptocurrency-bedrijf ter wereld, wil ervoor zorgen dat dit zo blijft. Changpeng Zhao, de CEO van Binance, heeft zojuist voorgesteld een herstelfonds van $ 1 miljard op te richten dat cryptobedrijven zal helpen die getroffen zijn door de ondergang van FTX. 

Sommige cryptomedia hebben gespeculeerd dat Binance zal proberen de cryptogeldschieter Genesis Global, genoemd als een van de bedrijven die het meest werden beschadigd door het faillissement van de FTX Group, te redden. Volgens de rapporten heeft Binance echter elke betrokkenheid bij Genesis geweigerd vanwege bezorgdheid over een mogelijk belangenconflict.

 

Evenzo heeft Binance besloten om geen van de activa van FTX over te nemen. Hoewel dat oorspronkelijk het plan was, trok Binance zich na een nadere blik op de staat van de bezittingen van FTX terug en noemde onethische praktijken en verduistering van activa van klanten als reden. 

In plaats daarvan zal het herstelfonds dat Binance wil bouwen zich richten op het helpen van kleinere, veelbelovende projecten die zijn gebouwd op solide technologische fundamenten. Maar ondanks alle inspanningen om een ​​besmettingseffect na het faillissement van FTX te voorkomen, heeft de CEO van Binance toegegeven dat "er pijn zal zijn", aangezien de ineenstorting van zo'n belangrijke speler op de cryptomarkt onvermijdelijk gevolgen moet hebben. 

De markt heeft positief gereageerd op de manier waarop Binance reageerde op de FTX-crisis, wat blijkt uit de stijgende BNB-prijs van de afgelopen week. In de afgelopen 7 dagen is de BNB-prijs met bijna 12% gestegen.

BNB koers grafiek 

Cardano onthult meer details over de Djed Stablecoin 

Cardano (ADA) had geen slechter moment kunnen uitkiezen voor de lancering van hun stablecoin. Na de ineenstorting van het Terra-ecosysteem staat de hele crypto-industrie wantrouwend tegenover stabiele cryptocurrencies die heel snel niet meer stabiel kunnen zijn. Gelukkig weerhoudt dit Cardano er niet van om binnenkort een nieuwe stablecoin te lanceren. 

Cardano's stablecoin genaamd DJED zal niet eerder dan in januari volgend jaar worden uitgebracht. We hebben echter onlangs enkele belangrijke nieuwe details over het project vernomen. 

DJED wordt een algoritmische stablecoin met als onderpand twee activa: ADA en SHEN. De meeste reserves zullen in ADA zijn, terwijl SHEN het tweede onderpand zal zijn, dat wordt gebruikt om de waarde van DJED stabiel te houden in perioden van hoge volatiliteit, wanneer ADA zal worden onderworpen aan hoge prijsschommelingen.

Cardano heeft ook onthuld dat DJED een speciale mobiele app zal hebben genaamd Djed Pay. Met deze app kun je gemakkelijk betalen met de stablecoin van Cardano. De ontvanger hoeft niet eens een crypto-portemonnee te hebben, omdat het mogelijk is om iemand DJED te sturen met alleen zijn e-mailadres.

Cardano heeft ook aangekondigd er al aan te werken om DJED direct na de lancering zo bruikbaar mogelijk te maken. Om deze lancering te realiseren, werkt Cardano samen met meer dan 40 gedecentraliseerde applicaties die DJED-ondersteuning zullen bieden direct nadat de nieuwe stablecoin op het ADA-mainnet is uitgebracht.

ADA koers grafiek 

ApeCoin kondigt een nieuwe NFT-marktplaats aan 

Ondanks barre omstandigheden is ApeCoin (APE) nog steeds een van de best presterende altcoins op de markt. Deze week is de APE koers met meer dan 15% gestegen, voornamelijk vanwege de bullish reactie op het nieuws over de plannen van ApeCoin om een ​​native NFT-marktplaats van de Bored Ape Yacht Club-gemeenschap te lanceren.

Hoewel we nog steeds niet weten hoe de NFT-marktplaats van ApeCoin zal heten, zijn er al enkele details onthuld. Ten eerste heeft ApeCoin DAO aangekondigd dat de marktplaats de handel in alle NFT-collecties in het BAYC-ecosysteem mogelijk maakt: Bored Ape Yacht Club, Mutant Ape Yacht Club, Bored Ape Kennel Club, Otherdeed NFT's en alle collecties die in de toekomst worden gelanceerd. 

We weten ook dat de BAYC NFT-marktplaats een op maat gemaakte NFT-marktplaats zal zijn. Dit type marktplaats, ook wel white-label marktplaats genoemd, wint snel aan populariteit onder NFT-enthousiastelingen. Op maat gemaakte marktplaatsen zijn meer gedecentraliseerd en gemeenschapsgericht, waardoor NFT-makers meer controle hebben over hoe hun werk wordt verhandeld. Volgens de rapporten zal de helft van de verkoperskosten op de nieuwe marktplaats worden verdeeld onder de ApeCoin-gemeenschap.

APE koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram