Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin riskeert weer een daling tot onder $ 16.000, terwijl Poetin pleit voor een op Blockchain gebaseerd internationaal betalingssysteem

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $16,5k op het moment van schrijven na weer een uitdagende 24 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie staat opnieuw onder druk van de beren, die zo snel mogelijk een stap onder de $16k willen forceren. Altcoins boekten ook wat verliezen. Daarover later meer.

De Russische president Vladimir Poetin heeft kritiek geuit op de sancties van het Westen tegen zijn land en opgeroepen tot een nieuw, op blockchain gebaseerd, internationaal betalingssysteem. Moskou probeert naar verluidt een blok van landen te vormen dat openstaat voor alternatieve betaalmethoden die vrij zijn van Amerikaanse dominantie. Het uitgangspunt van iemand als Poetin die dit alternatief promoot, is echter verwikkeld in hypocrisie. Daarover later meer.

Een ander groot cryptofinancieringsbedrijf, BlockFi, heeft faillissement aangevraagd nadat het zelf solvabiliteitsproblemen had. Deze ontwikkeling volgt op verschillende andere grote namen zoals Celsius, Voyager, enz. Die zelf faillissement hebben aangevraagd, waardoor het geld van tienduizenden gebruikers in gevaar is.

Bitcoin beweegt ongemakkelijk rond de steun van $ 16.000

Bitcoin handelt nerveus rond $ 16k op het moment van schrijven. De cryptocurrency doet er alles aan om de huidige niveaus te behouden, maar het kost duidelijk moeite.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $16,5k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond middernacht begon te dalen. In het begin was het een vrij regelmatige prijsdaling, aangezien de koers enige steun vond rond $ 16,4k. Dit niveau hield echter maar een tijdje stand waarna het rond 02.00 uur 's ochtends begon te dalen. Het daalde onmiddellijk wat in waarde en kwam dreigend dicht bij ongeveer $ 16k in het proces. De bulls hielden wanhopig stand en slaagden erin om de koers enige prijsondersteuning te geven rond $16,2k. Het handelde een groot deel van de rest van de dag zijwaarts rond deze waarde. Waarbij het rond 17.00 uur een flitsdaling naar $ 16,06k registreerde waarbij het leek alsof de beren het hadden gehaald. Bitcoin hield echter stand en handelt nu rond de $ 16,5k op het moment van schrijven, nadat het vannacht weer wat opliep.

Bitcoin bevindt zich nu opnieuw in een periode met aanzienlijke bearish druk.. Hoewel de werkelijke koersdaling nog niet heeft plaatsgevonden, vertelt het feit dat de stieren op achterstand staan ​​ons opnieuw dat de koers echt onder druk staat. Het steunniveau van $ 16k is nog steeds aanwezig, maar het zal onverstandig zijn om aan te nemen dat het vrij gemakkelijk door de stieren kan worden verdedigd. In plaats daarvan kan men beter uitgaan van het ergste en dat is dat de koers in de nabije toekomst onder dit niveau zal dalen en een ander, lager gelegen steunniveau zal vinden, mogelijk rond $15k. Het ziet er over het algemeen nog niet zo goed uit voor de stieren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 311 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,06%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, boekten gisteren voornamelijk verliezen, doordat de angst voor weer een nieuwe marktcrash de afgelopen dagen groeide. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -3,8%), Binance Coin (BNB, -6%), Ripple (XRP, -4%), Dogecoin (DOGE, -8,3%), Cardano (ADA, -3,6%), Polygon (MATIC, -4,5%), Polkadot (DOT, -4,2%), Litecoin (LTC, -3,5%), Shiba Inu (SHIB, -4%), Solana (SOL, -6,3%), Uniswap (UNI, - 5,5%), Avalanche (AVAX, -6,2%), Unus Sed (LEO, -9%) en Cosmos (ATOM, -4%).

Dogecoin koers grafiek 

In ander nieuws….

De Russische president Poetin roept op tot een nieuw op blockchain gebaseerd internationaal betalingssysteem

De Russische president Poetin wil steun verzamelen voor een nieuwe op blockchain gebaseerde internationale betalingsbenadering die de huidige opzet zal veranderen. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een door het Kremlin georganiseerde internationale AI-conferentie in Moskou.

Rusland gaat gebukt onder zware westerse sancties vanwege de invasie van Oekraïne en de daaruit voortvloeiende humanitaire ramp waarbij tienduizenden mensen zijn omgekomen. Het westerse blok onder leiding van de VS en de NAVO heeft zware economische sancties opgelegd, maar ze hebben enkele beperkingen gehad bij het isoleren van het Russische regime vanwege de zware controle van de laatste over 's werelds cruciale hulpbronnen zoals aardolie en tarwe. Hierdoor konden landen als India en een groot deel van Afrika zich openlijk verzetten tegen het Westen in dit handelsembargo en cruciale producten daaruit blijven importeren. Rusland gebruikt deze nieuwe troef om het idee naar voren te brengen van een nieuw betalingssysteem dat het SWIFT-betalingsprotocol volledig zal omzeilen.

Poetin wil echter alleen blockchain-technologie gebruiken om zijn eigen doelen na te streven. Rusland blijft een van de meest anti-cryptolanden, aangezien het gebruik van digitale middelen daarbinnen verboden is. Poetin wil een nieuw systeem dat hij kan controleren. Het zal moeilijk zijn om de meeste andere landen te overtuigen om mee te doen aan zijn plan die handig de gedaante van moderne blockchain-technologie aanneemt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram