Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - Apecoin, Uniswap, Chainlink en Polygon zijn de grote winnaars van deze week

 

De situatie op de altcoin-markt is nog steeds niet erg goed. Net toen het blockchain-ecosysteem zich langzaam begon te herstellen, maakte het nieuws over het faillissement van de FTX Group iedereen weer bearish. De Bitcoin koers blijft op een laag niveau onder de $20.000, en ook de meeste alternatieve cryptocurrencies eindigen de week in het rood. Sommige altcoin-investeerders hebben echter redenen om blij te zijn - ondanks barre marktomstandigheden zijn er munten en tokens die de afgelopen 7 dagen aanzienlijke winst hebben weten te boeken. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week!

ApeCoin blijft stijgen voorafgaand aan de lancering van Staking

ApeCoin (APE) is absoluut een van de meest succesvolle altcoins van 2022. Zelfs in een bearmarkt presteert de APE koers consequent beter dan de concurrentie. Deze week is ApeCoin met meer dan 17% in waarde gestegen, waardoor het het snelst groeiende token is op de lijst van de 50 grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

Het Bored Ape Yacht Club-ecosysteem bloeit: het aantal APE-transacties is de afgelopen weken voortdurend toegenomen. Maar de belangrijkste reden waarom ApeCoin het op dit moment zo goed doet, is het feit dat investeerders vanaf 12 december eindelijk hun APE-tokens kunnen staken.

 

Helaas kan niet elke APE-houder ApeCoin staken. Crypto-staking wordt bij APE-coin geografisch geblokkeerd en crypto-enthousiastelingen uit landen als de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Syrië, Cuba of Iran zullen APE niet kunnen inzetten om passief inkomen te genereren.

Uniswap kondigt baanbrekende NFT-functionaliteit aan 

Om de bearmarkt voor te blijven, brengen veel cryptoprojecten opwindende nieuwe functies uit om opwinding te genereren. Nieuwe functionaliteit die zojuist is toegevoegd aan de gedecentraliseerde Uniswap (UNI)-exchange, kan bijzonder belangrijk blijken te zijn, omdat deze een enorme impact zal hebben op het hele NFT-ecosysteem.

De gebruikers van Uniswap kunnen nu de Uniswap NFT-aggregator gebruiken om rechtstreeks vanaf de Uniswap-beurs toegang te krijgen tot digitale verzamelobjecten. In plaats van nog een NFT-marktplaats te bouwen, heeft Uniswap besloten om NFT's van marktplaatsen als OpenSea, OpenSea, X2Y2, Sudoswap, NFTX, LooksRare, Larva Labs, Foundation en NFT20 samen te voegen.

De nieuwe aggregator van Uniswap kan het NFT-ecosysteem mogelijk nieuw leven inblazen, aangezien miljoenen Uniswap-gebruikers nu NFT's van kleinere marktplaatsen kunnen kopen. De UNI koers heeft zeer positief gereageerd op het nieuws en is de afgelopen 7 dagen met bijna 9% gestegen.

Uniswap koers grafiek

Chainlink-prijzen stijgen door opwinding

ApeCoin is niet het enige token dat binnenkort de staking functionaliteit zal toevoegen. Vanaf 6 december kunnen de bezitters van Chainlink (LINK) ook hun tokens staken om passief inkomen te genereren.

De eerste versie van Chainlink staking genaamd v0.1 wordt op 6 december op het mainnet gelanceerd, maar is nog niet voor alle LINK-houders beschikbaar. Slechts een klein aantal adressen zal in eerste instantie LINK kunnen staken, en niet meer dan 7.000 LINK per adres.

Chainlink staking wordt twee dagen na de eerste lancering, op 8 december, voor het grote publiek geopend. Op dat moment zal de inzetlimiet ook enorm worden verhoogd, waardoor de investeerders tot 25.000.000 LINK in één pool kunnen inzetten.

De v0.2-fase van Chainlink staking wordt over 9 tot 12 maanden vrijgegeven. Voor die tijd kunnen LINK-stakers hun vergrendelde tokens niet vrijgeven.

LINK koers grafiek 

MATIC koers stijgt dankzij de groeiende populariteit van Polygon NFT's 

Polygon (MATIC) is weer een altcoin die een geweldige week achter de rug heeft. De afgelopen 7 dagen is de MATIC koers met bijna 9% gestegen.

Volgens de meeste crypto-analisten is de belangrijkste reden voor het bullish sentiment onder Polygon-investeerders het snelgroeiende Polygon NFT-ecosysteem. In slechts één maand tijd is het volume van op MATIC gebaseerde NFT-verkopen met maar liefst 191% gestegen.

Een andere reden voor de goede prestaties van Polygon zijn de recente partnerschappen. De integratie van MATIC met Instagram en Starbucks heeft de investeerders erg enthousiast gemaakt over wat de toekomst kan brengen voor het Polygon-ecosysteem.

MATIC koers grafiek 

DOGE nog steeds in opkomst ondanks geen nieuwe ontwikkelingen 

Sommige projecten hebben veelbelovende aankondigingen en opwindende nieuwe functies nodig, andere hebben alleen Elon Musk nodig. Dogecoin (DOGE) is nog steeds een van de best presterende crypto-activa op de markt, en de DOGE koers is met meer dan 25% gestegen, waardoor het de snelst groeiende cryptocurrency is uit de top 10 van grootste munten en tokens. 

Interessant is dat Musk DOGE niet één keer heeft genoemd sinds hij Twitter heeft overgenomen. Deskundigen zijn er echter van overtuigd dat het feit dat de CEO van Tesla nu constant in de schijnwerpers staat, voldoende is om Dogecoin in de nabije toekomst verder te laten stijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram