Skip to main content

Bitcoin nieuws

Angst rond Grayscale Bitcoin Trust neemt af na onafhankelijk onderzoek - Bitcoin stabiel rond $ 16,5k

relief about Grayscale Bitcoin Trust audit 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $ 16,5k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie handelt zijwaarts na het recente prijsherstel vanaf dieptepunten onder $16k. De beren regeren momenteel echter nog steeds sterk. Altcoins waren ook behoorlijk stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: een onafhankelijk onderzoek naar de Bitcoin-reserves van Grayscale heeft het investeringsinstrument gerechtvaardigd. Uit de analyse blijkt dat de Bitcoin-trust bijna 633.000 BTC in Coinbase Custody bezit, wat hetzelfde aantal is als wat het platform voor zijn klanten bewaart. Daarover later meer.

Uit een recente verklaring van Greenpeace blijkt dat Bitcoin ver achterop raakt in de strijd tegen klimaatverandering. De ngo heeft kritiek geuit op de belangrijkste digitale valuta. De organisatie moet haar strategie echter heroverwegen, aangezien BTC slechts ongeveer 1% van alle broeikasgassen in de wereld uitstoot. Het zou zich moeten richten op industrieën die een veel, veel slechtere staat van dienst hebben, zoals textiel en auto's.

Bitcoin koers stabiel rond $ 16,5k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 16,5k op het moment van schrijven. De cryptocurrency klampt zich nerveus vast aan de huidige steun terwijl de dreiging van een nieuwe prijsdaling opdoemt.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16,6k. De cryptocurrency handelde een paar uur zijwaarts rond dit niveau. Om 05.30 uur 's morgens begon de koers wat te dalen. De daling zelf leverde echter niet veel op, aangezien de bulls het wisten te beperken tot ongeveer $ 16,4k. Tegen de middag was het weer boven de $ 16,5k. Het ging door met zijn herstel totdat het om 13.30 uur 's middags ongeveer $ 16,55k bereikte. Verdere prijsstijgingen bleken echter opnieuw te veel gevraagd voor de belangrijkste digitale valuta. Dus vestigde het zich vervolgens rond het niveau van $ 16,55k. Het handelt op dit moment rond dit niveau.

Bitcoin vestigt zich nu rond het huidige niveau van $ 16,5k. De koers heeft de afgelopen week een grote prijsdaling tot onder de $16k getrotseerd. De stieren zijn erin geslaagd om een ​​beweging te forceren naar ongeveer $16,5k en dat niveau blijft voorlopig staan. De dreiging van een nieuwe bearish aanval hangt momenteel echter nog steeds boven de markt. Dus de stieren hebben werk te doen. Ze moeten het huidige niveau handhaven en dan zo snel mogelijk verder omhoog gaan. Hoe langer ze blijven op het huidige niveau van $ 16,5k, hoe meer ze na verloop van tijd onder druk zullen komen te staan. De komende week wordt dus belangrijk op dit front en de stieren zullen moeten presteren om serieus genomen te worden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 317 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,16%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Altcoins bleven gisteren grotendeels stabiel, afgezien van één grote uitzondering:  Dogecoin. Dogecoin (DOGE, 12,75%), , Litecoin (LTC, -3,6%) en Unus Sed (LEO, -8%).

Dogecoin koers grafiek 

In ander nieuws….

Onafhankelijke verificatie bewijst 633k BTC in Grayscale Bitcoin Trust

De Bitcoin-gemeenschap is momenteel aan het bijkomen van de gevolgen van de recente marktcrash die werd bestendigd door de recente teloorgang van de FTX-exchange. De gemeenschap was echter nauwelijks bekomen van deze crash of er ontstonden geruchten over de beruchte Grayscale Bitcoin Trust. Er waren onbevestigde berichten en de vrees dat de Bitcoin-trust niet het soort reserves bezat dat het aan zijn klanten verschuldigd is. Dit was mogelijk het grootste probleem waarmee de cryptocurrency in zijn hele geschiedenis te maken zou hebben gehad en zou het vertrouwen van het publiek enorm hebben geschaad.

Uit onafhankelijke verificatie door Ergo bleek echter dat de trust over alle reserves beschikte. Dit heeft de crisis aanzienlijk verzacht, maar verdere onafhankelijke verificaties zullen nodig zijn om het vertrouwen van de investeerders volledig te herstellen. Na het enorme schandaal van FTX kan men niet voorzichtig genoeg zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram