Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel rond $ 16,5k terwijl bank uit het VK crypto exchange-accounts blokkeert

 

De Bitcoin koers bevindt zich momenteel rond $ 16,5k op het moment van schrijven na weer een dag van relatieve inactiviteit gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeert het schip te stabiliseren na de verliezen van de afgelopen tijd en de onrust die is veroorzaakt door het ten onder gaan van de FTX-exchange. Altcoins bleven ook grotendeels stabiel, op een paar kleine uitzonderingen na. Daarover later meer.

Starling, een grote Britse bank, heeft de blokkering van betalingen aan grote cryptoplatforms aangekondigd. De bank nam crypto-exchanges op in haar verbod en vermeldt het mogelijke gebruik van digitale valuta in illegale activa als reden voor het recente besluit. Het kan echter zijn dat het verbod na verloop van tijd wordt teruggedraaid aangezien klanten er fel tegen protesteren.

Het aantal Bitcoin-adressen met 1 BTC of meer is boven de 1 miljoen gestegen. Dit toont aan dat het bezit van Bitcoin niet zo geconcentreerd is als sommige tegenstanders beweren. Hoewel één gebruiker meerdere adressen als account kan hebben, toont het totale aantal nog steeds het niveau van democratisering van de Bitcoin-gemeenschap. Het aantal heeft de afgelopen week een late stijging gezien, omdat het FTX-schandaal ertoe heeft geleid dat veel gebruikers hun geld van exchanges hebben opgenomen en in plaats daarvan ervoor hebben gekozen om het in privé-wallets te bewaren. De totale deposito's van de exchanges hebben daardoor aanzienlijke klappen gekregen.

Bitcoin koers stabiel boven $ 16,5k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 16,5k op het moment van schrijven. Het digitale activum lijkt zich in een langdurige stabilisatiemodus te bevinden.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16,5k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het later op de avond begon te stijgen. De koers maakte een plotselinge sprong net rond middernacht voordat hij een dagelijks hoogtepunt bereikte van ongeveer $16,7k. Verdere prijsstijgingen bleken echter moeilijk voor de stieren. In plaats daarvan keerde het digitale activum terug op zijn schreden en vond wat steun rond $ 16,6k waar het een tijdje bleef. De beren konden weinig uitrichten en wisten de koers alleen af en toe terug te trekken naar $ 16,35k, waarna het weer herstelde tot vlak boven $16,5k.

De Bitcoin koers probeert te stabiliseren rond de huidige steun van $ 16,5k, maar er beginnen scheuren in zijn verdediging te verschijnen. Dit komt omdat verdere prijsstijging buitengewoon moeilijk blijkt te zijn, aangezien de stieren  vermoeid raken. Dit zal de beren alleen maar aanmoedigen, aangezien we ons al in zwaar bearish gebied bevinden. Dit zou het begin kunnen zijn van een nieuwe grote prijsdaling, zelfs als deze niet meteen wordt uitgevoerd.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 317 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,05%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen een stabiele markt. Relatief grote koersuitslagen kwamen van Chainlink (LINK, 3,8%), Litecoin (LTC, 3%) en Binance Coin (BNB, 4%). Over het algemeen was de markt echter rustig en werden er geen grote veranderingen gemeld.

BNB koers grafiek 

In ander nieuws…..

Britse bank Starling blokkeert betalingen aan cryptoplatforms

De recente angst met betrekking tot de cryptocurrency-markt betekent dat sommige organisaties drastische maatregelen nemen om de financiële corruptie in deze markt te vermijden. Om deze reden heeft een Britse bank genaamd Starling een algemeen verbod ingevoerd op betalingen aan cryptoplatforms. Het verbod geldt ook voor digitale exchanges.

Deze extreme maatregel wordt echter niet gezien wanneer conventionele platforms zoals beurzen soortgelijke fraude ervaren. De banken dekken ze maar al te graag. Ze moeten begrijpen dat fraude fraude is en niet alleen thuishoort in de cryptosector.

Bovendien kan deze drastische actie zomaar worden geblokkeerd door de rechtbanken op grond van eerlijke concurrentieregels. De banken kunnen geen betaling weigeren aan een platform dat legaal eigendom is van en legaal wordt geëxploiteerd in een rechtsgebied. Het besluit kan dus snel genoeg worden vernietigd.

Echter, in het licht van de massale FTX-fraude die heeft geleid tot miljarden dollars verlies voor klanten van de exchange, zouden de rechtbanken deze drastische stap misschien wel toestaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram