Bitcoin herstelt tot $ 17k naarmate het aantal kleinere crypto-investeerders groeit

De Bitcoin koers noteert momenteel rond $16.9k op het moment van schrijven. Bitcoin bevindt zich weer boven het steunniveau nadat het gisteren een stap verder naar beneden nam. Altcoins waren  grotendeels stabiel, afgezien van enkele uitzonderingen die kleine winsten boekten. Daarover later meer.

De recente activiteit van kleine investeerders in de cryptogemeenschap laat zien hoe eerlijk de huidige accumulatiestatus is. Uit onderzoek van crypto-analysebedrijf Glassnode blijkt dat kleinere investeerders de crypto in hoog tempo opkopen. Daarover later meer.

Het bedrijf Block van voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey heeft Bitcoin.com aangeklaagd wegens handelsmerkinbreuk. Het hele argument heeft betrekking op het gebruik van het woord "Verse" waarvan Block eigendom is na de overname van Verse Technologies Inc.

Bitcoin koers herstelt terug naar $ 17k

Bitcoin wisselt van eigenaar voor ongeveer $ 16,9 k op het moment van schrijven, nadat de koers gisteren en vannacht herstelde. De cryptocurrency staat opnieuw onder enorme bearish druk, maar het verijdelde wel hun onmiddellijke plannen.

De afgelopen 48 uur begonnen met de BTC koers rond de $16,2k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 1 uur 's nachts een prijsdaling begon te plaatsen. De beweging bereikte echter een dieptepunt van ongeveer $ 16,1k. Dit is hetzelfde niveau dat Bitcoin wanhopig vasthield tijdens eerdere handelssessies. Dus, na meerdere afwijzingen onder dit niveau, voelden de wanhopige stieren zich aangemoedigd en begonnen ze aan een klein prijsherstel terug naar eerdere, hogere niveaus. Het begon eergisteren 02.30 uur 's nachts. Ten eerste steeg de koers tot ongeveer $16,3k. Binnen een paar uur was het om 06:40 uur 's ochtends weer boven de $ 16,5k. Maar de stieren waren niet sterk genoeg om deze opwaartse trend voort te zetten. Dus in plaats van deze positieve trend voort te zetten, brachten ze het grootste deel van de dag door met vechten om het $ 16,5k niveau te behouden. Vannacht echter steeg de koers flink tot $ 17k, waarna het vlak onder dat niveau consolideerde.

De stieren doen hun best om zichzelf te herstellen in het licht van een naderende koersdaling. Het dreigende gevaar om verder onder de $16k te dalen is enigszins afgenomen, maar het is er nog steeds. De beren liggen nog steeds op de loer en ze zijn meer dan in staat om dit waar te maken. De komende dagen worden dus cruciaal voor de korte termijn vooruitzichten van de koers. Als de stieren de koers weer boven de $17k kunnen tillen, zou dat de kans op een directe daling onder $ 16k wat kunnen verminderen.

De totale marktkapitalisatie van BTC was ongeveer 315 miljard dollar en het aandeel in de cryptomarkt was 40%.

Bitcoin koers  

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Altcoins waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Ethereum (ETH, 4,4%), Polygon (MATIC, 3%), Litecoin (LTC, 1,6%), Uniswap (UNI, 4,3%) en Ripple (XRP, 2,2%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws….

Kleine en middelgrote investeerders accumuleren Bitcoin

Er wordt vaak geklaagd over dat grote investeerders het cryptospel domineren. Het is waar dat er veel grote Bitcoin-beleggers, oftewel walvissen, zijn die een groot deel van de digitale valuta in handen hebben. Theoretisch kunnen deze grote spelers het spel dicteren en de markt manipuleren.

De overgrote meerderheid van Bitcoin is naar verluidt echter nog steeds eigendom van kleine en middelgrote investeerders. En in plaats van dat ze hun marktaandeel verliezen, vergroten ze in feite hun bezit.

Volgens een recente schatting van analysebedrijf Glassnode bevindt het aantal kleinere investeerders zich op het hoogste niveau ooit als het gaat om de accumulatie van Bitcoin. Ze hebben meer dan 96.200 BTC ($ 1,7 miljard) aan hun portefeuille toegevoegd na de prijscrash in november.

Deze investeerders hebben nu meer dan 1,21 miljoen Bitcoin ($ 20 miljard) in bezit, wat ongeveer 6,3% is van het totale aanbod van de cryptovaluta. De reden waarom kleinere investeerders meerderheidsaandeelhouders zijn, is echter dat velen van hen het bezitten via gecentraliseerde beurzen en via verschillende op bewaring gebaseerde financiële instrumenten zoals die aangeboden door Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). De cryptosector is dus een stuk rechtvaardiger dan eerder werd gedacht, ondanks de ongebreidelde propaganda van tegenstanders.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram