Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt tot boven $ 17.000 en Coinbase beëindigt de ondersteuning voor BCH, XRP, ETC en XLM

 

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven rond de $17,1k na wat positieve prijsactie de laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie lijkt een klein herstel te laten zien na enkele weken van algehele neerwaartse prijsactie. Altcoins boekten ook enkele gemengde winsten. Daarover later meer.

Coinbase heeft een verrassende stap aangekondigd waarbij de wallet van de beurs een einde zal maken aan de ondersteuning voor enkele grote cryptocurrencies, waaronder Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC) en Stellar (XLM). Wat nog meer opvalt, is de reden achter deze dramatische zet. Daarover later meer.

Bitcoin stijgt tot boven $ 17k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $17,1k. De stieren wisten de koers eindelijk boven het $ 17k niveau te tillen en daar te houden.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16,4k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het gisteren rond 01:40 uur 's ochtends een koersstijging liet zien. Het waardeerde in ongeveer een uur tijd tot ongeveer $ 16,9k en duwde verder omhoog. Maar de beweging hierboven bereikte een maximum van ongeveer $ 17.000. De koers zakte vervolgens onmiddellijk daarna terug naar ongeveer $ 16,9k. Het bleef gisteren een groot deel van de rest van de dag vlak rond dit niveau, afwisselend tussen $ 16,8k en $ 16,9k. Echter, in de avond steeg de koers scherp en maakte een snelle move boven $17k. Het handelt nu iets boven dat niveau.

Bitcoin doet nu zijn best om een ​​beweging naar boven te versterken die een buffer zal bieden voor de stieren om van uit te werken. De stieren probeerden deze zet al een tijdje te laten gebeuren, maar ze kwamen steeds weer obstakels tegen. Deze keer lijken ze echter beter georganiseerd en hebben ze een flinke stap naar boven gemaakt. De Bitcoin koers heeft meer dan 10% hersteld van zijn recente dieptepunten onder $16k en dat is een redelijk goed teken voor de bulls. Maar tegelijkertijd hebben de stieren nog steeds hun werk te doen. Ze moeten boven de $ 17.000 blijven en verder stijgen totdat het prijsniveau van $ 20.000 is bereikt. Het zal geen gemakkelijke taak zijn, aangezien de beren in hun element zijn en elk moment een aanval naar beneden kunnen forceren. De stijging zelf tot iets meer dan $ 17k is nogal oppervlakkig en kan onmiddellijk worden geneutraliseerd. De komende uren zullen in dit opzicht dus cruciaal zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 320 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,21%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies boekten aan het einde van de dag gemengde winsten, aangezien de markt na enige tijd een positief sentiment vertoonde. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 5,8%), Ripple (XRP, 2,9%), Polygon (MATIC, 7,5%), Uniswap (UNI, 7%) en Avalanche (AVAX, 4%).

Polygon koers grafiek 

In ander nieuws….

Coinbase stopt met het ondersteunen van verschillende grote cryptocurrencies

De grote crypto-exchange Coinbase heeft een verrassende stap aangekondigd om de ondersteuning van vier grote cryptocurrencies, waaronder ETC, XRP, BCH en XLM, stop te zetten. Het bedrijf noemde een laag gebruik achter deze belangrijke beslissing.

Gebruikers hoeven niet in paniek te raken, aangezien de digitale tokens nog steeds aan hun adressen zijn gekoppeld op basis van de Coinbase-portemonnee en ze kunnen worden hersteld via de recovery seed-zin. De exchange stopt gewoon met het ondersteunen ervan via updates en staat binnenkort geen verdere stortingen meer toe. Dit is echter wel een vreemde beslissing, aangezien ETC en XRP populaire tokens zijn, waarbij de laatste de afgelopen jaren een belangrijke top 10 crypto is. Het haalde in december 2017 zelfs even Ethereum in om de felbegeerde tweede positie in te nemen. Het lijkt erop dat Coinbase zich wil concentreren op minder controversiële tokens gezien de geschiedenis van deze 4 tokens.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram